Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Postojnska jama ogled
V Postojnski jami
Stalaktiti
Predjamski grad
V kraški jami
Postojnska jama ogled
V Postojnski jami
Stalaktiti
Predjamski grad
V kraški jami

Prevoz s kombijem Postojnska jama in Predjama

Poldnevni izlet, kjer obiščemo Predjamski grad in okoli 25 km dolgi jamski sistem Postojnske jame, ki ga je ustvarila reka Pivka s pritoki
Cena od:
140,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Prevoz s kombijem Postojnska jama in Predjama

 

Poldnevni izlet do Postojnske jame, največjega in morda najlepšega jamskega sistema na klasičnem Krasu. Z vlakom bomo opravili del poti po podzemnih labirintih iz naravnih dvoran in galerij ter povezovalnih tunelov, ki so jih izkopali ali razširili za obiske. Plejada stalaktitov, stalagmitov, stebrov, zaves in drugih naravnih skulptur v različnih barvah velikostih in oblikah.

Oglede tega dne zaokroži obisk Erazmovaga gradu v Predjami, ki prevzame že s svojo slikovito in edinstveno lego. 

 

 

Predjamski grad

Predjamski grad obvladuje svojo okolico stisnjen v navpično steno. Stoji blizu Postojnske jame v idilični vasi Predjama. V vsakem letnem času pomeni nov slikovit prizor za obiskovalca. V pomladi in delu poletja so okoliški travniki in gozdovi polni cvetov, jeseni sliko obarvajo pisani drevesni listi, bela snežena zimska skorja je nov, lep prizor. Prvi pisni viri omenjajo grad že 1202, torej 818 let nazaj. Mednarodni izbori ga umeščajo med deset gradov, ki jih je treba v življenju videti. 

Erazem Predjamski je junak različnih legend in resničnih zgodb, ki opisujejo njegovo pretkanost in naklonjenost revnejšim. Eni ga kujejo med junake podobne Robinu Hoodu, drugi opisujejo kot roparskega viteza. Vsi zaključijo z njegovim koncem ob zadnjem odhodu do stranišča. 
V gradu so za obisk urejeni različni prostori, kjer spoznate zahtevnost in tehniko gradnje, del času, ki ga predstavljajo, primerne notranje opreme in orožja, pričaka vas trgovina z lokalnimi izdelki in pridelki, vrsta lepih razgledov in na vrhu dostop do vedno svežega naravnega jamskega ozadja gradu. Pred vstopom upoštevajte hojo po stopnicah in nižje temperature kot zunaj. 

 

Postojnska jama

Postojnska jama je najverjetneje najbolj znana kraška jama na svetu. Hkrati je najbolj obiskana posamična turistična znamenitost v Sloveniji in eden največjih kraških spomenikov na svetu.

Do takega ugleda jo vodijo naravne lepote, pa tudi skrbno organizirani obiski in vodenje ogledov. Posebni vlaki nas pripeljejo globoko v podzemni svet, doslej odkritih 25 km povezanih rovov pomeni enega največjih sistemov v svetu (obisk zajame del tega), obiskovalci nadaljujejo peš s šolanimi in izkušenimi jamskimi vodniki, ki poskrbijo za primerno razlago od geologije in nastanka jam do zgodovine odkritij in prebivalcev, ki sodijo k redkim jamskim vrstam. Najbolj slavna stanovalka jame je človeška ribica (proteus anguinus).

Razlaga jamskih vodnikov zajame tudi del zgodovinskih dogodkov v jami, povabijo vas k posebnim prireditvam kot so žive jaslice v adventnem času, koncerti v veliki dvorani, razstave v Vivariumu ...

V jamskih hodnikih je vse leto enaka temperatura 9o C in nekaj vlage, zato ne pozabite vzeti s seboj kakšnega toplega oblačila ter udobnih čevljev z dobrim podplatom.

 

Kraška pokrajina

Kraški svet pokriva velik del Slovenije, Kraški plato pa pravimo območju od Vipavske doline proti Tržaškemu zalivu. Apnene plasti kamnine so dovolile vodi, da je v tisočletjih pronicala v globino in tam ustvarila podzemne rečne struge, dvorane s kapniki (stalaktiti, stalagmiti, stebri, zavesami, ponvicam ...), kraška brezna, doline, vrtače ... Naš kras in strokovnjaki so tako pomembni, da nekateri kraški pojavi tudi v drugih jezikih nosijo naša imena.

 

Cena: 140 EUR na osebo, minimum štiri osebe

 

V našo ceno je vključen celotni program z naštetimi vstopninami, tako da je doplačilo le za kosilo in vaše posebej naročene oglede. Bodite na to pozorni pri primerjanju cen.

 

Cena vključuje:

 • vodenje,
 • prevoz s kombijem,
 • vstopnino v Predjamski grad,
 • vstopnino Postojnsko jamo,
 • DDV.


Doplačila po želji:

 • Kosilo


Vsi naši dnevni programi so lahko tudi odhodi po meri. Prilagodimo jih željam in interesom naročnika. (2-3 osebe od 240 EUR/osebo; 5-6 oseb od 132 EUR/osebo).

 

Dodatno branje: Kras, kraški pojavi

 

Vstopnine
Postojnska jama in Predjamski grad
Prevoz
kombi
Vodenje
slovensko, angleško, nemško

 

 

Dodatna ponudba!

  Prevoz s kombijem slovenski biseri v enem dnevu
  V enem dnevu obiščete dvoje značilnih in najlepših delov Slovenije, alpski Bled z otokom in gradom ter kraško Postojnsko jamo in Predjamski grad
  Cena od:
  114,00 €
  Prevoz s kombijem Slovenija Incognita – v neznano
  Izlet v neznano vas lahko pripelje do gradu, cerkve, reka in jezera, slapu ali jame, srednjeveškega mesta ali odprte tržnice, srednjeveških dni ...
  Cena od:
  89,00 €
  Prevoz s kombijem Goriška Brda ogled in pokušina
  Goriška Brda na zahodni meji z odličnim slovenskim vinom in olivnim oljem. Grad Dobrovo in velika vinska klet, Šmartno srednjeveška utrjena vas.
  Cena od:
  99,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?