Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Zračni posnetek Bleda
Postojnska jama notranjost
Predjamski grad
Bled, kremna rezina
Bled pletna
Zračni posnetek Bleda
Postojnska jama notranjost
Predjamski grad
Bled, kremna rezina
Bled pletna

Prevoz s kombijem slovenski biseri v enem dnevu

V enem dnevu obiščete dvoje značilnih in najlepših delov Slovenije, alpski Bled z otokom in gradom ter kraško Postojnsko jamo in Predjamski grad
Cena od:
114,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Prevoz s kombijem Slovenija in njeni biseri v enem dnevu

 

To je koncentrat najboljših točk Slovenije v enem samem dnevu. Dopoldanski del svojega dneva boste porabili za obisk očarljivega alpskega bisera Bleda. Blejski otok in cerkev Marijinega vnebovzetja čakata, da ju obiščete in raziščete. Najlepši pogledi bodo z gradu, najbolj natančne informacije v muzeju na gradu, najboljši meniji v grajski restavraciji, najboljše kremšnite ... Popoldan boste nadaljevali na slovenski kras, obiskali Erazmov grad v Predjami in se z vlakom in peš razgledali po Postojnski jami

 

Blejski grad nad jezerom

Grad ima tisočletno zgodovino in slikovito lego na strmi skali nad jezerom in mestom. Ni le med najstarejšimi, ampak tudi najbolj živahnimi gradovi pri nas. Skrbno obnovljeni prostori in muzejska zbirka v gradu in vedno boljša gostinska ponudba sta mestu v čast. Vsakokrat lahko najdemo zase kaj novega. Radovedni izvemo še o starih tiskih ali kovaštvu ali ponudbi v vinski kleti. Razgledi na jezero, otok in cerkev, čolne in okoliško pokrajino so zagotovo najboljši prav z gradu, če nismo ravno v jadralnem letalu ali s padalom. 

 

Blejsko jezero

Ta dopoldan vas torej pripeljemo do Blejskega jezera. Jezero je ledeniškega izvora, a ni mrzlo, poleti je primerno za kopanje, skoraj vedno za veslanje, zelo redko zamrzne. Privoščite si čudovite poglede na jezero z gradu, z obale ali iz pletne, spomnite se vrhunskih veslačev in Zake, svoje želje zaupajte zvončku sreče, ki obiskovalce razveseljuje od 1534. Bled je ena glavnih slovenskih znamenitosti, ki jo pozna ves svet. Tudi domačini ga radi obiščemo.

 

Blejski otok in pletne

Do otoka se popeljemo z eno od pleten, ki jih spretni pretnarji s parom lesenih vesel mirno vodijo do stopnišča, ki z otoške obale vodi do zgradb. Cehovsko pravico, da popotnike in romarje prepeljejo s čolni, so si Blejci pridobili še v času avstrijske cesarice. Stopnišče je kar strmo. Ženini, ki se hočejo dokazati, svoje neveste nesejo vseh 99 stopnic navzgor! Vam pa priporočamo le lagoden sprehod in okusno potico ali druge dobrote, ki jih ponujajo v lokalu.

 

Kremna rezina-kremšnita

Okusne kremne rezine so na prvi pogled enostavno narejene, a ravno prav hrustljavo skorjo iz listnatega testa in ravno prav čvrsto vanilijevo kremo in stepeno smetano naredijo le mojstri. Na Bledu jih je precej, saj so kremnih rezin od 1953 naredili že blizu 15 milijonov. Posladkajte se s to blejsko značilnostjo v hotelu, kjer so jih na Bledu delali prvi, ali v slaščičarni, kjer vam je všeč razgled, ali doma, če jo boste vzeli s seboj.

 

Predjamski grad

Predjamski grad obvladuje svojo okolico stisnjen v navpično steno. Stoji blizu Postojnske jame v idilični vasi Predjama. V vsakem letnem času pomeni nov slikovit prizor za obiskovalca. V pomladi in delu poletja so okoliški travniki in gozdovi polni cvetov, jeseni sliko obarvajo pisani drevesni listi, bela snežena zimska skorja je nov, lep prizor. Prvi pisni viri omenjajo grad že 1202, torej 818 let nazaj. Mednarodni izbori ga umeščajo med deset gradov, ki jih je treba v življenju videti. 

Erazem Predjamski je junak različnih legend in resničnih zgodb, ki opisujejo njegovo pretkanost in naklonjenost revnejšim. Eni ga kujejo med junake, drugi opisujejo kot roparskega viteza. Vsi zaključijo z njegovim koncem ob zadnjem odhodu do stranišča. 
V gradu so za obisk urejeni različni prostori, kjer spoznate zahtevnost gradnje, del času primerne notranje opreme, orožja, pričaka vas trgovina z lokalnimi izdelki in pridelki, vrsta lepih razgledov in na vrhu dostop do vedno svežega naravnega jamskega ozadja gradu. Upoštevajte hojo po stopnicah in nižje temperature kot zunaj. 

 

Postojnska jama

Postojnska jama je najverjetneje najbolj znana kraška jama na svetu. Hkrati je najbolj obiskana posamična turistična znamenitost v Sloveniji in eden največjih kraških spomenikov na svetu.

Do takega ugleda jo vodijo naravne lepote pa tudi skrbno organizirani obiski in vodenje ogledov. Posebni vlaki nas pripeljejo globoko v podzemni svet, doslej odkritih 25 km povezanih rovov pomeni enega največjih sistemov v svetu (obisk zajame del tega), obiskovalci nadaljujejo peš s šolanimi in izkušenimi jamskimi vodniki, ki poskrbijo za primerno razlago od geologije in nastanka jam do zgodovine odkritij in prebivalcev, ki sodijo k redkim jamskim vrstam. Najbolj slavna stanovalka jame je človešča ribica (proteus anguinus).

Razlaga zajame tudi del zgodovinskih dogodkov v jami, povabijo vas k posebnim prireditvam kot so žive jaslice v adventnem času, koncerti v veliki dvorani, razstave v Vivariumu ...

V jamskih hodnikih je vse leto enaka temperatura 9o C in nekaj vlage, zato ne pozabite vzeti s seboj kakšnega toplega oblačila ter udobnih čevljev z dobrim podplatom.

 

Kraška pokrajina

Kraški svet pokriva velik del Slovenije, Kraški plato pa pravimo območju od Vipavske doline proti Tržaškemu zalivu. Apnene kamnine so dovolile vodi, da je v tisočletjih pronicala v globino in tam ustvarilapodzemne rečne struge, dvorane s kapniki (stalaktiti, stalagmiti, stebri, zavesami, ponvcami...), kraška brezna, doline, vrtače ... Naš kras in strokovnjaki so takopomembni, da nekateri kraški pojavi tudi v drugih jezikih nosijo naša imena.

 

Cena: 114 EUR na osebo, minimum 4 osebe

 

Cena vključuje:

 • vodenje,
 • prevoz s kombijem,
 • organizacija,
 • DDV.


Doplačila po želji:

 • vstopnine na licu mesta


Vsi naši dnevni programi so lahko tudi z odhodi po meri. Prilagodimo jih željam in interesom naročnika. (1-3 osebe od 300 EUR/osebo; 4-6 osebe od 175 EUR/osebo).

 

Dodatno branje: Triglavski narodni park, kremna rezinaKras, kraški pojavi

Vstopnine
Blejski grad, pletna, Postojnska jama, predjamski grad
Prevoz
kombi
Vodenje
slovensko, angleško, nemško

 

 

Dodatna ponudba!

  Prevoz s kombijem Slovenija Incognita – v neznano
  Izlet v neznano vas lahko pripelje do gradu, cerkve, reka in jezera, slapu ali jame, srednjeveškega mesta ali odprte tržnice, srednjeveških dni ...
  Cena od:
  89,00 €
  Prevoz s kombijem Alpe Adria - Bled in Piran
  Alpski biser Bled z jezerom, pletnami in otokom, z gradom ter muzejem in jadranski biser Piran ter pogled na našo obalo in Tržaški zaliv s Socerba
  Cena od:
  99,00 €
  Prevoz s kombijem poldnevni obisk Pirana
  Grad Socerb z dih jemajočimi razgledi na slovensko obalo in Tržaški zaliv, Piran kot najboljši kraj za sprehod, ogled akvarija ali sladoled na naši obali
  Cena od:
  49,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?