Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

grad Dobrovo
Šmartno center vasi
Pordenone cvetlični sejem
zgodovinski vlak
prve češnje v letu so z Brd
Prevoz s kombijem Goriška Brda ogled in pokušina
grad Dobrovo
Šmartno center vasi
Pordenone cvetlični sejem
zgodovinski vlak
prve češnje v letu so z Brd
Prevoz s kombijem Goriška Brda ogled in pokušina

Prevoz s kombijem Goriška Brda ogled in pokušina

Goriška Brda na zahodni meji z odličnim slovenskim vinom in olivnim oljem. Grad Dobrovo in velika vinska klet, Šmartno srednjeveška utrjena vas.
Cena od:
99,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Prevoz s kombijem Goriška Brda ogled in pokušina


Enodnevni izlet za goste, ki imajo radi življenje. Kombinacija pravljične pokrajine, kulturnih in zgodovinskih tradicij ter odlične jedače in pijače.

Ne spreglejte gurmanskega elementa in pokušine odličnih lokalnih vin in v Goriška Brda se boste v prihodnje navdušeno vračali!

 

Goriška brda 

Ni vam treba v Umbrijo ali Toskano. Dovolj razgiban relief imajo Goriška Brda, ki jih je treba odkriti. Na zahodnem robu Slovenije so bili desetletja v senci, sedanje generacije pa znajo uporabiti odlično lego in podnebje. Precej jim je pomagala Ozimska cesta, bolje jim gre po osamosvojtvi Slovenije. Peljali se bomo med sadovnjaki in vinogradi, šli do razglednega stolpa, letnemu času primerno pokusili prve češnje, marelice, breskve ali grozdje ... Mnoge slikovite vasi še imajo prazne hiše, a vse več je ponovno naseljenih in obnovljenih z znanjem in okusom. Čeprav ne pridelajo zelo velikih količin vina, pa poznavalci že vedo, da so tukajšnja vina in olivno olje med najboljšimi, ki jih boste kdaj pokušali.

 

Grad Dobrovo

Sedanja renesančna grajska zgradba iz 17. stoletja ima predhodnika, ki je bil 400 let starejši. Reprezentativna lega izstopa daleč naokoli. V gradu so prebivali različni grofje, marizi, plemiške družine. Zdaj je v notranjosti muzejska ustanova z lokalno arheološko zbirko in odsežno zbirko najuspešnejšega slovenskega slikarja Zorana Mušiča.

 

Vas Šmartno

Šmartno ima jedro vasi, ki je med najbolje ohranjenimi  v Sloveniji. Naselje je zraslo v srednjem veku kot strateška utrjena točka. Za slovenski prostor značilno ime ima po cerkvi sv. Martina, ki je sredi vasi in največja v območju. Cerkveni stolp je bil hkrati eden od sedmih stolpov v obrambni utrdbi. Sv. Martin je zaščitnik vinogradnikov in njegov god 11. novembra velja za čas, ko se mošt spremeni v vino. Martina navdušeno praznujemo po vsej Sloveniji in seveda tudi v Brdih.

 

Cena: 99 EUR na osebo, minimum 4  osebe

 

V našo ceno je vključen celotni program z naštetimi vstopninami, tako da je doplačilo le za kosilo in vaše posebej naročene oglede. Bodite na to pozorni pri primerjanju cen.

 

Cena vključuje: 

 • vodenje,
 • prevoz s kombijem,
 • pokušino pri lokalnem vinogradniku (3 vzorci),
 • pokušino v vinski kleti,
 • DDV.


Doplačila po želji: 

 • kosilo


Vsi naši dnevni programi so lahko tudi odhodi po meri. Prilagodimo jih željam in interesom naročnika (1-3 osebe od 390 EUR; 4-6 oseb od 490 EUR).

 

Preberite več: Goriška Brda

 

degustacija
vinska klet
Prevoz
kombi
Vodenje
slovensko, angleško, nemško

 

 

Dodatna ponudba!

  Prevoz s kombijem Alpski jezeri Bled in Bohinj
  Slovenski alpski biseri Bled z jezerom, pletnami, gradom in obveznimi kremnimi rezinami, Bohinj in Savica, Pokljuka, Triglavski narodni park.
  Cena od:
  140,00 €
  Prevozi s kombijem
  Prevozi s kombijem Renault Trafic Grand Spaceclass po Sloveniji in Evropi. Transferji iz letališča ali transfer na letališča.
   
  Več kot samo poslovni prevozi s kombijem
  Prevozi s kombijem Renault Trafic Grand Spaceclass po Sloveniji in Evropi. Transferji z letališč ali na letališča v Benetkah, Trevizu, Zagrebu, Gradcu ...
   
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?