Posebna določila zakona o varstvu potrošnikov in Zakona o varstvu osebnih podatkov 

 

Izvlečki po Zakonu o varstvu potrošnikov - 1, ki se nanašajo na organizacijo turističnih aranžmajev (veljavno od 15.01.2008): Uporaba: Zakon se nanaša izključno na potrošnike Obseg uporabe: Zakon se nanaša izključno na paketne turistične aranžmaje in ne na druge turistične storitve

 

Možnost odpovedi potovanja zaradi premajhnega števila prijavljenih udeležencev - obvestilo potnikom najkasneje 7 dni pred odhodom.

 

Dvig cene - le zaradi sprememb cene goriv, tarif, menjalnih tečajev - obveščena stranka 20 dni pred odhodom, možnost odstopa s strani stranke, če je povečanje višje od 10% vrednosti aranžmaja.

 

Rok za reklamacijo 2 meseca od konca potovanja (60 dni) - 1. odgovor na reklamacijo največ 8 dni po prejemu reklamacije.

 

Menjava stranke na željo stranke - 8 dni pred odhodom, če je mogoče spremembo urediti - na stroške stranke. 

 

Uskladitev z določbami zakona o varstvu osebnih podatkov in evropsko odločbo (GDPR)

dopolnjeno 24. 5. 2018

 

UPORABA PODATKOV
Abctour d.o.o. vse pridobljene podatke o potnikih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in evropsko odločbo (GDPR). Šteje se, da potnik s podpisom pogodbe pristaja na uporabo teh podatkov z namenom, da se izpolnijo pogodbene obveznosti in pravice ter za namene neposrednega trženja, raziskave trga, segmentacije kupcev, statistične obdelave in obveščanja o ponudbi Abctour d.o.o. in njegovih poslovnih partnerjev. V kolikor potnik tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi na potovanje ali naknadno.

 

UPORABA FOTOGRAFIJ IN VIDEO POSNETKOV
Na potovanjih Abctour d.o.o. nastale fotografije in video posnetke lahko Abctour d.o.o. uporabi po predhodnjem soglasju z avtorjem na svojih spletnih straneh in promocijskih gradivih. Potnik ali njegov skrbnik s podpisom te pogodbe dovoljuje uporabo fotografij ali posnetkov, na katerih se pojavlja potnik. V kolikor potnik tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi na potovanje.
 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?