Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

lipicanski konji
Škocjanske jame
slap Škocjanske jame
kapniki
lipicanski konji
Škocjanske jame
slap Škocjanske jame
kapniki

Prevoz s kombijem Škocjanske jame UNESCO, Lipica

Škocjanske jame, naravna znamenitost na seznamu UNESCO, Lipica, redek košček ohranjenega kraškega okolja z vrhunsko kobilarno
 

Prevoz s kombijem Škocjanske jame UNESCO, Lipica

 

Kam gremo

Podajte se v osrednji del kraškega sveta v Unescov naravni spomenik - Škocjanske jame, iz podzemnih čudes se dvignite v naravno okolje Kobilarne Lipica in obiščite domačo lokacijo najbolj znanih dresurnih konj, Lipicancev. 

Raziskujte bogastvo naravnih zakladov, njihovo zgodovino, odkritja, skrivnostno in enkratno jamsko floro in favno, sprehajajte se ob podzemnem rečnem kanjonu in pustite prosto pot fantaziji. Stalna temperatura v jamah, jih naredi primerne za obisk v vseh letnih časih. Izkoristite postanek v vasi Lokev za spoznavanje lokalnih jedi, zaradi prometne lege kraja, so te vedno raznolike. Zaključite dnevne oglede v kobilarni v Lipici, vrhunski atrakciji, kjer so včasih gojili konje za dunajski dvor. Tega ni več, kraljeva eleganca Lipicancev pa je še vedno tu. 

 

Škocjanske jame UNESCO

Škocjanske jame so prva znamenitost iz Slovenije, ki je prišla na ugledni seznam svetovne naravne in kulturne dediščine pri Združenih narodih -UNESCO. Ob tem, da ima SLovenija nad 11.000 popisanih kraških jam, je to vseeno najlepša med večjimi in odprtimi za oglede. Zelo dobre so tudi druge predstavljene vsebine v parku. Kot prvi slovenskoi naravni spomenik in edini na osrednjem Krasu, ki je vpisan na prestižni seznam ohranjajo Škocjanske jame posebej pomemben status. Množina v imenu je povsem primerna, saj se sprehajate po obsežnem istemu večih jam v porečju reke Reke. Občudovanja vredni so detaili, ki jih je oblikovala narava kot tudi neverjetna prostornost podzemnega sveta. Težko, če sploh kje, boste videli večje razkošje jamskih dvoran.

 

Kobilarna Lipica

Obiščite Kobilarno Lipica, v kraju, ki je pasmi dal ime. Ves svet pozna Špansko jahalno šolo in v njej so ti konji glavne zvezde. Redno so pri vrhu uvrstitev dresurnih ekmovanj. Bogata zgodovina kobilarne sega 440 let nazaj v 1580 in se nadaljuje. Posebej po letu 1960 predstavniki iz Lipice aktivno sodelujejo pri turnirskih merjenjih dresurnih dosežkov.  

Mladi Lipicanci sploh niso beli. Skotijo se sivi ali temno rjavi, njihova dlaka posvetli kasneje. Veljajo za ene najbolj učljivih konj, zato prednjačijo pri dresurnih šolah - zlasti Španski jahalni šoli.  

Lipica uspešno združuje bogato naravno in kulturno dediščino z enkratnim kraškim okoljem ter sodobno turistično ponudbo. Hoteli, golf igrišče, najstarejša evropska jama odprta za turistične oglede, literarno srečanje Vilenica, mednarodno tekmomvanje v orientacijskem teku Lipica-Open ...

 

Lokev

Vas Lokev je imenitna točka za postanek za kosilo na tokratni poti. Mali kraj ima presenetljivo bogato zgodovino od templjarskih vitezov, do vladavine Beneške republike, sponima na Otomanske vdore in časa obeh svetovnih vojn. V kraju je tudi znana pršutarna in to je jed, ki ne sme manjkati na vašem jedilniku.

 

Kraška pokrajina

Kraški svet pokriva velik del Slovenije, pojave srečujemo kar na polovici državnega ozemlja. Kraški plato pa pravimo območju od Vipavske doline proti Tržaškemu zalivu. Apnene kamnine so dovolile vodi, da je v tisočletjoih pronicala v globino in tam ustvarilapodzemne rečne struge, dvorane s kapniki (stalaktiti, stalagmiti, stebri, zavesami, ponvcami...), kraška brezna, doline, vrtače ... 

 

Cena: 110 EUR na osebo, minimum 4 osebe

 

V našo ceno je vključen celotni program z naštetimi vstopninami, tako da je doplačilo le za kosilo in vaše posebej naročene oglede. Bodite na to pozorni pri primerjanju cen.

 

Cena vključuje:

 • vodenje,
 • prevoz s kombijem,
 • vstopnino v Škocjanske jame,
 • vstopnino v Kobilarno Lipica,
 • DDV.

 

Naši razpisani programi s kombiji so predvideni za skupine od 4 do 8 potnikov (ali mnogokratnike tega)

 

Če vas je manj, nas pokličite, ponudili vam bomo zanimiv alternativni program ali vas povezali z drugimi potniki, ki prav tako želijo na Kras.

Vsi naši dnevni programi so lahko tudi odhodi po meri. Prilagodimo jih željam in interesom naročnika (1-3 osebe od 390 EUR; 4-6 oseb od 490 EUR).

 

Dodatno branje: Lipica, kraški pojavi

 

 

Vstopnine
Kobilarna lipica in Škocjanske jame
Prevoz
kombi
Vodenje
slovensko, angleško, nemško

 

 

Dodatna ponudba!

  Več kot samo poslovni prevozi s kombijem
  Prevozi s kombijem Renault Trafic Grand Spaceclass po Sloveniji in Evropi. Transferji z letališč ali na letališča v Benetkah, Trevizu, Zagrebu, Gradcu ...
   
  Prevozi s kombijem
  Prevozi s kombijem Renault Trafic Grand Spaceclass po Sloveniji in Evropi. Transferji iz letališča ali transfer na letališča.
   
  Prevoz s kombijem Goriška Brda ogled in pokušina
  Goriška Brda na zahodni meji z odličnim slovenskim vinom in olivnim oljem. Grad Dobrovo in velika vinska klet, Šmartno srednjeveška utrjena vas.
  Cena od:
  99,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?