Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

marina portorož
piranski polotok
Soline naravni park
Sečovlje soline
Koper
marina portorož
piranski polotok
Soline naravni park
Sečovlje soline
Koper

Prevoz s kombijem Slovenska obala

Grad Socerb, Hrastovlje s cerkvijo in freskami, naravni park Sečovlje s solinami, slikoviti Piran in zgodovinski Koper, vse v enem dnevu!
Cena od:
109,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Prevoz s kombijem Slovenska obala


Čeprav kratka, je slovenska obala raznolika in lepa. V enem dnevu boste spoznali njene najbolj značilne dele in nekaj zaledja.
Med obiskom gradu Socerb bomo opazovali razkošen razgled na Koper in celoten Tržaški zaliv. Po zaledju obale se bomo zapeljali do naravnega parka Sečovlje. V solinah bomo spoznali stoletja staro metodo pridobivanja in življenjsko okolje za številne stalne in migrantske ptice. Park je dom tudi za druge živalske vrste. Piran je naše najlepše obalno mesto s slikovitimi razgledi in dobro ponudbo. Zadnji sprehod bo po Kopru. Njegovo italijansko ime pove, da je "glava Istre" in je pomemben zgodovinsko, danes pa je za Slovenijo dragoceno največje pristanišče, za dnevne obiskovalce pa zelo skrbno urejen center s starimi palačami in možnostjo kopanja v morju.

 

Grad Socerb

Socerb zagotavlja osupljive razglede po slovenski obal in celotnem Tržaškem zalivu. Ker je običajno brez gneče, lahko v miru uživate in posnamete te poglede ter z vodnikom razpoznate vse kraje, ki jih vidite. Ostanki igradu so visoko nad morsko obalo na Kraškem robu. Na istem prostoru so utrdbe vsaj od Ilirov naprej. 

 

Hrastovlje cerkev in freske

Hrastovlje so zelo majhna vas v Slovenski Istri. Krajevna znamenitost je predvsem obzidana cerkev iz 12. stoletja. V notranjosti Cerkve svete trojice so vrhunske freske. naj bolj izstopa v 15. stoletju naslikani Mrtvaški ples. Močna obzidja okoli cerkva so domačini v slovenskem prostoru postavljali, da so se branili turških vdorov. Tukajšnje zidovje je staro pribl. 500 let ter je zelo lepo ohranjeno.

V bližini je pomnik Šavrinkam in vodnik vam bo razložil njihovo zgodbo.

 

Sečovlje soline

Strokovnjaki so prepričani, da ima lokalno solinarstvo več kot tisoč let zgodovine. Predvidevajo, da so sedanji način pridobivanja prinesli z otoka Pag. Celotno območje parka se razteza na 600 ha in večina je park, k omogoča ohranjanje naravne in kulturne dediščine. Posebej izstopa paleta različnih ptic c stalnimi ali začasnimi gnezdišči. Del parka so delujoče soline. V poletni vročini kdaj naletite na vrvež pri žetvi soli, večina leta pa je zelo mirna in sproščujoča. Mnogi umetniki so tu našli navdih in ustvarili slike in kipe. Blizu je park forma viva.

 

Piran

Piran je turistični biser na slovenski obali. Če bi prišli tja z zavezanimi očmi, bi čutili, Benetke oz. Beneško republiko. Ozke srednejveške ulice in mogočen trg, katerega del so odvzeli morju. Na njem je ključna točka Tartinijev spomenik, saj se je slovitri skladatelj rodil v bližini. Sodono ureditev trga je izrisal sloveski arhitkt mednarodnega slovesa Boris Podecca. Treba je posedeti ob obali in prisluhniti morju. 

Na vzpetini na vrhu Pirana je mogočna cerkev sv. Jurija. Del mesta še obdaja mogočno Beneško obzidje, ki je včasih varovalo  to pomorsko mesto na robu Piranskega zaliva. 

 

Koper

Koper je danes upravno in gospodarsko najpomembnejše mesto na naši obali. Ima sodobno pristanišče (po vnaprejšnjem dogovoru možen ogled), tu se ustavljajo mednarodne turistične križarke, ohranjen in lepo obnovljen je stari del v peš območju. Koper ima tudi urejeno sodobno obalo, možnost brezplačnega kopanja in lepih sprehodov proti Žusterni in ostalim slovenskim obalnim mestom. 

 

Cena: 109 EUR na osebo, minimum štiri osebe

 

V našo ceno je vključen celotni program z naštetimi vstopninami, tako da je doplačilo le za kosilo in vaše posebej naročene oglede. Bodite na to pozorni pri primerjanju cen.

 

Cena vključuje:

 • vodenje,
 • prevoz s kombijem,
 • vstopnino v cerkev v Hrastovljah,
 • vstopnino in ogled solin v Sečovljah,
 • DDV.


Doplačila po želji:

 • Kosilo


Vsi naši dnevni programi so lahko tudi odhodi po meri. Prilagodimo jih željam in interesom naročnika. (1-3 osebe od 390 EUR; 4-6 osebe od 490 EUR).

 

 

Preberite več:  Slovenska Istra, Piran

 

Vstopnine
Hrastovlje, soline
Prevoz
kombi
Vodenje
slovensko, angleško, nemško

 

 

Dodatna ponudba!

  Več kot samo poslovni prevozi s kombijem
  Prevozi s kombijem Renault Trafic Grand Spaceclass po Sloveniji in Evropi. Transferji z letališč ali na letališča v Benetkah, Trevizu, Zagrebu, Gradcu ...
   
  Prevozi s kombijem
  Prevozi s kombijem Renault Trafic Grand Spaceclass po Sloveniji in Evropi. Transferji iz letališča ali transfer na letališča.
   
  Prevoz s kombijem Goriška Brda ogled in pokušina
  Goriška Brda na zahodni meji z odličnim slovenskim vinom in olivnim oljem. Grad Dobrovo in velika vinska klet, Šmartno srednjeveška utrjena vas.
  Cena od:
  99,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?