Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Drava in Ptujski grad
Celjski grad
stara stena in sveži mural v Celju
najbolj znani Ptujčani so kurenti
Drava in Ptuj
Drava in Ptujski grad
Celjski grad
stara stena in sveži mural v Celju
najbolj znani Ptujčani so kurenti
Drava in Ptuj

Prevoz s kombijem po sledeh Rimskega imperija

Celje, Rimska nekropola pri Šempetru, Ptuj, najpomembnejša slovenska najdišča iz rimske dobe poleg Emone, kjer se vaša tokratna pot začne
Cena od:
130,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Prevoz s kombijem po sledeh Rimskega imperija

Celje je tretje slovensko mesto po velikosti, a v zgodovini ima še svetlejša obdobja. Knežje mesto mu pravimo zaradi Celjskih knezov in grofov, še globje v zgodovino pa je Celeia. Na Ptuju pa ob ponosu na sedanje življenje in mogočni grad imajo iz rimskega časa ostanke Poetovie. Če imate radi rimsko zgodovino, obiščite obe mesti in nekropolo.

 

Celje knežje mesto

Celje je bil pomemben kraj že od keltskih časov, kar pove že takratno ime Keleia. Tu so kovali novce za Noriško kraljestvo. Ko so področj eprevzeli Rimljani, so kraj preimenovali v Celeia. Rimljani so imeli v Celei pomembno vojaško in trgovsko postojanko, posebej znan je bil tempelj boga vojne marsa. Obdobje dobro predstavlja razstava Mesto pod mestom, kjer je prikazana raznovrstna paleta najdb. Sprehodimo se po stari rimski cesti, pokukamo v rimsko vilo in občudujem nekaj lepo ohranjenih antičnih kipov. Sprehodimo se skozi mesto Celje, nad katerim so na vzpetini ostanki stolpov starega gradu. Svojčas so tam prebivali Celjski grofje, ki so za kratek čas merili svojo moč ob boku Habsburžanov. Sedanje Celje je pomemben prometni, industrijski, sejmski kraj in mesto najboljše rokometne zasedbe v Sloveniji.
Celje si zasluži, da ga umeščamo med 10 slovenskih točk, ki jih je treba poznati.

 

Ptuj najstarejše slovensko mesto

Že dodatno  poimenovanje kaže na dolgo zgodovino, mnogi dodajajo, da je tudi eno lepših mest. Veliko stavb je zgrajenih nad obsežnimi vinskimi kletmi na brežinah reke Drave.
Zaradi prometno ugodne lege ob plovni reki je bil Ptuj del starodavne jantarne poti, tako da je bil pomembna točka že vsaj 2000 let nazaj. Razdalje med prijetnimi ulicami in elegantnimi trgi niso velike, vzpon do Ptujskega gradu in ogled muzeja je nuja in poleg bogate vsebine muzejskih zbirk vas bo nagradil še z lepimi razgledi. 

 

Rimska nekropola

Nekdanje rimsko pokopališče je zasul rečni prod, ko so ga znova našli, pa so območje uredili v muzej na prostem s štirimi kompletnimi grobnicami in predmeti najdenimi v območju Šempetra. Gre za eno lepših tovrstnih najdb v Sloveniji in v centralni Evropi ter podobno kot obe mesti priča o veliki pomembnosti območja v rimskem času.

 

Cena na osebo 99 EUR, minimum 4 osebe

 

V našo ceno je vključen celotni program z naštetimi vstopninami, tako da je doplačilo le za kosilo in vaše posebej naročene oglede. Bodite na to pozorni pri primerjanju cen.

 

Cena vključuje:

 • vodenje,
 • prevoz s kombijem,
 • ogled razstave v Celju,
 • vstopnino v Ptujski grad,
 • ogled nekropole,
 • DDV.


Doplačila po želji:

 • Kosilo


Vsi naši dnevni programi so lahko tudi odhodi po meri. Prilagodimo jih željam in interesom naročnika. (1-3 osebe od 390 EUR; 4-6 osebe od 490 EUR).

 

Dodatno branje: Ptuj, Celje, Celjski grofje

 

 

Vstopnine
po programu
Prevoz
kombi
Vodenje
slovensko, angleško, nemško

 

 

Dodatna ponudba!

  Prevoz s kombijem dolina reke Soče
  Kranjska gora, prelaz Vršič, Trenta, Bovec, Kobarid in Soča s čudovito vodo za rafting, kayaking, canyoning and zipline, dan za fantastične razglede
  Cena od:
  99,00 €
  Prevoz s kombijem Maribor in Štajerska, vino in ...
  Obiščite najstarejšo trto na svetu, Modro kavčino v Mariboru, pokusite štajersko vino, spoznajte samostan Žiče in mestece Slovenske Konjice
  Cena od:
  137,00 €
  Prevoz s kombijem Ptuj in Celje vino in zgodovina
  Ptuj, Celje slavni rimski mesti Poetovia in Celeia sta zrasli v prijetni slovenski mesti, ki gostita imenitne muzeje, dobre lokale in vinsko klet ...
  Cena od:
  99,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?