Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Najstarejša trta na svetu
Hiša Stare trte v Mariboru
Ulica v Mariboru
Lent izpod Dravskega mostu
Drava pri Mariboru
Najstarejša trta na svetu
Hiša Stare trte v Mariboru
Ulica v Mariboru
Lent izpod Dravskega mostu
Drava pri Mariboru

Prevoz s kombijem Maribor in Štajerska, vino in ...

Obiščite najstarejšo trto na svetu, Modro kavčino v Mariboru, pokusite štajersko vino, spoznajte samostan Žiče in mestece Slovenske Konjice
Cena od:
137,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Prevoz s kombijem Maribor in Štajerska, vino in zgodovina

 

Štajerska je slikovita dežela razgibanih obdelanih površin s polji na ravnininah in z vinogradi na pobočjih. Del teh vinogradov je prav v centru Maribora

 

Na poti v zahodni del Slovenije  se ustavimo v  mestu Slovenske Konjice, prikupnem majhnem kraju, od koder nadaljujemo do samostana Žiče, kjer so si prvi kartuzijani izven Francije ali Italije izbrali prostor za svojo postojanko. Obiskali bomo vinogradnika in pri njem poskusili zadnji vinski letnik. V Mariboru bomo obiskali starosto vseh trt, Modro Kavčino, ki je s preko 440 leti še vedno vitalna. Spominska plošča ob njej potrjuje, da je vpisana v Guinessovo knjigo rekordov. 

 

Maribor - Evropska kulturna prestolnica 2012

Maribor je zrasel na ugodni prometni legi ob reki Dravi. V prejšnji državi je bil pomembno industrijsko mesto, v tem tisočletju pa ga bolj poznamo po kulturnem dogajanju, mariborski operi, evropski prestolnici kulture 2012, vsakoletnem festivalu Lent. Prav zaradi festivalov in zabave Maribor ni le ogleda vredno mesto dobro uro vožnje iz Ljubljane, ampak je bolje tam potegniti obisk v večer ..., prespati pod Pohorjem in nadaljevati z ogledi. Postanek v Mariboru bi moral biti stalnica vseh potovanj po Sloveniji.  

Maribor na vseh straneh obkrožajo vinorodni griči. V mestnem centru ni moč spregledati sledi Avstrije oz. Avstroogrske monarhije pri arhitekturi in trgih. Grajski trg, Slomškov trg in Glavni trg ter seveda Lent, staro rečno pristanišče na reki Dravi. Vse naštete dele lahko vidite na vodenem sprehodu po mestu of Maribor.

Vrhunec kulturne ponudbe je bil doslej z Mariborom kot Kulturno prestolnico Evrope leta 2012.

Pri Mariboru ne smete brez omembe športa. Smučarska proga, kjer se merijo "lisičke" je v Mariboru, bližnje Pohorje pa ponuja zaledje za planinarjenje, gorsko kolesarjenje, smučanje ...

 

Samostan Žiče

Nekdanji kartuzijski samostan Žiče Monastery so postavili v odmaknjeni dolini imenovani po Janezu Krstniku. Sledili so zgledu  francoskih kartuzijanov in se tu naselili že v 12. stoletju. Menihi so poleg molitev obvladali različne poklice in bili posebej znani kot zdravitelji in zeliščarji. Samostan je deloval vse do jožefinskih reform, 1782 so ga po cesarjevem odloku zaprli. Čeprav večinoma v ruševinah še danes priča o močni ustanovi, o kateri več izveste na razstavi v obnovljenem delu. Zeliščarstvo se je v območju prav tako ohranilo in pri samostanu je lep zeliščni vrt. Pametni obiskovalci si vnaprej uredijo še rezervacijo v restavraciji, ki zagotavlja, da je najstarejša v centralni Evropi, v Gastuž-u.

 

Slovenske Konjice 

Slovenske Konjice  so majhno mesto v severovzhodnem delu Slovenije. Stari center ima vsaj 800 let. Hiše, ki obrobljajo stari trg imajo večinoma gotske in renesančne elementre, veliko je predelav iz 19. stoletja in sedanjih obnov. Glavna mestna cerkev posvečena sv. Juriju ima svoje začetke že v 13. stoletju. Izpod starega dvorca Trebnik se spušča manjša reka. 

 

Stara trta,  Guinness-ova knjiga rekordov

Med najbolj priljubljenimi znamenitostmi Maribora je stara trta, ki ji tudi Guinnessova knjiga rekordov priznava, da je najstarejša. Strokovnjaki ocenjujejo starost že nad 450 let, trta pa še vedno rodi, tako da omogoča vsakoletno slavnostno trgatev in pridelek vina. Gre za sorto vitis vinifera, modra kavčina oz. žametovka. Vsako poletje pri trti postavijo tudi klopotec, da odganja neželjene pernate obiralce in privablja radovedneže in domačine. Maribor mladice trte podarja prijateljskim krajem in njene potomke zdaj rastejo na Ljubljanskem gradu, v Šentjurju pri Celju pa tudi pri muzeju vina v Parizu.

Vino iz stare trte je namenjeno za protokolarna darila, v bližini pa je v Hiši stare trte vinarija, kjer lahko pokušate dobra štejerska vina, pogledate razstavo o stari trti in nakupite nekaj vina za domačo vinoteko.

 

Cena: € 137 EUR na osebo, minimum 4 osebe

 

 

V našo ceno je vključen celotni program z naštetimi vstopninami, tako da je doplačilo le za kosilo in vaše posebej naročene oglede. Bodite na to pozorni pri primerjanju cen. Zaradi pokušine vina je pot primerna za odrasle. Mladoletni dobijo sok.

 

Cena vključuje:

 • vodenje,
 • prevoz s kombijem,
 • ogled samostana Žiče,
 • ogled razstave v Celju,
 • pokušino v mariboru (3 vzorci)
 • pokušino pri vinogradniku vključno z malico,
 • DDV.


Doplačila po želji:

 • Kosilo


Vsi naši dnevni programi so lahko tudi odhodi po meri. Prilagodimo jih željam in interesom naročnika. (1-3 osebe od 390 EUR; 4-6 osebe od 490 EUR).

 


Dodatno branje: Maribor, stara trtaCelje, Celjski grofje

 

 

degustacija
po programu
Vstopnine
Žiče, Celje
Prevoz
kombi
Vodenje
slovensko, angleško, nemško

 

 

Dodatna ponudba!

  Prevoz s kombijem slovenski biseri v enem dnevu
  V enem dnevu obiščete dvoje značilnih in najlepših delov Slovenije, alpski Bled z otokom in gradom ter kraško Postojnsko jamo in Predjamski grad
  Cena od:
  114,00 €
  Prevoz s kombijem Slovenija Incognita – v neznano
  Izlet v neznano vas lahko pripelje do gradu, cerkve, reka in jezera, slapu ali jame, srednjeveškega mesta ali odprte tržnice, srednjeveških dni ...
  Cena od:
  89,00 €
  Prevoz s kombijem Alpe Adria - Bled in Piran
  Alpski biser Bled z jezerom, pletnami in otokom, z gradom ter muzejem in jadranski biser Piran ter pogled na našo obalo in Tržaški zaliv s Socerba
  Cena od:
  99,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?