Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

štanjel
škocjanske jame
vinograd degustacija
štanjel max fabiani
štanjel
škocjanske jame
vinograd degustacija
štanjel max fabiani

Prevoz s kombijem Škocjanske jame, Lipica, Štanjel

Slovenski Kras, pokrajina in pojavi, ki jih svet pozna tudi s slovenskimi imeni, Škocjanske jame, med najlepšimi na svetu, Lipicanci, ki so najlepši.
 

Prevoz s kombijem Škocjanske jame, Lipica, Štanjel

 

Škocjanske jame, Unescov spomenik naravne dediščine

Pridite z nami do Škocjanskih jam, vhunskega naravnega spomenika na Unescovem seznamu in morda najlepšga jamskega sistema sploh. So prva točka v Sloveniji, ki se je prebila na ta seznam. Skrbno pazijo, da z obiskom ne porušijo naravnega ravnovesja, ki vam ga radi predstavijo med vodenim ogledom in pri predstavitvenih tablah ob vhodnem delu jam.

 

Kobilarna Lipica

Obiščite Kobilarno Lipica, v kraju, ki je pasmi dal ime. Ves svet pozna Špansko jahalno šolo in v njej so ti konji glavne zvezde. Redno so pri vrhu uvrstitev dresurnih ekmovanj. Bogata zgodovina kobilarne sega 440 let nazaj v 1580 in se nadaljuje. Posebej po letu 1960 predstavniki iz Lipice aktivno sodelujejo pri turnirskih merjenjih dresurnih dosežkov.  

Mladi Lipicanci sploh niso beli. Skotijo se sivi ali temno rjavi, njihova dlaka posvetli kasneje. Veljajo za ene najbolj učljivih konj, zato prednjačijo pri dresurnih šolah - zlasti Španski jahalni šoli.  

Lipica uspešno združuje bogato naravno in kulturno dediščino z enkratnim kraškim okoljem ter sodobno turistično ponudbo. Hoteli, golf igrišče, najstarejša evropska jama odprta za turistične oglede, literarno srečanje Vilenica, mednarodno tekmomvanje v orientacijskem teku Lipica-Open ...

 

Kraška pokrajina

Kraški svet pokriva velik del Slovenije, Kraški plato pa pravimo območju od Vipavske doline proti Tržaškemu zalivu. Apnene kamnine so dovolile vodi, da je v tisočletjoih pronicala v globino in tam ustvarilapodzemne rečne struge, dvorane s kapniki (stalaktiti, stalagmiti, stebri, zavesami, ponvcami...), kraška brezna, doline, vrtače ... 

 

Štanjel

Kraško naselje Štanjel ima idelno strateško lego. Od daleč so vidni sklenjena gradnja na hribu, grad in cerkveni zvonik. Ko pridete v kraj lahko občudujete ozke stare ulice, zbirko v gradu ali Ferarrijeve vrtove in se spomnite Maxa Fabianija, ki je bil nekaj časa župan v Štanjelu. Bližnji kraji so znani po dobrem vinu in še boljšem pršutu, najboljša pa je kombinacija obojega. Poglejte v Kraško hišo, kupite med iz Štanjela in poglejte, kdo ima na voljo najlepši pašnik pod mestom.

 

Naš program vključuje

 • vodenje,
 • prevoz,
 • obisk vinske kleti z degustacijo likerja, belega vina in sira,
 • postanek v restavraciji za pokušino pršuta, šunke, sira, melone oz. drugega sezonskega sadja in merice (1dl) Terana,
 • DDV.

 

Cena: 119 EUR na osebo (za 6-8 oseb)
Cena: 149 EUR na osebo (za 4-5 oseb)

 

Če vas je manj, nas pokličite, ponudili vam bomo zanimiv alternativni program ali vas povezali z drugimi potniki, ki prav tako želijo na Kras

 

Vsi naši dnevni programi so lahko tudi odhodi po meri. Prilagodimo jih željam in interesom naročnika (1-3 osebe od 390 EUR; 4-6 oseb od 490 EUR).

 

Dodatno branje: Lipica, kraški pojavi, Štanjel

 

 

Enodnevni izlet s kombijem Škocjanske jame, Lipica in Štanjel

1. Jutranji odhod iz Ljubljane proti Primorski. Avtocesto zapustimo pri odcepu Divača za dostop do zaščitenega območja ob Škocjanskih jamah. Ogled jam z lokalnim vodnikom, kar je predpis pri obisku Uneskovih spomenikov. Vodnik vam bo lepo predstavl tako kraški svet in pojave kot zgodovino Škocjanskih jam, njihovega prizadevanja za vpis na ta najuglednejši seznam in pravil, da tam tudi ostanejo. 

Ogled podzemnega sveta traja približno dve uri, lahko nekaj več, če si podrobneje ogledujete informativne table pri izhodu. 

 

2. Ko se vrnete na površje bomo nadaljevali do Lipice. Kobilarna stoji v čudovitem naravnem okolju, kjer je okolica še najbližje naravni poraslosti  Krasa. Ogledali si boste svetovno znano kobilarno in izvedeli veliko o vzgoji Lipicancev v matični kobilarni in v tujini. 

 

3. Obiskali bomo vinogradnika v njegovi kleti v bližini Štanjela

 

4. Pot nas bo pripeljala v Štanjel. Utrjeno mesto na vzpetini nas bo sprejelo s srednjeveškimi ulicami in skrbno prenovljenimi notranjostmi številnih hiš. Mestno obzidje je kljub letom v odličnem stanju, najlepši pogledipa se odpirajo na Ferarrijeve vrtove in od njih širom po Krasu. 

degustacija
vinska klet
Prevoz
kombi
Vodenje
slovensko, angleško, nemško

 

 

Dodatna ponudba!

  Več kot samo poslovni prevozi s kombijem
  Prevozi s kombijem Renault Trafic Grand Spaceclass po Sloveniji in Evropi. Transferji z letališč ali na letališča v Benetkah, Trevizu, Zagrebu, Gradcu ...
   
  Prevoz s kombijem Goriška Brda ogled in pokušina
  Goriška Brda na zahodni meji z odličnim slovenskim vinom in olivnim oljem. Grad Dobrovo in velika vinska klet, Šmartno srednjeveška utrjena vas.
  Cena od:
  99,00 €
  Prevoz s kombijem Koper, Piran in Portorož
  Slovenija ima kratek, a lep in raznolik kos sredozemske obale od naravnih lepot do zdaj zelo urejenega Kopra ter beneškim trgom podobnega Pirana
   
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?