Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Estonija, Talin, cerkev Aleksandra Nevskega
Litva, grad Trakai v bližini Vilne
Latvija, Riga, Sigulda, Gaujas, Turaida
prevoz z avtobusom
Estonija, Talin, cerkev Aleksandra Nevskega
Litva, grad Trakai v bližini Vilne
Latvija, Riga, Sigulda, Gaujas, Turaida
prevoz z avtobusom

Potovanje v raznolike Baltske države

Baltske države - Litva, Latvija in Estonija so dežele z bogato zgodovino, osupljivo in neokrnjeno naravo, modernimi mesti in pristnim podeželjem.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
970,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje Baltske države

Pred nevzdržno vročino bomo pobegnili na sever, kjer nas bodo pod skupnim imenom Baltske države navdušile Litva, Latvija in Estonija.

 

Baltske države

Baltske države je skupno ime, ki ga uporabljamo za tri suverene države, ki ležijo na severu Evrope ob Baltiku: Estonijo, Latvijo in Litvo. Prebivalci Estonije so potomci Baltskih Fincev, na kar spominja tudi jezik. Latvijci in Litovci pa so si kulturno bližje, oboji so potomci Baltov. Vsi trije narodi so prvič uresničili svojo neodvisnost tik po prvi svetovni vojni, po več stoletjih tujih vladarjev. Samostojnoist so jim odvzeli Sovjeti po podpisu pakta Ribbentrop-Molotov leta 1939. Rdeča armada je takrat vkorakala v Poljsko in Baltske države in do sredine leta 1940 zasedla celotno njihovo ozemlje. Sovjetske oblasti so se otresli leta 1990 oz. 1991 in ponovno razglasili neodvisnostSovjetska zveza, zdaj Rusija, jih je formalno priznala 6. septembra 1991.
Danes so vse tri Baltske države parlamentarne demokracije s tržnim gospodarstvom. Tako kot Slovenija so članice Evropske unije in zveze NATO.

 

Odhod: 25. junij 2023

8 dni, avtobus-letalo

min. št. potnikov: 20

 

Cena:

 • 970 EUR pri najmanj 40 potnikih
 • 1.070 EUR pri najmanj 30 potnikih
 • 1.190 EUR pri najmanj 20 potnikih                            

 

Cena vključuje:

 • 6 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • 5 x večerja kot v programu,
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • trajekt na relaciji Tallin-Helsinki,
 • letalski polet Helsinki-Dunaj,
 • vključen 1 kos ročne prtljage in 1 kos velike prtljage za oddajo do 20 kg,
 • letališke takse,
 • vse cestinine, vinjete, davki in parkirnine po programu,
 • vsi ogledi in vstopnine po programu,
 • transfer z letališča Dunaj nazaj do Ljubljane,
 • slovensko vodenje in organizacijo. 

 

Možno doplačilo: 

 • za enoposteljno sobo v hotelih = 190 EUR

 

Možen popust:

 • Otrok do 12 let = 15% (z dvema odraslima)
 • za 3. osebo na dodatnem ležišču = 5%

Troposteljne sobe proti potrditvi.

 

Pomembno:

V času objave programa poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.  

 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji agencije in letalskega prevoznika!

 

Dodatne priprave: baltske dežele

Litva, Latvija in Estonija. Avtobusno popotovanje po treh slikovitih deželah z bogato zgodovino! Na poti tudi ogled nekaterih znamenitosti Poljske in ogled finske prestolnice. Povratek z letalom.

8 dni,  avtobus-letalo

Program po dnevih: Odhod: 25. junij 2023

1. dan:

Odhod iz Ljubljane ob 18. uri, pobiranje potnikov proti Mariboru. Vožnja mimo Šentilja in naprej na relaciji Gradec–Dunaj. Nočna vožnja.

 

2. dan:

Prestop na Češko in vožnja mimo Brna, Olomouca in Ostrave. Jutranji prihod na Poljsko, vožnja mimo Katovic in Czestochowe. Opoldanski prihod v Varšavo. Ogled mesta: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Popoldanska vožnja proti mestoma Grajewo in Augustow. Nastanitev, večerja in nočitev v hotelu.

 

3. dan:

Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v Litvo, največjo izmed baltskih držav. Potovanje preko reke Nemen in prihod v staro prestolnico Trakai. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Popoldanski prihod v litovsko prestolnico Vilno. Prvi panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

4. dan:

Zajtrk. Odhod iz Vilne in avtobusno potovanje proti zahodu države do obalnega mesta Klaipeda. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito Kursko Koso, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu Nida z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

5. dan:

Zajtrk. Vožnja proti mestu Šiauliai. V bližini obisk znamenitega hriba križev, Kryžiu Kalnis, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v Latvijo in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico Riga. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

6. dan:

Zajtrk. Vožnja proti nacionalnemu parku Gaujas in nato ogled škofovskega gradu Turaida. Sledi prestop meje v Estonijo in prihod v letoviško in zdraviliško mesto Pärnu, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev … Kasnejše nadaljevanje v Tallin. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

 

7. dan:

Zajtrk in ogled znamenitosti estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša. Še nekaj prostega časa in popoldanska vožnja s trajektom preko zaliva do finske prestolnice Helsinki. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

8. dan:

Zajtrk, dopoldanski krožni ogled glavnih znamenitosti Helsinkov: Senatni trg, cerkev Uspenski, Esplanade, železniška postaja, opera, cerkev Temppeliaukio ... nato popoldanski transfer do letališča in polet proti Dunaju ob 17.10. Pristanek je predviden ob 18.30. Sledi orgaiziran transfer v Slovenijo do Maribora, Slovenske Bistrice, Celje in Ljubljane, kamor bo prid v poznih večernih urah.

Hotelska ponudba
8x polpenzion
Doplačilo za enoposteljno sobo
190 EUR
Vstopnine
po programu
Prevoz
avtobus
Vodenje
slovenski jezik

 

 

Dodatna ponudba!

  Štirje zakladi: Dunaj, Praga, Bratislava, Budimpešta
  Potovanje Štiri evropske prestolnice: Dunaj, Praga, Bratislava, Budimpešta, prestolnice Avstrije, Češke, Slovaške in Madžarske, obrazi srednje Evrope
  Cena od:
  325,00 €
  Potovanje Skandinavija z Nordkapom in Lofoti
  Naše potovanje Skandinavija z Nordkapom vam pot na sever skrajša s poletom, nato pa dva tedna potujete z udobnim slovenskim avtobusom.
  Cena od:
  2.190,00 €
  Potovanje Skandinavske prestolnice
  Potovanje Skandinavske prestolnice. Kopenhagen, Oslo, Helsinki in Stockholm, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli, Turku ...
  Cena od:
  765,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?