Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

skandinavske prestolnice, helsinki, oslo, stockholm
skandinavska mesta
Kontiki
Vigelandov park Oslo
skandinavske prestolnice, helsinki, oslo, stockholm
skandinavske prestolnice, helsinki, oslo, stockholm
skandinavske prestolnice, helsinki, oslo, stockholm
skandinavska mesta
Kontiki
Vigelandov park Oslo
skandinavske prestolnice, helsinki, oslo, stockholm
skandinavske prestolnice, helsinki, oslo, stockholm

Potovanje Skandinavske prestolnice

Potovanje Skandinavske prestolnice. Kopenhagen, Oslo, Helsinki in Stockholm, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli, Turku ...
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
699,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje Skandinavske prestolnice

 

Skandinavija

Dežele povsem na severu Evrope povezujemo s pravljičnimi prizori neokrnjene narave in urejenimi mesti na drugi strani. Skandinavija je zgodovinsko in kulturno območje severne Evrope, včasih ji rečemo kar nordijske dežele. Mednje sodijo Danska (najbolj južno), Finska (ob Baltiku), Švedska (kot osrednja) ter Norveška (ob morju in vse do arktičnega Svalbarda)
Skandinavija pogosto pomeni asociacijo na globoke fjorde izrazitih barv in odsevov v vodi, gozdne širjave, lose, severne jelene, morda rosomaha, neštete slapove ter obale, na katerih ždijo pisane ribiške vasi. 
Pojem Skandinavija nas spomni na neustrašne vikinge in osvajalce najbolj oddaljenih točk sveta. 

 

Odhod: 14. avgust 2021

8 dni, avtobus, ladja 

 

Cena:

699 EUR pri najmanj 40 potnikih
759 EUR pri najmanj 30 potnikih

 

Cena vključuje:

 • 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah TWC,
 • 3 x nočitev z zajtrkom v notranjih kabinah 1/4 na trajektih na relacijah Stockholm–Turku, Helsinki–Stockholm in Oslo–Kopenhagen,
 • mostnino za Oresund,
 • prevoz s trajektom na relaciji Puttgarden-Rodby-Puttgarden,
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • vse oglede po programu,
 • slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za okrogli stolp, za cerkev Temppeliaukio, za muzej Vasa in muzej Kontiki.

 

Možna doplačila: 
- za notranjo kabino 1/2 TWC na vseh trajektih = 120 EUR/osebo, 
- za notranjo kabino 1/1 TWC na vseh trajektih  = 260 EUR/osebo, 
- za sobo 1/1 v hotelih = 90 EUR.

 

Možni popusti:

- za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) = 25%
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču v vseh hotelih = 5%

 

Pomembno:
- v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program oz. vrstni red ogledov.

- celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi.
Pogoj za udeležbo na potovanju je izpolnjevanje pogojev PC. Potovanje je možno za vse, ki so polno cepljeni oz. so Covid preboleli in imajo o tem dokazilo. Potrebno je EU Covidno potrdilo s QR kodo.
Prijava na potovanje pomeni tudi strinjanje s temi pogoji. Potniki, ki niso cepljeni oz. covida niso preboleli, načeloma ne morejo potovati (zaradi strogih pogojev za vstop na Norveško), lahko pa preverijo, če morebiti sodijo v katero izmed izjem.
- za potovanje zadostuje veljavna slovenska osebna izkaznica.

 

Preberite na spletu: Kaj je Skandinavija, kaj se učijo v šoli

Hotelska ponudba
4x nočitev z zajtrkom v hotelu, 3x nočitev z zajtrkom na ladji
Vstopnine
po programu
Prevoz
avtobus, ladja
Vodenje
slovenski jezik

Potovanje Skandinavske prestolnice.

 

Odhod: 14. avgust 2021

8 dni, avtobus, ladja 

 

1. dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane okoli polnoči (v noči z 13. na 14. avgust). Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Prestop v Avstrijo na Šentilju in vožnja mimo Gradca, Welsa, Passaua in dalje po Nemčiji proti severu. Nočitev v hotelu v okolici Lübecka.

 

2. dan: Zajtrk in vožnja do pristanišča Puttgarden. Vkrcanje na trajekt in krajša plovba do Rodbyja na Danskem. Nadaljevanje poti preko Zealanda mimo danske prestolnice in vožnja preko znamenitega Oresundskega mostu na Švedsko. Popoldanski prihod v mesto MALMÖ – tretje največje švedsko mesto. Postanek v mestnem jedru za krajši ogled glavnih znamenitosti (glavni trg, mestna hiša, cerkve sv. Petra …) in čas za sprostitev. Sledi še vožnja po švedski pokrajini Skane in Smaland do mesta JÖNKÖPING ob jezeru Vätternsee. Nastanitev v hotelu in nočitev.

 

3. dan: Po zajtrku takojšnje nadaljevanje vožnje in opoldanski prihod v švedsko prestolnico STOCKHOLM. Ogled glavnih znamenitosti: kraljeva palača, parlament, stolnica, mestna hiša, muzej Vasa. Še nekaj prostega, nato vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabine in nočna plovba proti Finski.

 

4. dan: Zajtrk na ladji in jutranji pristanek v stari finski prestolnici TURKU. Vožnja proti vzhodu do sedanje prestolnice HELSINKI. Ogled mesta: senatni trg, stolnica, dvorana Finlandia, opera, cerkev Temppeliaukio, katedrala Uspenski, spomenik Janu Sibeliusu, železniška postaja. Vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabine in nočna plovba nazaj proti Švedski.  

 

5. dan: Zajtrk na ladji in pristanek nazaj v STOCKHOLMU. Takojšnja vožnja proti zahodu mimo mest Vasteras in Orebro. Sprostitveni postanek v mestu KARLSTADT ob jezeru Vänern, čas za kosilo … Popoldansko nadaljevanje poti, prestop meje na Norveško in večerni prihod v OSLO. Prva panoramska vožnja skozi norveško prestolnico, nato nastanitev v hotelu v okolici in nočitev.

 

6. dan: Po zajtrku takojšnja vrnitev v OSLO in ogled glvanih znamenitosti: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača. Zgodaj popoldan sledi vkrcanje na ladjo in plovba proti Danski. Nočitev v kabinah. 

 

7. dan: Zajtrk na ladji, nato pristanek v KOPENHAGENU. Izkrcanje in takojšen ogled danske prestolnice: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli. Še nekaj prostega v mestnem jedru. Sledi popoldanski odhod proti jugu do pristanišča Rodby. Vkrcanje na trajekt in pristanek v Puttgardnu v Nemčiji. Še vožnja mimo Lübecka in Hamburga proti Hannovru. Nočitev v hotelu v mestu ali okolici.

 

8. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti domu na relaciji Nürnberg–Passau, čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

 

Dodatna ponudba!

  Potovanje v raznolike Baltske države
  Baltske države - Litva, Latvija in Estonija so dežele z bogato zgodovino, osupljivo in neokrnjeno naravo, modernimi mesti in pristnim podeželjem.
  Cena od:
  990,00 €
  Potovanje Baltske države in Sankt Peterburg
  Potovanje Baltske države in Sankt Peterburg. Litva, Latvija, Estonija in ruski Sankt Peterburg. Neskončne peščene plaže, srednjeveški gradovi, ...
  Cena od:
  1.090,00 €
  Potovanje v London, Britanija po Brexitu
  Potovanje London. Ogled znamenitosti v Londonu: Tower Bridge, katedrala sv. Pavla, trg Piccadily, muzej voščenih lutk Madame Tussaud’s ...
  Cena od:
  465,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih