Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Še danes so mnoge prerokbe resnične
kava, sladoledi in slaščice so omamni
Slikoviti samostani v Meteori
Častna straža v Atenah
V času iger v Olimpiji so odložili orožje
Trajekti povezujejo otoke in kopno.
Še danes so mnoge prerokbe resnične
kava, sladoledi in slaščice so omamni
Slikoviti samostani v Meteori
Častna straža v Atenah
V času iger v Olimpiji so odložili orožje
Trajekti povezujejo otoke in kopno.

Grčija z avtobusom in trajektom

Grčija. Prerokbe iz Delfov, igre v Olimpiji, samostani v Meteori, kiklopski zidovi Miken, gledališča, templji in seveda živahni vsakdanjik Grkov.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
419,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Grčija

 

Vsakodnevni pogovori so prepleteni s pojmi iz grške zgodovine, bogov z Olimpa, junakov trojanske vojne, tekem v Olimpiji ...
Obiščite kraje, kjer so te zgodba nastale.
Temperamentni domačini, vedno živahna mesta in kamnite priče antične veličine, Delfi, Olimpija, Atene, Mikene.
Spraševali se boste, zakaj jih niste obiskali in z njimi zaplesali ter razbijali krožnikov že prej.

 

Datumi odhodov: 11. 4., 28. 5., 1. 10., 24. 10. 2020
Čas potovanja: 6 dni/ 5 nočitev
Čas za prijavo: do dva meseca pred odhodom
Minimalno število potnikov: 35 ali 45

 

Cena: pri najmanj 45 potnikih 419 EUR,
           pri najmanj 35 potnikih 449 EUR

 

Cena vključuje:

 • vse avtobusne prevoze po programu, cestnine, parkirnine,
 • ladijski prevoz Ancona–Grčija in nazaj (ležišče v 4-posteljni notranji kabini),
 • 1x polpenzion (zajtrk, večerja) v Delfih (dvoposteljne sobe, TWC),
 • 1x polpenzion (zajtrk, večerja) v Atenah (dvoposteljne sobe, TWC),
 • 1x polpenzion (zajtrk, večerja) v okolici Korinta (dvoposteljne sobe, TWC),
 • vse oglede po programu brez vstopnin,
 • strokovno vodenje potovanja v slovenskem jeziku,
 • organizacija potovanja in DDV.

 

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba: 85 EUR (za vse tri nočitve).

Kabine: Če želite drugačno kabino, za doplačila kontaktirajte organizatorja.

 

Opozorilo: če želite rezervirati drugačen tip kabine (po navedenih doplačilih), mora tako rezervacijo potrditi ladjar.

 

Popusti: otroci do 3,99 leta plačajo pavšal v višini 85 EUR (opozorilo: nimajo ležišča v kabini);
otroci od 4 do 11,99 leta na dodatnem ležišču: 20% popusta;
odrasla oseba na dodatnem ležišču: 10% popusta.

 

Doplačila vodniku na poti:
vstopnine skupaj cca. 50 EUR, popust za otroke, upokojence, študente* (opozorilo: za uveljavljanje teh popustov morate imeti s seboj ustrezne evropsko priznane dokumente);
grški večer v Plaki: 35 EUR (otroci do 18. leta imajo 50% popusta).

 

 

Nekaj idej za pripravo na pot: Grčija, grški bogovi, grška hrana

 

Grčija 

program potovanja po dnevih

 

1. dan:  SLOVENIJA–ANCONA

Zbor na Dolgem mostu v Ljubljani. Možen vstop v Sežani. Nadaljevanje vožnje po Italiji mimo Benetk, Padove, Bologne do Ancone. Tu se bomo vkrcali na ladjo, se namestili v kabinah in se ob vsem udobju, ki ga nudijo tovrstne ladje, odpeljali proti Grčiji. Ladja sprejme namreč več kot 1.800 potnikov in nudi vse usluge sodobnih ladij - samopostrežno in a la carte restavracijo, bar, piano bar, igralnico, bazen in diskoteko. Prepluli bomo Jadransko morje in pri grškem otoku Krfu zapluli v Ionsko morje

 

2. dan: IGOUMENITSA–METEORA–DELFI

Zjutraj se bomo izkrcali v pristaniškem kraju Igoumenitsa in se nato odpeljali po novi avtocesti mimo Ioannine in Pindskega hribovja do Kalambake. Tu si bomo ogledali enega izmed največjih svetovnih čudes - Meteoro. Navdušile nas bodo tudi do petsto metrov visoke štrleče skale, na katerih so menihi v srednjem veku postavili prekrasne samostane. Izmed 24. samostanov jih je danes dobro ohranjenih le še šest. Ogledali si bomo največjega izmed njih in spoznali, kako so tu menihi živeli. Nato bomo nadaljevali preko rodovitne Tesalije proti centralnemu delu Grčije. Popoldne prihod v Delfe. Namestitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.

 

3. dan: DELFI–ATENE

Zjutraj po zajtrku sledi najprej ogled prelepega Delfskega preročišča z zakladnicami antičnih grških mest, sprehod do Apolonovega templja, kjer so preroki razlagali videnje, sprehodili se bomo do stadiona kjer so se odvijale znamenite Pitijske igre ter tako spoznali staro antično mesto ali »popek sveta«, kot so mu rekli stari Grki. Seveda si bomo ogledali tudi bogati arheološki muzej. Po ogledu Delfov se bomo mimo Teb odpravili do Aten. Veličastne v antiki, veličastne tudi danes, ko imajo skupaj s predmestji skoraj 5 milijonov prebivalcev in so prava svetovna metropola. Mestni vrvež je zagotovo nekaj, kar bo za marsikoga povsem nova izkušnja. Poleg znamenite akropole pa v Atenah ne smemo spregledati trgov Sintagma in Omonia, stadiona, ki je bil zgrajen za prve olimpijske igre moderne dobe, večno živahne Plake, izjemnih neoklasičnih stavb AkademijeUniverze in Univerzitetne knjižnice, ter mogočnih Hadrijanovih vrat. Nekaj časa bomo imeli prosto za samostojni sprehod po vedno živahni glavni tržnici Plaka. Sledi namestitev v hotelu in večerja. S tistimi, ki boste želeli še dobro spoznati tudi grško dušo, pa bomo šli v staro taverno na pristen grški večer z obilico dobre hrane, ljudskimi plesi, glasbo in tudi razbijanjem krožnikov. Nočitev.

 

4. dan: EPIDAURUS–NAUPLION–MIKENE

Po zajtrku bomo zapustili Atene in se mimo otoka Salamine odpeljali do znamenitega Korintskega prekopa, ki ločuje Peloponez od celine. Prekop omogoča enkraten pogled na dve morji - Ionsko in Egejsko. Nato bomo nadaljevali pot po slikoviti grški pokrajini Argolidi in si najprej ogledali Epidaurus, starodavno zdravilišče, kjer je najbolje ohranjeno Dionizovo gledališče v Grčiji. Čudili se bomo izjemni akustiki gledališča in si predstavljali antične igralce, kako uprizarjajo kakšno od znamenitih tragedij pred radovednim občinstvom. Vožnjo bomo nadaljevali mimo prvega glavnega mesta novodobne Grčije in prekrasnega obmorskega mesteca Naupliona do najstarejšega antičnega mesta evropske celine, Miken. Ogledali si bomo ostanke trdnjave in Agamemnonove palače s kiklopskimi zidovi in Levjimi vrati. Vožnja do hotela ob morju, večerja in nočitev.

 

5. dan:  PELOPONEZ–OLIMPIJA–PATRAS

Po zajtrku bomo zapustili hotel in se odpravili skozi osrčje Peloponeza do Olimpije - verskega, političnega in kulturnega središča antične Grčije. Tu so vsake štiri leta prirejali znamenite igre v čast boga Zevsa, ki so dale ime tudi današnjemu največjemu športnemu dogodku–Olimpijskim igram. Poleg atletskih objektov si bomo v Olimpiji ogledali tudi ostanke templjev, seveda tudi najmogočnejšega–Zevsovega templja, kjer je včasih stal monumentalen kip, delo znamenitega kiparja Fidije. Če bo čas, si bomo šli pogledat tudi zelo dober arheološki muzej. Nato bomo nadaljevali našo pot proti Patrasu, kjer se bomo pozno popoldne vkrcali na ladjo, se namestili v kabinah in med Ionskimi otoki odpluli proti Italiji. Nočitev. 

 

6. dan:  ANCONA–SLOVENIJA

Plovba po Jadranskem morju. Predviden pristanek ladje v Anconi zgodaj popoldne. Po opravljenih formalnostih se bomo vkrcali na avtobus. Ta nas bo popeljal proti domu, kamor bomo prispeli pozno zvečer, predvidoma okoli 23.00.

 

 

Doplačilo za enoposteljno sobo
85 €
Prevoz
avtobus, ladja

 

 

Dodatna ponudba!

  Potovanje Istanbul - Carigrad - doživetja ob Bosporju
  Potovanje Istanbul - Carigrad - doživetja ob Bosporju. Mesto na sedmih gričih je edina svetovna metropola, ki leži na dveh celinah.
   
  Potovanje Srbija po dolgem in počez
  Srbija, napor in užitek za želodec, odlične zabave, nizke cene, sproščeno vzdušje. Temperamenta dežela raznolikih zanimivosti.
  Cena od:
  316,00 €
  Aktivne počitnice na Korziki s skupino
  Aktivne počitnice na Korziki. Korzika, za ljubitelje neokrnjene narave, kristalno čistega morja in mirnega dopusta v okolici prestolnice Ajaccio.
  Cena od:
  739,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?