Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

igra narave
kičasto lepa naselja
dolina Napa in vinogradi
veliki kanjon je velik in veličasten
narava proč od velemest
igra narave
kičasto lepa naselja
dolina Napa in vinogradi
veliki kanjon je velik in veličasten
narava proč od velemest

Potovanje Zlati ameriški zahod

Valovite ulice zlatega San Francisca, granitni očaki Sierra Nevade, veličastni kanjoni, Las Vegas in Hollywood, bodite filmska zvezda vsaj en dan.

Potovanje Zlati ameriški Zahod

 

ODHOD: 26. april 2019 za skupine po dogovoru
ČAS POTOVANJA: 13 dni | 11 noči 

NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 10

 

Kalifornija

Kalifornija je zvezna država na zahodnem robu ZDA ob Tihem oceanu. S skoraj 40 milijoni ima največ prebivalstva med vsem zveznimi državami. Njena severna soseda je Oregon, vzhodni sta Nevada in Arizona, na jugu meji na Mehiko, mejna reka je Kolorado. Razgibani relief sodi od najnižje točke ZDA v Dolini smrti (-86 m) do 4500 m višjega vrha Mount Whitney. Indijanci so območja poseljevali zaradi dostopne hrane. Kolonizirali so jih Španci, pozneje je bilo območje del Mehike. 1848 so se priključili ZDA. Naval naseljevanja je povzročila zlata mrzlica. Pomemben razlog za sedanjo veliko poselitev je prijetna klima.
Obiskovalce poleg kalifornijskih plaž pritegnejo turistični centri Disneyland, Hollywood, Palm Springs, jezero Tahoe in narodna parka Yosemite ter Sequoia. Raznolikost površja, naselja in infrastruktura omogočajo skoraj vse športe. Obala je idealna za plavanje, jadranje in deskanje. Gorovja pa privabljajo pohodnike, izletnike in smučarje. Pogosti gostje Kalifornije so ribiči in lovci.

Zaljubite se v valovite ulice »zlatega mesta« San Francisca, zazrite se v granitne očake Sierra Nevade, prisluhnite utripu tišine na robu veličastnih kanjonov, ogrnite se v paleto barv peščenjaka, zaplešite v ritmih bleščečega Las Vegasa in se na ulicah Hollywooda prelevite v filmsko zvezdo za en dan. Vabljeni na zmenek v deželo zvenečega imena! 

 

vrhunci potovanja

slikoviti San Francisco, vinorodna Napa Valley, vroča Dolina smrti, razsvetljeni Strip v Las Vegasu, »nemo mesto« v kanjonu Bryce, mogočni Grand Canyon, zgodovinski odsek Route 66, filmski Los Angeles.

 

Potovanje Zlati ameriški Zahod  

 

1. dan: EVROPA–​SAN FRANCISCO

Zbirališče potnikov na enem izmed bližnjih letališč in polet s prestopanjem proti San Franciscu. Po pristanku prevoz do mesta in prvi orientacijski ogled na poti. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

 

2. dan: SAN FRANCISCO

Po zajtrku boste pričeli odkrivati enega najlepših mest Amerike: ustavili se boste na najstarejšem, nekdanjem vojaškem predelu Presidio. Od tod je najlepši pogled na simbol mesta: Golden Gate Bridge, most oranžne barve, ki se razteza preko vhoda v zaliv. Mestu daje utrip njegova kulturna mešanica in na ogledu se boste zapeljali in se ustavili v predelih: China Town, Little Italy, hipijevsko sproščeni Haight Asbury. Postanek za kosilo na živahnem Fisherman's Wharf, kjer boste morda uzrli celo morske leve na koncu pomola. Preden nadaljujete z ogledom mesta, se boste posladkali še s priznano Ghirrardelli čokolado. Najlepši razgled na mesto boste uzrli z vrha Twin Peaks, od tod pa nadaljevali skozi zeleno oazo Park Golden Gate ter nadaljevali na foto safari po znanih filmskih vedutah viktorijanskih stavb ter strmi Lombard street z ostrimi ovinki, ujetimi v cvetje. Prenočevanje. 

 

3. dan: SAN FRANCISCO–VINORODNA DOLINA NAPA–SAN FRANCISCO

Dan za samostojno odkrivanje mesta, obisk katerega izmed muzejev, prve nakupe… 
Za doplačilo pa se lahko podate na 8-urni izlet v vinorodni dolini Napa in Sonoma, kjer boste izvedeli več o vinogradništvu v Kaliforniji in vino v vinski kleti tudi poizkusili. Ob tem boste uživali še v zeleni pokrajini in čudovitih razgledih na San Francisco in okolico zaliva. 

 

4. dan: SAN FRANCISCO–NARODNI PARK YOSEMITE–FRESNO/BAKERSFIELD

Jutranja vožnja proti Sierra Nevadi, kjer se nad gosto poraslo gozdno pokrajino dvigajo visoki vrhovi. Dan bo namenjen obisku enega najlepših narodnih parkov v Kaliforniji – Yosemite. Park je znan zaradi svojih granitnih stenah, med katerimi je tudi zveneči El Capitan, cilj in izziv mnogih plezalcev. V parku boste občudovali čudovito naravo, polno slapov, rek, jezer ter neokrnjenih gozdov, kjer rastejo najvišja drevesa na svetu – sekvoje. Če bo vreme dopuščalo (v primeru snega je področje zaprto) sprehod skozi urejeno rastišče Mariposa. Pozno popoldan vožnja skozi rodovitno Kalifornijsko dolino v Fresno ali Bakersfield in prenočevanje.

 

5. dan: FRESNO/BAKERSFIELD–NARODNI PARK DEATH VALLEY–LAS VEGAS

Današnji dan boste vstopili v sončno in sušno pokrajino mogočnih kaktusov in puščave Mojave. Gre za izredno surovo podnebje, katere del je tudi Dolina smrti. Dolina je z obeh strani varovana z gorskima verigama in medtem, ko se boste spuščali proti njenemu dnu, boste začutili, da se dejansko spuščate še precej globje, pod morsko gladino namreč. Postali boste na najnižji točki Amerike – Badwater Basin in se sprehodili po suhem, slanem dnu jezera. Postanek za fotografije (in hladno pijačo) še ob termometru, ki je izmeril najvišjo temperaturo, verjeto celo na svetu, to je  56.7°C. Popoldan vožnja v Las Vegas, ki je zrasel ob izviru vode sredi puščave in se do danes prelevil v mesto, ki nikoli ne zaspi. Hoteli so dejansko igralniški kompleksi in arhitekturno pravi presežki, ki nas popeljejo v znana svetovna mesta, kot so Benetke, Rim, New York, Luxor… Za doplačilo možen večerni ogled razsvetljenega mesta in potep po najbolj impresivnih hotelih. Prenočevanje.

 

6. dan: LAS VEGAS

Po zajtrku prost dan, katerega boste lahko izkoristili za nakupe v bližnjem Outletu ali za samostojno odkrivanje mesta in njegovih kompleksov, obisk katere izmed poročnih kapelic ali morda celo za poroko? Morda si boste privoščili vožnjo »v slogu« z limuzino po Stripu ali pa kakšno od predstav in koncertov. Lahko pa se boste zgolj sproščali ob bazenu in toplih sončnih žarkih. 

 

7. dan: LAS VEGAS–NARODNI PARK ZION–NARODNI PARK BRYCE CANYON

Polni novih moči (morda tudi bogatejši) se boste ta dan podali na nekaj dnevno odkrivanje in potepanje po Koloradskem platoju in skozi obisk številnih narodnih parkov odkrivali njegovo zanimivo in unikatno geološko zgodovino, ki je danes vidna v impresivnih naravnih enotah kot so: kanjoni, doline, soteske, peščene skulpture…  Ta dan vstopite v deželo mormonov, zvezno državo Utah. Dopoldanska vožnja v višje ležeče predele, s postankom skozi narodni park Zion, kjer bomo lahko občudovali prve kreacije narave in uživali v vseh toplih odtenkih peščenjaka. Popoldan prihod v narodni park Bryce Canyon in sicer na 2400 m nadmorske višine. Sprehod ob robu 200m globokega amfiteatra, kjer peščeni stebri in strukture vseh možnih oblik (delo vodne in vetrne erozije) in palete vseh toplih barv, uprizarjajo pravo igro podob. Prenočevanje.  

 

8. dan: BRYCE CANYON–JEZERO POWELL–REZERVAT PLEMENA NAVAJO–FLAGSTAFF

Dopoldanska vožnja skozi urejena naselja zvezne države Utah vas bo pripeljala na rob Glen kanjona, ki je prav tako kot njegov »veliki brat« Grand Canyon, delo reke Kolorado in znamenitost zvezne države Arizona. Kanjon so zajezili in poplavili in tako je nastalo jezero Powell. Postanek pri jezu, od koder je lep pogled na veliki inženirski dosežek. Naslednji postanek bo ob okljuku reke Kolorado, ki je zaradi svoje oblike poimenovan Horseshoe Bend. Okolica je dom plemena Navajo, ki je danes zaokrožena v rezervat s površino preko 70.000 km². Prenočevanje. 

 

9. dan: NARODNI PARK GRAND CANYON–WILLIAMS

Dan bo vsekakor eden vrhuncev potovanja, saj je namenjen ogledu Velikega kanjona, katerega razsežnost, barve, šelestenje vetra in njegova tišina prevzamejo vsakogar. Vsi podatki o dimenziji kanjona, vse sledi zemeljske zgodovine se nekako zdrobijo v prah, ko stojite na njegovem robu in uživate v razgledu. Ustavili se boste na več točkah v parku, od koder se boste lahko podali tudi na krajše sprehode. Proti večeru nastanitev v hotelu v Williamsu, ki leži na legendarni Route 66.

 

10. dan: WILLIAMS–LOS ANGELES

Po zajtrku vožnja do pacifiške obale. Pot vas bo vodila vzdolž znamenite Route 66, ki je prvotno povezala Chicago z Los Angelesom in postala ena najpomembnejših povezav ZDA. Povezava je kasneje dobila novo oznako in izginila s cestnih zemljevidov, dokler se ni vrnila kot Historic Route 66. Med poslušanjem glasbenih uspešnic tega obdobja bo vožnja hitro minevala. Popoldan prihod v Los Angeles, katerega boste pričeli odkrivati v predelu Pueblo, kjer se je naselilo prvih 11 družin, ki so izmučene prispele sem po dolgem potovanju iz Mehike. Historične stavbe vas bodo vrnile v čas 18.stoletja, okolica Downtowna pa hitro potisnila v moderno obdobje. Nastanitev v hotelu in prenočevanje. 

 

11. dan: LOS ANGELES

Filmsko prestolnico boste spoznavali skozi glavne mestne avenije ter srce filmske industrije Hollywood. Nekaj prostega časa za sprehod po Walk of Fame, kjer se v pločniku svetijo zvezde slavnih. Postanek še na prestižnem Rodeo Drive v predelu Beverly Hills. Popoldan vam za doplačilo priporočamo ogled filmskih studijev Universal, kjer boste na vožnji s posebnim vlakcem vstopili v zakulisje številnih filmov in skrivnosti filmskega ustvarjanja. Povratek v hotel in prenočevanje. 

 

12. dan: LOS ANGELES–EVROPA

Prost dopoldan za sprehod po plaži ali zadnje nakupe, popoldan pa prevoz na letališče in polet v Evropo. 

 

13. dan: EVROPA–SLOVENIJA

Polet s prestopanjem v Ljubljano ali na enega bližnjih letališč. 

 

Cena na osebo:    
pri udeležbi najmanj 20 oseb     2.399 €

 

CENA VKLJUČUJE:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
 • 11 prenočevanj v dvoposteljnih sobah z zajtrkom v hotelih 3*,
 • ogled San Francisca,
 • vstopnino v narodne parke Yosemite, Death Valley, Zion, Bryce Canyon, jezero Powell, Grand Canyon,
 • ogled Los Angelesa,
 • prevoz z Minivanom za 10 oseb ali turističnim avtobusom pri udeležbi več oseb,
 • slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

 

DOPLAČILA (ob prijavi): za skupino manjšo od 20 oseb: 200€; registracija ESTA za vstop: 36 €, enoposteljna soba: 550 €
Letalski prevoz je možen tudi v poslovnem razredu. Prosimo, preverite razpoložljivost in znesek doplačila, ki je različen glede na datum odhoda.  DOPLAČILO (po želji): izlet v vinorodni dolini Napa in Sonoma: 90 €, ogled filmskih studiev Universal: 99 €.
 

POPUSTI:

 • 100 € na osebo v sobi za 3 osebe,
 • 150 € na osebo v sobi za 4 osebe,
 • 3 % popust za mladoporočence.
   

CENA NE VKLJUČUJE: registracije ESTA za vstop v ZDA, dodatne prehrane, dodatnih ogledov, napitnin. 
 

OPOMBA: Sobe so standardno ameriške, z dvema velikima posteljama, na katerih lahko prenočujejo do 4 osebe (po dve na vsaki postelji, ki si delita posteljnino). Program in datum potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom lahko obrne, pri čemer vsebina ostane nespremenjena

 

Pomembno
*Če ste po 1. marcu 2011 potovali v Irak, Iran, Sirijo, Sudan, Libijo, Somalijo ali Jemen ali imate poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morete več potovati na podlagi programa Visa Waiver (registracija ESTA), pač pa morate za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum.
Spremembe so začeli izvajati 21. januarja 2016. Priporočamo, da se pred prijavo za obisk ZDA za podrobnejše informacije pravočasno obrnete na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.

 

Nekaj o ZDA: wiki vodnikwiki-slo. Kalifornijahttps://sl.wikipedia.org/wiki/Kalifornija

Dodatna ponudba!

  Križarjenje po Bahamih in potovanje po Floridi
  Križarjenje po Bahamih in potovanje po Floridi. Območje Bahamov je bilo dolgo središče karibskih piratov. Ogled Floride in Cape Canaveral, Orlanda.
  Cena od:
  2.420,00 €
  Zeliščarski praznik na Koroškem Irschen 2024
  Tradicionalna prireditev, ki združi celoten Irschen, ogledi in nakupi, paleta vrtov tokrat popestrena s postankom pri razstavi in muzeju bonsajev.
  Cena od:
  56,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?