Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

lepo obnovljena Brandenburška vrata
stari in novi del Spominske cerkve
lepo obnovljena Brandenburška vrata
stari in novi del Spominske cerkve

avtobusno potovanje v Berlin in Dresden

Petdnevno potovanje v Berlin. Prestolnica Nemčije, Reichstag, Brandenburška vrata, Aleksandrov trg, Potsdam, biseri sodobne arhitekture.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
359,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje v Berlin in Dresden

Nemčija je motor Evrope in ena izmed vodilnih svetovnih industrijskih velesil, upravno razdeljena na 16 zveznih dežel, med katerimi je tudi Zvezna dežela Berlin. Država, kakršno poznamo danes, je nastala šele leta 1990 z združitvijo Vzhodne in Zahodne Nemčije. Do takrat je ti dve državi ločeval znameniti 150 km dolgi berlinski zid, njegov padec pa je postal pomemben dogodek v svetovni zgodovini. 

 

Berlin

Berlin, razdeljen in spet združen, je največje nemško mesto. Po padcu berlinskega zidu, ki ga je do leta 1989 tri desetletja delil na dvoje in s tem simboliziral razdvojenost Nemčije na dve strogo ločeni državi, je danes znova pomembno vladno in kulturnozgodovinsko mesto živahnega utripa.

 

Zakaj izbrati to potovanje?

 • prestolnica Nemčije in metropolitansko mesto s kar 4 milijoni prebivalcev,
 • sprehodite se po najstarejšem berlinskem jedru in trgu Alexanderplatz,
 • občudujte ostanke znamenitega Berlinskega zidu, ki je nekoč delil vzhod in zahod,
 • sprehodite se po vrtovih baročnega dvorca Charlottenburg in obiščite muzej Checkpoint Charlie,
 • občudovali boste Potsdam, nekdanjo rezidenco pruskih kraljev,
 • oglejte si prelepo mesto Dresden z dragocenimi zgodovinskimi stavbami.

 

Odhodi: 27. april, 26. junij, 28. avgust in 26. oktober 2024

dolžina potovanja: 5 dni, najmanjše št. potnikov: 25

 

Berlin in Dresden

Vrhunci potovanja: Potsdam, Reichstag, Checkpoint Charlie, Zwinger ...

 

Cena:

359 EUR pri najmanj 45 potnikih

 

Popust:

otrok do 12 leta na dodatnem ležišču z dvema odraslima: 35 EUR.

 

V ceno smo vključili:

 • prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji,
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v Berlinu,
 • vse oglede po programu (brez vstopnin),
 • stroške vozovnic za mestni promet 1. dan v Berlinu,
 • osnovno nezgodno zavarovanje ter vodenje z licenciranim vodnikom,
 • organizacija potovanja,
 • DDV.

 

Dodatna ponudba:

Doplačila za manjšo skupino pred odhodom:

 • pri udeležbi 35-44 oseb 48 EUR/osebo
 • pri udeležbi 25-34 oseb 138 EUR/osebo

 

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 130 EUR na osebo
 • paket vstopnic in rezervacij v Pergamonski muzej, muzej Checkpoint Charlie, DDR muzej, Reichstag:
  odrasli 45 EUR, mladina do 17,99 leta: 26 EUR

 

Možna doplačila (na kraju samem):

 • taksa v hotelu, približno 3 EUR na osebo na noč
 • ostale vstopnine na licu mesta 

 

Berlin osnovni podatki

Program potovanja Berlin in Dresden po dnevih

 

1. dan: LJUBLJANA–NEMČIJA

Odhod z obračališča mestnega prometa Dolgi most ob 20. uri. Vožnja z avtobusom v Avstrijo in z vmesnimi postanki po avtocesti proti Nemčiji.

 

2. dan: POTSDAM–BERLIN

V Potsdam, nekdanjo rezidenco pruskih kraljev, z dvorci in znamenitimi stavbami v baročnem in klasicističnem slogu, bomo prispeli v dopoldanskih urah. Njegova največja znamenitost je rokokojski dvorec Sanssouci, ob katerem je čudovit terasasti park z vinogradom, vodnjaki in vodometi. Vožnja v Berlin in orientacijski ogled mesta z avtobusom, nato sledi ogled kulturnozgodovinskih znamenitosti mesta; Brandenburških vrat, ki so jih zgradili l. 1788 kot slavolok zmage po zgledu atenskih propilej, avenije Unter den Linden (Pod lipami), nato še ogled Nikolajeve četrti, najstarejšega berlinskega jedra ter velemestnega Alexanderplatza z neorenesančno Rdečo mestno hišo (Rotes Rathaus), Neptunovim vodnjakom in katedralo ter 360 metrov visokim televizijskim stolpom. Zvečer namestitev v hotelu in nočitev.

 

3. dan: BERLIN

Po zajtrku se bomo sprehodili po vrtovih baročnega dvorca Charlottenburg, videli Siegessaeule in obiskali muzej Checkpoint Charlie, v katerem je prikazana zgodovina Berlina in zidu ter številne zgodbe tistih, ki so poskušali pobegniti na Zahod. Po kratkem predahu sprehod po živahnem Ku’dammu (Kurfuerstendamm ali Nasip volilnih knezov), znamenitem več kot tri kilometre dolgem bulvarju, ob katerem stojijo najlepše in najpopularnejše trgovine, gostišča, gledališča, palače in poslovne zgradbe. Najvidnejši simbol je stolp l. 1943 porušenie Gedaechtniskirche, ob katerem stoji sodobna cerkev iz stekla in betona. V bližini je visoka stolpnica Europa Center, v kateri je prek 70 trgovin in restavracij. Za konec bomo obiskali še trgovino KaDeWe (Kaufhaus des Westens ali trgovina Zahoda), ki je ena največjih veleblagovnic v Evropi. Nekaj prostega časa za oglede, nato prevoz do hotela in nočitev.

 

4. dan: BERLIN 

Po zajtrku bomo obiskali Reichstag*, ki je postal pravi turistični magnet zaradi svoje veličastne steklene kupole, od koder se nam razprostre mesto kot na dlani in od koder se nam ponuja pogled v sejno dvorano nemškega zveznega parlamenta. Kasneje bomo podali na Muzejski otok, ki je kot izjemna arhitektonska celota na seznamu Unesca; pet veličastnih muzejskih poslopij se vrsti eno za drugim, mi pa bomo obiskali Pergamonski muzej, v katerem so shranjena med drugimi tudi tri velika dela antičnega sveta (Pergamonski oltar, vrata iz Mileta in Ištarina vrata). V muzeju DDR bomo videli bivalne prostore, modne dodatke, šolske potrebščine in izdelke za domačo uporabo narejene v komunistični državi, lahko se bomo usedli celo v trabant
Mimo Alexanderplatza bomo prispeli k najdaljšem ohranjenem delu Berlinskega zidu, imenovanem East Side Gallery. 1,3 kilometra dolg zid ob reki Spree je prekrit s 106 poslikavami umetnikov z vsega sveta, v bližnji prodajalni spominkov pa se bomo lahko založili celo z “originalnimi” deli zidu … Nočitev.

 

5. dan: BERLIN–DRESDEN–LJUBLJANA

Po zajtrku vožnja v Dresden, eno najlepših nemških mest z dragocenimi zgodovinskimi stavbami, ki ga pogosto imenujejo Firence ob Labi. V 16. stol. je mesto postalo prestolnica saških volilnih knezov in tedaj se je začelo naglo razvijati;  za vlade Avgusta II. Močnega je doseglo svoj višek in takrat je zraslo največ novih stavb, med katerimi je najimenitnejša Zwinger. Ogled tega razsežnega arhitekturnega kompleksa, ki ga sestavljajo galerije, paviljoni in dvorane z bogatim plastičnim figuralnim okrasjem; po prvotnem načrtu bi moral biti del palače, danes pa stoji kot samostojno poslopje z uravnoteženo slogovno rešitvijo med barokom in rokokojem. Vožnja proti Avstriji in Sloveniji, kamor bomo prispeli v nočno – jutranjih urah naslednjega dne.
 

Zanimivosti Berlina v angleščini

Dodatna ponudba!

  Potovanje Berlin in Potsdam z letalom
  Doživite Berlin z letalom - v štirih dneh dodobra spoznajte nemško prestolnico in njene glavne znamenitosti.
  Cena od:
  499,00 €
  Severovzhodna Nemčija - od Saške Švice do Baltika
  Nacionalni park Saška Švica v nemški pokrajini Saška je znana po nenavadnih gorah iz peščenjaka. Ogled naravnih in kulturno zgodovinskih znamenitosti.
  Cena od:
  875,00 €
  Rečno križarjenje po Renu s MS PRINCESS AMADEUS
  Rečno križarjenje po Renu postanki v Kölnu, Saarburgu, Mettlachu, Trierju in drugih krajih, vmes pa počitek in čudoviti razgledi iz reke.
  Cena od:
  1.049,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?