Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Jordanija - Petra
Jordanija - puščava Rum
Jordanija - Petra
Jordanija - puščava Rum

Klasična Jordanija

Potovanje Klasična Jordanija. Doživite Petro in njeno poezijo v kamnu, kontrast rožne puščave Rum in modrine Rdečega morja ter moderni Amman.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.197,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje Klasična Jordanija

Obisk nabatejske Petre je nesporen vrhunec vsakega jordanskega potovanja in mi ji posvečamo cel dan; najlepši pogledi so prav iz Visokega kraja in Samostana, na poteh postanemo ob neverjetnih konturah in silkarijah matere narave. Ob bok Petri je rožnata puščava Rum ter spektakularna vožnja po stari Kraljevi cesti med dvema svetovoma – rodovitnimi poljanami proti vzhodu in strmim spustom v tektonski jarek proti Mrtvemu morju in najnižji točki na Zemlji. Tu so Wadi Mujib in Mkaver, sloviti križarski grad Kerak

Jordanija je prepolna starodavnih mest, tu sta svetopisemska Mkaver in Krstni kraj, antična Jeraš in Gadara, srednjeveška Ajloun in Kerak, za kontrast pa izstopa bela moderna prestolnica Amman in za konec prijazna letovišča Aqaba ob Mrtvem morju.

Za piko na i nas na poti čakata dve zanimivi kopanji – v Mrtvem morju na najnižji točki našega planeta, ter v čudovitem Rdečem morju, kjer se lahko naužijemo pogledov na živopisno koralno veličastje.

Pridružite se nam na raziskovanju neverjetne dežele.

 

Odhodi:

leto 2022: 17.9. - zagotovljeno, 22.10. - kmalu zagotovljeno, 29.10. - zagotovljeno, 30.10. - zagotovljeno, 26.11. - zagotovljeno, 27.12. - zagotovljeno, 30.12. - zagotovljeno,

leto 2023: 28.1. - zagotovljeno, 4.2. - kmalu zagotovljeno, 19.2. - kmalu zagotovljeno, 26.2. - kmalu zagotovljeno, 25.3. - kmalu zagotovljeno, 23.4. - kmalu zagotovljeno, 26.4. - kmalu zagotovljeno, 30.4.  - kmalu zagotovljeno

8 dni

minimalno št. udeležencev: 20

 

Klasična Jordanija

1. dan: LJUBLJANA - AMMAN

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča proti Ammanu. Nastanitev v hotelu, večerja in počitek. 

2. dan: AMMAN – izlet v JERAŠ in AJLOUN – UMM QUAIS – dolina reke JORDAN.

Zajtrk. Dan na rodovitni sever dežele začnemo z ogledom odlično ohranjenega glavnega mesta nekdanjega Dekapolisa – rimske Gerase, ki je eden viškov antike na Bližnjem vzhodu.  Po slikoviti pokrajini nadaljujemo do Ajlouna in spomenik islamske arhitekture temeljito raziščemo. Pot nadaljujemo do Umm Qaisa (ne obiščemo antičnega mesta!) s čudovitim pogledom na dolino reke Jordan in Galilejsko jezero. Spustimo se v dolino reke Jordan, okoli nas bežijo svetopisemski prizori in scene iz palestinskega življenja. Vrnitev v Amman. Večerja in nočitev. 

3. dan: AMMAN – MADABA – GORA NEBO – MKAVER – WADI MUJIB – PETRA.

Zajtrk. Pot nas pelje proti jugu. V Madabi si ogledamo sloviti mozaik. Na gori Nebo uzremo Mojzesov pogled na Obljubljeno deželo. Po kosilu nadaljujemo po slikoviti Kraljevi cesti, polni čudovitih pogledov in presunljivih naravnih lepot. Vzpnemo se na mističen kraj nekdanje trdnjave Mkaver, kjer so obglavili Janeza Krstnika. Vzdolž najglobljega tektonskega jarka občudujemo največji “vadi” v Jordaniji, Wadi Mujib. Sledi vožnja po puščavski avtocesti do Petre. Namestitev v hotelu. Prost večer. Nočitev. 

4. dan: PETRA.

Zajtrk. Začnemo zgodaj saj nas čaka najlepši dan potovanja – mesto v kamnu, rdeča Petra, eden najlepših krajev na svetu. Navduši nas že vstopna soteska Sik, ki se nenadoma razpre in zagledamo “Zakladnico”. Potem se lotimo raziskovanja spomenikov v osrednjem delu nabatejske metropole. A morda še bolj nas navdušijo stranske doline in vrhovi nad mestom. Sprehodimo se do visokih žrtvenikov, sončni zahod pa si lahko privoščimo pri “Samostanu”. Petra je poezija v kamnu, za njen pravi zven se je vredno potruditi! Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

5. dan: PETRA – MALA PETRA – WADI RUM.

Zajtrk. Obiščemo Malo Petro, kjer se nahaja eno najstarejših arheoloških nahajališč na Bližnjem vzhodu, kjer so, podobno kot v Jerihu, prebivali že pred 9.000 leti. Potem se odpeljemo do slovite Rožne puščave Wadi Rum, kjer si privoščimo 4-urni puščavski safari z beduinskimi džipi po veličastni negibnosti Lawrencea Arabskega, se spustimo po puščavski sipini, obiščemo puščavski most, vstopimo v sotesko in še kaj. Noč preživimo kar tukaj, v beduinskih šotorih. Ponoči se temperature v puščavi spustijo skoraj do ničle, a beduini dobro poskrbijo za nas – skuhajo nam dobro večerjo in priskrbijo tople odeje, da je naša izkušnja nič drugega kot čudovita.

6. dan: WADI RUM – AQABA.

Zajtrk. Po želji možnost jahanja kamel (doplačilo). Sledi vožnja v Aqabo, jordansko letovišče ob Rdečem morju. Užijemo sproščeno obmorsko vzdušje. Čas izkoristimo za kopanje v Rdečem morju ali (po želji in za doplačilo) izlet z ladjico na koralni greben. Zvečer zavijemo na atraktivno tržnico ali se sprehodimo ob morju. Večerja in nočitev. 

7. dan: AQABA – MRTVO MORJE.

Zajtrk. Vožnja nazaj proti severu. Po puščavski ravnici potujemo do križarskega lepotca Kerak, ki si ga ogledamo in se vživimo v vlogo križarjev, ki so tukaj varovali najpomembnejši dostop do svetega Jeruzalema. Spustimo se globoko v sirsko-afriški tektonski jarek do točke, ki leži več kot 400 m nižje od gladine morja. Okopamo se v najbolj slanem morju na najnižji točki na Zemlji. Nočimo nekje ob Mrtvem morju.

8. dan: MRTVO MORJE – AMMAN – LJUBLJANA.

Zajtrk. Prosto dopoldne za uživanje ob Mrtvem morju. Vožnja v Amman. Ogled bele prestolnice, najprej z avtobusom, potem pa se izgubimo v uličnem labirintu starega mestnega jedra. V prostem času si lahko privoščimo kavo ali čaj, šišo ali morda svež sok na ulici in lokalno slaščico. Vožnja na letališče v Ammanu. Polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane). 

 

Cena: redna cena 1197 EUR

 • 17. sep 22: od 1197 EUR - zagotovljeno
 • 22. okt 22: od 1098 EUR 
 • 29. okt 22: od 1197 EUR - zagotovljeno,
 • 30. okt 22: od 1149 EUR - zagotovljeno,
 • 26. nov 22: od 1110 EUR - zagotovljeno,
 • 27. dec 22: od 1149 EUR - zagotovljeno,
 • 30. dec 22: od 1149 EUR - zagotovljeno,
 • 28. jan 23: od 1149 EUR - zagotovljeno,
 • 4. feb 23: od 1149 EUR
 • 19. feb 23: od 1050 EUR
 • 26. feb 23: od 1050 EUR 
 • 25. mar 23: od 1050 EUR 
 • 23. apr 23: od 1149 EUR 
 • 26. apr 23: od 1149 EUR 
 • 30. apr 23: od 1149 EUR 

 

Cena vključuje:

 • povratni prevoz na letališče,
 • letalski prevoz po programu,
 • letališke pristojbine in varnostne takse,
 • vsi avtobusni prevozi po programu,
 • 6x nočitev v hotelih 3-4* s polpenzionom,
 • 1x nočitev v beduinskem kampu s polpenzionom,
 • izlete in oglede z vstopninami,
 • slovensko vodenje in lokalni vodniki,
 • vizum,
 • priprava in organizacija potovanja,

Nočitev v beduinskem kampu: vsa oprema je priskrbljena (postelje, posteljnina, skupne kopalnice). Priporočamo, da vzamete s seboj topel kos oblačila.

 

Doplačila:

Obvezna doplačila        

 • Doplačilo za skupino v velikosti 30 - 39 oseb: 60 EUR
 • Doplačilo za skupino v velikosti 20 - 29 oseb: 99 EUR

Doplačila po želji        

 • Doplačilo za enoposteljno sobo: 175 EUR
 • Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine): 45 EUR
 • Jahanje kamel v Wadi Rumu (1 ura): 25 EUR

 

Popust:    

 • Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču 10 %
 • Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču 5 %

 

Vize: Za vstop v Jordanijo je potreben vizum.  Uredimo vam ga v agenciji. Potreben je potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev.

Zdravje: Obveznih cepljenj ni.

Dodatna ponudba!

  Pravljične počitnice na Maldivih
  Počitnice na sanjskih Maldivih v hotelu Arena Beach 4* - butični hotel tik ob plaži, bivanje na otoku z domačini, slovensko govoreči predstavnik.
  Cena od:
  1.199,00 €
  Potovanje v Dubaj - 6 dni drugačnosti
  Potovanje v Dubaj. Peščene plaže, najboljši hotel na svetu, najvišja stolpnica na svetu, moderna arhitektura in arabske tržnice.
  Cena od:
  849,00 €
  Potovanje na Laponsko k Božičku v goste
  Potovanje k Božičku v goste je najlepše darilo za vaše najdražje! Ko sanje niso le sanje, temveč postanejo snežna pravljica na Laponskem.
  Cena od:
  1.069,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?