Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Slavolok zmage
Vrtovi v Versaillesu
Vodometi v Versaillesu
Piramida v Louvru
Panorama z Eifflovega stolpa
Slavolok zmage
Vrtovi v Versaillesu
Vodometi v Versaillesu
Piramida v Louvru
Panorama z Eifflovega stolpa

Potovanje Pariz Versailles Strasbourg

Potovanje Pariz Versailles Strasbourg, postanki še Ulm, Chateau Thierry, veliko Pariza, zgodbe pomembnih žena, ne samo za Pariz in Francijo

Potovanje Pariz Versailles Strasbourg


ODHOD:  november 2020 v pripravi
Dolžina potovanja:  5 dni                                                                                                                                                                          
NAJMANJŠE število udeležencev: 35                      ČAS ZA PRIJAVO: 6. september 2020

 

1. dan: sobota LJUBLJANA METZ

Odhod avtobusa Ljubljana Dolgi most ob 6. uri. Peljali se bomo na mejni prehod Karavanke in po avtocesti preko Avstrije in Nemčije in se za ogled in počitek ustavili v mestu Ulm. Sprehodili se bomo ob znamenitostih – najvišjem zvoniku katedrale v Evropi, ob Donavi pa popili dobro kavico. Vožnjo bomo nadaljevali in malo pred Strasbourgom prestopili reko Ren ter vstopili v Francijo. V bližini  Metza se bomo ustavili (Sain Avold), kjer bo v hotelu možnost večerje (za doplačilo). Nočitev.
                               
 

2. dan: nedelja SAIN AVOLD REIMSCHATEAU THIERRY PARIZ

Po zajtrku bomo nadaljevali vožnjo po Šampanji in mimo pomembnega mesta Reims, ter slišali pripoved o pomenu in vzrokih kronanja francoskih kraljev prav v tem mestu. Ustavili se bomo v Chateau Thierry.  Mesto, ki je še vedno v pokrajini Champagne, je znano po vinskih kleteh in po lepo vzdrževanem spomeniku ameriškim vojakom iz I. svetovne vojne. To je mesto, kjer se je rodil slavni basnopisec Lafontaine. Kratek sprehod z ogledom znamenitosti in nato  nadaljevanje vožnje proti Parizu.  Namerno pridemo tja na dan odprtih vrat muzejev, kar bomo izkoristili in se peljali naravnost v Versailles, saj bo to izjemna točka nedeljskega popoldneva z brezplačnim ogledom gradu in vrta.  Okoli 19.30 bomo prispeli v naš hotel. Prosti čas za večerjo, lahko pa tudi obisk nočnega Pariza (v dogovoru z vodnikom).

 

3. dan: ponedeljek PARIZ

Po zajtrku se bomo podali na panoramsko vožnjo po Parizu  Zapeljali se bomo po  avenijah in bulvarjih ter se na poti spomnili tudi slavnih Pariških dam: pisateljice Aurore Dupin znane kot George Sand, oblikovalke Coco Chanel, kiparke Camille Claudel in pisateljice ter feministke Simone de Beauvoir…Pot nas bo večkrat vodila mimo njihovih domov ali delovnih prostorov. Videli bomo trg Concorde in Bourbonsko palačo - danes Narodno skupščino,  Trg Alma  s kopijo plamenice Kipa svobode, kjer je blizu tudi kraj nezgode princese Diane. Nadaljevali bomo mimo mogočnih muzejskih stavb Grand in Petit  Palais do trga Trocadero, od koder je eden najlepših pogledov na Eifflov stolp. Morda še Vojaška šola, Napoleonovo zadnje počivališče Dom des invalides,  Aleksandrov most …Videli bomo še marsikaj, a za to se bomo kasneje podali po mestu. Okoli 11. ure bomo izstopili iz avtobusa in po dogovoru nadaljevali oglede peš in kombinirano s podzemno mestno železnico Metro. Ogledali si bomo lahko  kupolo, ki krasi veleblagovnico La Fayette. Le nekaj korakov stran je manjša kino dvorana Paris Story, (ogled po želji), kjer nam bo V. Hugo predstavil zgodovino Pariza. Nasproti kina pa je vhod v eno najlepših opernih stavb na svetu – Opero Garnier (ogled je z doplačilom) V bližini se bomo po želji  pomudili v muzeju zgodovine parfumerije Fragonard z možnostjo nakupa. Sprehodili se bomo po trgu Vendome z zanimivo zgodovino - od »sončnega kralja« do Napoleona in današnjih dni. Z Metrojem se bomo nato podali do vznožja hribčka Montmartre in se povzpeli do bazilike Sacre coeur. Na  Place du Tertre - »trgu slikarjev« in danes modernih risarjev, poslušali čebljanje mimoidočih v vseh jezikih sveta…,in se spustili do Pigala in Moulin Rouge.   Ob zaključku dneva bo možen večerni vzpon na Eifflov stolp (rezervacija ob prijavi)…  Povratek v hotel. Večerja po želji. Nočitev.

 

4. dan: torek

Po zajtrku  bomo odnesli prtljago v avtobus, nato pa nadaljevali z ogledi.  Na nekdanjem Rimskem trgu -  Place Forum – se danes nahaja lepo urejen Park Nelsona Mandele. V  bližini bomo videli eno največjih kulturnih stavb - Muzej, obdan s cevmi in tuneli v živo modri barvi -  G.Pompidou (zunanji ogled). Mimo Mestne hiše iz 15. stoletja in Mestnega gledališča, imenovanega po igralki in izjemni ženski Sarah Bernhardt, se bomo podali na »Île de la Cité« Mestnemu otočku. Tu se bomo spomnili začetkov mesta Pariz, s prvotnim imenom Lutetia, ki sega v obdobje Julija Cezarja… Videli bomo cerkev Notre Dame, Sodno palačo, cerkev St. Chapelle, nekdanje zapore, kjer je čakala na svoj žalostni konec Maria Antoineta,  Hotel Dieu – staro bolnišnico in Cvetlični trg.  Prosti čas za malico, kavo … Naše potepanje po Parizu bomo zaključili na levem bregu reke Seine -  vodnjak Sv. Mihaela iz časa francoskega urbanista Haussmanna, Univerzo  Sorbonne in muzej Panteon.  V bližini je živela in delovala Nobelovka -  znanstvenica Marie Curie.  Še zadnji sprehod ob Luksemburški palači in vrtovih kraljice Marie de Medici, matere kralja Ludvika XIII.  Tu bomo vstopili v naš avtobus in zapustili  Pariz. Vožnja  do zgodovinskega Verduna. Kratek ogled mesta in nastanitev v hotelu. Večerja (po želji ). Nočitev.

 

5. dan: sreda

 Zajtrk. Ob 7.30. uri odhod  proti francosko-nemški meji, kjer se bomo dopoldne ustavili in sprehodili v mestu Strasbourg. Napotili se bomo čez Place Kleber do predela Petit France ob reki L'ill in mimo nekaterih evropskih institucij. Pot bomo nato nadaljevali po predelu Bavarske mimo Münchna, dalje mimo Salzburga in se v Ljubljano  vrnili okoli 23. ure. 
  

Potovanje Pariz Versailles Strasbourg  

Cena potovanja:  ob udeležbi 45 oseb 399 EUR (422 EUR/40 oseb, 446 EUR/35 oseb)

 

V ceno je vključeno
- vožnja s turističnim avtobusom z vsemi pristojbinami in dovolilnica za parkiranje v  Parizu,
- 4 x prenočevanje z zajtrkom (1x Saint Avold, 2 x Pariz in 1x Verdun) v dvoposteljnih sobah,
- vsi ogledi po programu, vključno Versailles - prevoz in vstop v grad,
- 10 kart za Metro,
- vodenje,  organizacija in DDV.

 

Doplačila: 
- enoposteljna soba 160 EUR ob prijavi,
- kosila ali večerje od 15 EUR dalje – po želji, na potovanju,
- stolp Eiffel 25EUR do vrha (predhodna prijava zaradi rezervacije),  

 

Možnost prevoza iz drugih krajev Slovenije z doplačilom 

Obvezno doplačilo:  prijavnina 12 EUR na osebo

 

Priporočamo Zavarovanje rizika odpovedi, ki je za to potovanje 25 EUR.

 Pridržujemo si pravico do spremembe cene, če se spremenijo cene storitev, ter do odpovedi potovanja v primeru premajhnega števila prijav.

 

Zavarovanje potnika z asistenco cca. 10 –15 EUR (Za skupinsko potrebno najmanj 9 prijav)
Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani.

Pripravljeno, februar 2019  

 

Kraljevski dvor: Versajska palača

Dodatna ponudba!

  Potovanje Pariz z letalom, dvorci Loare
  Potovanje v Pariz z letalom vam ponuja romantiko Pariza, pravljičnost kraljevskih dvorcev ob reki Loari, spomin na Leonarda …
  Cena od:
  od 659,00 €
  Potovanje Normandija in Bretanija
  Normandija in Bretanija. Zgodovinski pokrajini na robu Francije, teden dni raznolikih ogledov, Bayeux, Caen, Mont St. Michel ... in udoben avtobus.
  Cena od:
  865,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?