Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Lovčen, Njegošev mavzolej
Dubrovnik
Boka Kotorska, Črna Gora
Detail stopnišča v Dubrovniku
Dubrovnik zvečer
Veliki vodnjak v Dubrovniku
Lovčen, Njegošev mavzolej
Dubrovnik
Boka Kotorska, Črna Gora
Detail stopnišča v Dubrovniku
Dubrovnik zvečer
Veliki vodnjak v Dubrovniku

Potovanje Črna Gora in Dubrovnik

Potovanje Črna Gora in Dubrovnik. Ogled Stona, Dubrovnika, letoviške Budve in nekdanje prestolnice Cetinj z Lovčenom, Skadar in Boka Kotorska.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
385,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje Črna Gora in Dubrovnik

 

Dubrovnik

Ogled zgodovinskega Stona in veličastnega Dubrovnika, prizorišča marsikaterih filmov. Dubrovnik ima s svojo republiko neverjetno zgodovino spretnih diplomatov, ki so med Otomani na eni in Benečani na drugi strani ohranjali samostojnost, pomembno trgovino in bogato življenje.

 

Črna Gora

Črna Gora se ponaša s čudovito in neokrnjeno naravo, sanjskimi plažami in pristnimi, očarljivimi mesti ter ponosnimi domačini, ki še vedno slavijo svojega velikega pesnika Petra Petrovič Njegoša. Črna gora (črnogorsko Crna Gora/Црна Гора, v drugih jezikih Montenegro) je majhna (13.812km2) gorata republika na Balkanu. Njene meje so s Srbijo, Kosovom, Jadranskim morjem, Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Albanijo. Črna gora je bila z imenom Duklja samostojna že od leta 1042. Če so pozneje imeli vrsto tujih vladarjev ali desetletja prebii v Jugoslaviji  pa je 3. junija 2006 Črna gora razglasila svojo neodvisnost in samostojnost.

Skadarsko jezero, Boka Kotorska in obala Jadrana tekmujejo, katera vodna površina vas bo bolj pritegnila.

 

Odhod: 28. oktober 2023

4 dni, avtobus 

 

Odhod iz Maribora 27. oktobra ob 22. uri. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane.

 

Cena:

385 EUR pri najmanj 40 potnikih
419 EUR pri najmanj 30 potnikih

 

Cena vključuje:

 • 3 x polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • lokalno vodenje, kjer je obvezno,
 • plovba po Skadarskem jezeru,
 • vstopne takse za Dubrovnik in črnogorska mesta,
 • cestnine in pristojbine,
 • vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: stara lekarna v Dubrovniku, mavzolej na Lovčenu, Dvor kralja Nikole v Cetinju in maketa na Skadarskem jezeru. 

 

Možno doplačilo:

 • za enoposteljno sobo = 55 EUR,
 • za pokušnjo njegoškega pršuta in sira cca. 10 EUR - na poti vodniku.

 

Popust:

 • otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).
 • tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%

Troposteljne sobe proti potrditvi.

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih.

 

Dodatno branje: Črna gora in Dubrovnik

Potovanje Črna Gora in Dubrovnik po dnevih

1. dan:

Nočna vožnja preko Novega mesta in Bele krajine. Prestop meje, nočna vožnja po avtocesti proti južni Dalmaciji, nato po jadranski magistrali preko delte Neretve. Jutranji postanek v srednjeveškem mestecu Ston. Krajši ogled. Po želji vzpon na obzidje (doplačilo). Sledi prihod v Dubrovnik in ogled starega jedra: Stradun, Knežev dvor, katedrala, Onorfijeva fontana … Obisk frančiškanskega samostana s staro lekarno. Prosto za kosilo, vzpon na obzidje ali obisk muzejev. Popoldne nadaljevanje proti Črni gori. Vožnja ob obali na relaciji Igalo–Hercegnovi, nekaj minut s trajektom preko »Verige« in mimo Tivata do Budve. Nastanitev hotelu v bližini. Večerja in nočitev.

 

2. dan:

Zajtrk. Vožnja v staro črnogorsko prestolnico Cetinje. Krajša panorama in sprehod po mestu, ogled osrednjih znamenitosti: Biljarde, »cetinski manastir«, lovčenska vila, nekdanje ambasade … Ogled muzeja v dvoru kralja Nikole, nato vzpon na Lovčen do mavzoleja Petra Petroviča Njegoša. Popoldne vrnitev v Cetinje in naprej do vasice Njeguši. Možnost pokušnje njeguškega sira in pršuta (doplačilo). Sledi spust po slikoviti panoramski cesti. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

3. dan:

Po zajtrku vožnja do Virpazarja – črnogorskih Benetk ob Skadarskem jezeru. V bližini ogled makete največjega jezera na Balkanu in predstavitvenega filma. Nato panoramska plovba z ladjo po jezeru. Postanek na razgledni točki nad Sv. Štefanom. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

4. dan:

Zajtrk in vožnja v Kotor, mesto pod zaščito Unesca. Ogled srednjeveškega jedra: mestna vrata, urni stolp s sramotilnim stebrom, katedrala sv. Tripuna … Še krajše samostojno odkrivanje mesta, vzpon na obzidje, nato nadaljevanje ob zalivu Boke Kotorske mimo Perasta. Pogled na umetni otoček »Gospa od Skrpelja« in otok sv. Djorde. Naprej mimo Risnja, Hercegnovega proti Hrvaški. Vožnja po jadranski magistrali in Dalmatinski avtocesti. Vmesni postanki za osvežitev in kosilo. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah

Hotelska ponudba
3x popenzion
Prevoz
avtobus, ladjica
Vodenje
slovenski jezik

 

 

Dodatna ponudba!

  Potovanje Albanija in Makedonija
  Potovanje Albanija in Makedonija. Bogata in zanimiva zgodovina obeh držav očara z bogato kulturno raznovrstnostjo, navdušila pa vas bo tudi toplina ljudi.
  Cena od:
  795,00 €
  Trgatev mandarin v dolini reke Neretve
  Trgatev mandarin v dolini Neretve. Južna Dalmacija, Makarska. V delti reke dobrodošlica z glasbo, lozo in smokvami, trgatev, ogleda Omiša in Trogirja.
  Cena od:
  250,00 €
  Potovanje mediteranska lepotica Malta
  Potovanje mediteranska lepotica Malta, Republika Malta je majhna, gosto naseljena otoška država. Izmed 20ih otokov sta stalno naseljena le dva.
  Cena od:
  740,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?