Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

utrdba nad Tbilisijem
Gruzija palača
Nočna panorama Tbilisi
Gruzija rečne ladje
osupljiva moderna arhitektura Tbilisi
utrdba nad Tbilisijem
Gruzija palača
Nočna panorama Tbilisi
Gruzija rečne ladje
osupljiva moderna arhitektura Tbilisi

Potovanje Gruzija dežela legend

Zanimivo potovanje po deželi legend in izvirne arhitekture. Unescova stari cerkveni spomeniki, vrhunski vinogradniki in svetovno pomembni politiki
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.560,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje Gruzija dežela legend

 

Grúzija je za tri Slovenije velika obmorska država v Vzhodni Evropi, na severovzhodni obali Črnega morja. Nekdanja sovjetska republika s skoraj 4 milijoni prebivalcev na severu meji na Rusijo, na jugu na Turčijo in Armenijo, na jugovzhodu na Azerbajdžan, na zahodu pa na Črno morje. Gruzija je samostojna 30 let, pred 100 leti so jo ponovno okupirali Sovjeti (Rusi) pod vodstvom njhovega rojaka Stalina, samostojni so po razpadu Sovjetske zveze, a ni šlo vse mirno. Tudi Edvard Ševardnadze je iz moskovske politike prišel nazaj v domačo Gruzijo. Današnja parlamentarna demokracija je organizirana kot polpredsedniška unitarna republika. Je članica Sveta Evrope, Svetovne trgovinske organizacije in Črnomorske zveze za gospodarsko sodelovanje. Nekateri nekdanji vojaški objekti so danes vrhunske vinske kleti.

 

Odhod: 25. september 2021 | 9 dni | letalo 
 

 

Program Potovanje Gruzija dežela legend po dnevih

1. dan:

Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 18.00. Polet letala Turkish Airlines  predvidoma ob 19.55 do Istanbula. Pristanek ob 23.15, prestop na drugo letalo in ob 01.25 polet v Gruzijo, s pristankom predvidoma ob 04.45. Transfer do hotela, krajši počitek.

2. dan:

Po zajtrku ogled glavnih znamenitosti glavnega mesta Tbilisi:  cerkev Metekhi in spomenik Vakhtangu Gorgasali-u, posvečen legendarnemu ustanovitelju Tbilisija. Vožnja z žičnico do trdnjave Narikala, od koder se odpre osupljiv razgled na mesto. Sprehod po muslimanski četrti z žveplenimi kopelmi in malo mošejo. Sprehod po območju Sharden, polnem ozkih ulic s prijetnimi kavarnami, bari za degustacije vin, trgovinami s spominki.  Ogled katedrale Sioni, bazilike Anchiskhati in stolpa s slavnim gledališčem Rezo Gabriadze. Večerja in nočitev v hotelu.

3. dan:

Po zajtrku vožnja do mesta Mtskheta, enega najstarejših mest in kulturnega in verskega središča Gruzije. Ogled cerkve Jvari, arhitekturne mojstrovine zgodnjesrednjeveškega obdobja s pogledom na sotočje rek Aragvi in Mtkvari. Nadaljevanje poti in prihod v Gori – rojstno mesto Josipa Visarjonoviča Stalina. Obisk  njegovega muzeja in rojstne hiše. Nadaljevanje do jamskega mesta Uplistsikhe in ogled ostankov nekdanjega antičnega mesta. Vožnja čez prelaz Rikoti in skozi najdaljši gruzijski predor. Prihod v Kutaisi, večerja in nočitev v hotelu.

4. dan:

Po zajtrku vožnja  skozi  sotesko Inguri  v skrivnostno regijo Svaneti. V regiji živi posebna etnična skupina ljudi - junaški in pogumni Svani - ki jih kultura, tradicija in običaji odlikujejo od preostale Gruzije. Svaneti je znan tudi po svoji izvirni arhitekturi in se imenuje Država tisočerih stolpov. Mesto Mestia ima še vedno na desetine takšnih srednjeveških kamnitih hiš in stolpov, ki so jih uporabljali za zaščito dolin in cerkva. Obisk prvotne hiše  machubi in stolpa koshki. Večerja in nočitev v hotelu.

5. dan:

Po zajtrku fascinantna vožnja z džipi do vasi Ushguli, na 2200 m nadmorske višine. Kompleks Ushguli je dragocen arhitekturni in zgodovinski spomenik, ki je zaradi svoje ekskluzivnosti uvrščen na seznam svetovne dediščine Unesca. Ogled cerkve Lamaria z impresivnimi stenskimi freskami  iz 12. stoletja. Domačini verjamejo, da je bila nekdanja  kraljica Tamara pokopana prav pod to cerkvijo. Od tod je tudi slikoviti pogled na goro Shkhara. Vrnitev v Mestio. Večerja in nočitev v hotelu.

6. dan:

Po zajtrku obisk Etnografskega muzeja Mestia. Muzej je bil ustanovljen leta 1936 in ima eno najbogatejših zbirk  v regiji. Opoldne nadaljevanje potovanja proti mestu Kutaisi. Na poti postanek in ogled palače Dadiani. Prihod v Kutaisi. Nekaj prostega časa. Večerja in nočitev v hotelu.

7. dan:

Po zajtrku obisk znamenite jame Prometej s številnimi stalaktiti in stalagmiti. Nadaljevanje do katedrale Bagrati iz 11. stoletja, ki je eden najboljših vzorcev pozno srednjeveške arhitekture in je vidna skoraj iz katere koli točke mesta. Naslednja postaja je akademija Gelati, ki jo je zgradil kralj David Graditelj. Gelati je bil središče duhovnega in znanstvenega življenja srednjega veka, grob gruzijskih kraljev in kultno mesto romarjev. Uvršča se na seznam Unesca. Popoldne vožnja v  Tbilisi. Večerja in nočitev v hotelu.

8. dan:

Po zajtrku odhod proti regiji Kakheti, središču gruzijskega vinarstva. Prvi postanek bo v samostanu Bodbe. Kot pravi legenda, gre za grobišče svetega Nina, ki je Gruzijo spreobrnil v krščanstvo v 4. stoletju. Nadaljevanje do Sighnaghija, kraljevega mesta in mesta ljubezni. Tu je bilo eno od križišč Velike svilne ceste, obdano je z obrambnimi zidovi s 23 stolpi. Naslednja postaja bo v edinstveni vinski kleti Khareba, ki se nahaja v tunelu, izklesanem iz skale. Prvotno zgrajen za vojaške namene, danes pa se predor uporablja za shranjevanje najboljših vin Kharebe. Ogled vinske kleti in degustacija. Vrnitev v Tbilisi. Večerja in nočitev.

9. dan:

Nočni transfer na letališče in polet ob 04.05 preko Istanbula v Ljubljano. Pristanek na Brniku predvidoma ob 08.15. Zaključek potovanja.

 

CENA:

 •  1.560 EUR pri najmanj 20 potnikih
 •  1.630 EUR pri najmanj 15 potnikih
 •  1.740 EUR pri najmanj 10 potnikih

 

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 7% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 28.2.2021.

 

CENA VKLJUČUJE:

 • Povratni letalski polet Ljubljana-Tbilisi z enim vmesnim postankom,
 • 8 x nočitev v 1/2 sobah TWC v hotelih 3/4*,
 • obroke po programu (7 zajtrkov in 7 večerij),
 • vse prevoze in oglede v Gruziji,
 • vključene vse vstopnine po programu,
 • lokalno vodenje,
 • slovensko vodenje in organizacijo.

 

 

MOŽNA DOPLAČILA:

 • za 1/1 sobo = 320 EUR,
 • za povratni transfer iz Maribora, Slovenske Bistrice in Celja do letališča Ljubljana = 35 EUR.

 

MOŽEN POPUST:

 • - za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

 

POMEMBNO: V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.  

 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Veljajo splošni pogoji turistične agencije in letalskega prevoznika!

 

Preberite pred potjo: predstavitev Gruzije

Dodatna ponudba!

  Potovanje Skandinavske prestolnice
  Potovanje Skandinavske prestolnice. Kopenhagen, Oslo, Helsinki in Stockholm, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli, Turku ...
  Cena od:
  765,00 €
  Potovanje Severna Koreja Peking in Šanghaj
  Potovanje Severna Koreja Peking in Šanghaj odstira tančice skrivnostne države. Kitajska: Veliki Kitajski zid, Peking in najbolj moderno Šanhaj.
  Cena od:
  2.950,00 €
  Potovanje katalonska prestolnica Barcelona in Gaudi
  Barcelona in znamenita arhitektura Gaudija, sprehod po slavni ulici Rambla, obisk tržnice La Boqueria in počitek v mestnem parku Guell.
  Cena od:
  od 599,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?