Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Potovanje-Baltik
Cerkev v Vilni in gozdno ozadje
Pogled na Vilno Tauro Kalnas
Mesto Riga v Latviji
Tallin Estonija
Potovanje-Baltik
Cerkev v Vilni in gozdno ozadje
Pogled na Vilno Tauro Kalnas
Mesto Riga v Latviji
Tallin Estonija

Potovanje Čarobni Baltik treh držav

Male baltske države Litva, Latvija in Estonija, njihove prestolnice, narava in zgodovina vam bodo bližje, ko izberete potovanje Čarobni Baltik

Potovanje Čarobni Baltik

 

ODHOD: 27. 4. 2019
ČAS POTOVANJA: 5 dni | 4 noči
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 20

 

Litva, Latvija, Estonija

Litva, Latvija, Estonija, tri majhne države ob Baltskem morju. Prvič so se odločili za samostojnost po prvi svetovni vojni, a so jih Sovjeti po pogodbi z Nemci 1939 okupirali in ostali še pol stoletja. V 1990 in 1991 so se Estonci, Latvijci in Litvanci ponovno osamosvojili. PO letu 2004 so člani Evropske unije in zveze Nato.

Razčlenjeno obalo krasijo številni otoki in otočki. Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi srednjeveško zapuščino Talina in prepustite se kulturnim doživetjem Rige. Navdušila vas bo čarobna arhitektura mest, obisk prikupnih kavarn, kjer strežejo srednjeveško hrano in dišeče vino z začimbami.

Obiščite zelene jase in nizke gričke Vilne, sprehodite se skozi hanzeatsko zapuščino Talina, privoščite si oddih v srednjeveškem Kaunasu, prepustite se kulturnim doživetjem Rige, nekoč najbolj zahodno usmerjenega baltskega mesta.

 

Potovanje Čarobni Baltik

1. dan: LJUBLJANA*–VILNA

V jutranjih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in let prek enega izmed evropskih letališč proti Vilni, kamor boste prispeli v popoldanskih urah. Legenda pripoveduje o sanjah Velikega vojvode Gediminasa, ki so mu velevale postavitev litovske prestolnice na tem kraju. Nema priča dogodka pa je še danes Gediminasov grad. Sprehodili se boste skozi staro mestno središče, ki slovi kot eno največjih v Evropi in je bogato z gotsko, renesančno ter baročno arhitekturo. Ogledali si boste katedralo, univerzo, predsedniško palačo, cerkev sv. Janeza. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

 

2. dan: VILNA–TRAKAI–KAUNAS–HRIB KRIŽEV–RIGA

Po zajtrku vožnja do Narodnega parka Trakai, ki zaobjema zgodovinsko mesto Trakai ter številna jezera in gozd, ki ga obkrožajo. Obiskali boste veličastni srednjeveški dvorec (doplačilo), ki je delno urejen v muzej. Nadaljevanje vožnje do Kaunasa in ogled mesta, ki premore veličastno mestno hišo, mnogo zanimivih cerkva, ostanke starega gradu in utrdbenega jarka … Zaustavili se boste ob Kipu svobode in se sprehodili po živahni aleji Laisves. Nadaljevanje vožnje proti Rigi s postankom za ogled Hriba križev, ki ima prav posebno mesto v srcu Litvancev, saj je bil tudi simbol upora proti Sovjetski zvezi. Na hribu se nahaja več kot 100.000 križev različnih velikosti, ki so jih skozi stoletja tja prinesli romarji. Nastanitev v hotelu v Rigi, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

 

3. dan: RIGA–RUNDALE–RIGA / izlet in vstopnina v palačo Rundale

Zajtrk. Sprehodili se boste skozi staro mesto, ki je vpisano v Unescov seznam svetovne dediščine: tlakovane ulice vas bodo vodile do katedrale, cerkve Sv. Petra, srednjeveške stavbe ceha trgovcev in do predela art nouveau arhitekture. Če bo čas dopuščal, boste obiskali še slikovito tržnico. Popoldan se boste zapeljali na izlet v Rundale, kjer si boste ogledali čudovito baročno palačo iz 18. st. s francoskim vrtom. Palača je ena izmed najbolj osupljivih spomenikov baročne in rokoko umetnosti v Evropi in je arhitekturni biser Francesca Bartolomea Rastrellija – arhitekta ruskega dvora, ki je zasnoval tudi Zimski dvorec v St. Peterburgu. Vrnitev v hotel, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

 

4. dan: RIGA–SIGULDA–TURAIDA–PÄRNU–TALIN/  izlet v Siguldo in Turaido

Po zajtrku se boste odpeljali proti Siguldi, kjer se nahajajo razvaline viteškega gradu, nato pa si boste ogledali še enega najlepših srednjeveških gradov v Latviji – Turaida (doplačilo), ki se nahaja v slikovitem delu narodnega parka Gauja. Grad je dal zgraditi Riški nadškof v opečnatem gotskem stilu v 13. stoletju na istem mestu, kjer je že prej stal lesen grad. Nadaljevanje vožnje ob morju proti Estoniji in postanek v mestecu Pärnu, ki je že stoletja znameniti letoviški kraj z mednarodnim zdraviliškim renomejem. V popoldanskih urah prihod v Talin, nastanitev v hotelu in ogled: z grajskega griča Toompea se boste spustili po najdaljši ulici, imenovani »dolga noga« in poiskali teraso, s katere se bo pred vašimi očmi kot na dlani odprl pogled na staro mestno središče, ki je še vedno obdano z nekdanjim mestnim obzidjem in je skozi stoletja uspelo obdržati srednjeveški videz, njegov razvoj in izgled pa je močno zaznamoval vpliv Hanzeatske lige nemških trgovcev. Ogledali si boste mestno hišo, katedralo, srednjeveške stavbe cehov ... Za konec se boste posladkali z dišečimi praženimi mandeljni. Nastanitev v hotelu, večerja v srednjeveški restavraciji (doplačilo) in prenočevanje.

 

5. dan: TALIN–LJUBLJANA*

Po zajtrku krajši sprehod po mestu, nekaj prostega časa, nato bo prevoz na letališče in polet v Benetke. Sledi prevoz v Ljubljano.

 

Cena na osebo:     
pri udeležbi najmanj 35 oseb     799 €

 

V ceno smo vključili

 • navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu,
 • transfer Ljubljana-Benetke-Ljubljana,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • dodatek za gorivo,
 • avtobusni prevoz po programu,
 • 4 prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4*,
 • zunanje oglede po programu, izlet v Trakai,
 • izlet v Rundale z vstopnino v palačo,
 • izlet v Siguldo in Turaido,
 • slovensko vodenje,
 • organizacijo potovanja
 • ter DDV.

 

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • za skupino manjšo od 35 oseb 40 €

 

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • enoposteljna soba 100 EUR/osebo
 • 4 večerje brez pijače (3 večerje v hotelu in 1 srednjeveška) 130 €.

 

Opomba:

Troposteljne sobe so na vprašanje, gre za dvoposteljne sobe, v katere prinesejo dodatno ležišče. Spanje na dodatnem ležišču, ki ni enakovredno ostalima dvema posteljama in je največkrat zložljivo, priporočamo samo za otroke in mladino do 12 let.

 

ODKRITA BESEDA:

Zaradi spremenljivih odpiralnih časov muzejev in drugih znamenitosti si pridržujemo pravico do obrnjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa. Triposteljne sobe so na vprašanje, so pa v bistvu dvoposteljne sobe, v katere prinesejo dodatno ležišče. Spanje na dodatnem ležišču, ki ni enakovredno ostalima dvema posteljama in je največkrat zložljivo, priporočamo Če ne bo možna rezervacija leta iz Ljubljane, bomo poleteli z enega od okoliških letališč. Prevoz do letališča bo treba doplačati. Program lahko poteka tudi v obratni smeri. Program bo vsebinsko neokrnjen, prilagojen letalskemu prevozu.

 

Dodatno branje: baltske dežele

Dodatna ponudba!

  Potovanje Skandinavske prestolnice
  Potovanje Skandinavske prestolnice. Kopenhagen, Oslo, Helsinki in Stockholm, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli, Turku ...
  Cena od:
  765,00 €
  Potovanje na Laponsko k Božičku v goste
  Potovanje k Božičku v goste je najlepše darilo za vaše najdražje! Ko sanje niso le sanje, temveč postanejo snežna pravljica na Laponskem.
  Cena od:
  1.069,00 €
  Potovanje Skandinavija z Nordkapom in Lofoti
  Naše potovanje Skandinavija z Nordkapom vam pot na sever skrajša s poletom, nato pa dva tedna potujete z udobnim slovenskim avtobusom.
  Cena od:
  2.190,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?