Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

anglija. wales, london
anglija. wales, london, stonehenge
anglija. wales, london
anglija. wales, london
anglija. wales, london, stonehenge
anglija. wales, london

Potovanje Anglija in Wales, avtobus in trajekt

Potovanje Anglija in Wales. Tower Bridge, katedrala sv. Pavla, nabrežje Temze, parlament, Westminster, Knightsbrigde, Hyde park, palača Buckingham.

Potovanje Anglija in Wales

Anglija in Wales

Anglija in Wales sta značilna dela Združenega kraljestva. Potovanje, kjer boste brez skrbi glede prtljage, ker bo z vami celo potovanje, kjer boste lahko prinesli domov, kakšen spominek več kot na letalu, kjer boste vedeli veliko vač o Stonehange, pa bodo še ostale skrivnosti, kjer bost eobčudovali terme v Bathu ...


ODHOD: 22. junij 2019 

9 dni, avtobus, ladja
 

Anglija in Wales

 

1. dan:

Odhod avtobusa iz Maribora ob 20. uri zvečer. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Potovanje preko Karavank, mimo Beljaka proti Salzburgu. Nočna vožnja.
 

2. dan:

Prestop v Nemčijo in vožnja na relaciji Munchen-Nürnberg-Frankfurt. Opoldanski sprostitveni postanek v Kölnu za krajši panoramski ogled in obisk znane katedrale. Vožnja na Nizozemsko in večerni prihod mimo Rotterdama v pristanišče Hoek van Holland. Vkrcanje na ladjo-trajekt, namestitev v kabinah ter nočna plovba proti Angliji.
 

3. dan:

Zajtrk na ladji in jutranji pristanek v pristanišču Harwich. Vožnja do angleške prestolnice London ter osnovni panoramski ogled: trdnjava Tower, Tower Bridge, katedrala sv. Pavla, nabrežje Temze, parlament, Westminster, Knightsbrigde, Hyde park, palača Buckingham. Sprehod od trga Piccadily do trga Trafalgar in krajši prosti čas. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici in nočitev.
 

4. dan:

Po zajtrku vožnja v Stonehenge, najslavnejše prazgodovinsko najdišče na Otoku. V bližini postanek v srednjeveškemu mestu Salisbury z najstarejšo gotsko katedralo. V kapitlju hranijo original dokumenta Magna Charta Libertatum (velika listina svoboščin). Nadaljevanje v zdraviliško mesto Bath, zbirališče angleške visoke družbe v 18. in 19. stoletju. Po ogledu potovanje proti Cardiffu, kulturnemu središču Valižanov in glavnem mestu Walesa. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 

5. dan:

Po zajtrku panoramska vožnja in ogled glavnih znamenitosti: mestna hiša, pokrita tržnica, arkade, Univerza. Sledi ogled srednjeveškega gradu. Prosto za kosilo in popoldansko nadaljevanje ob južni obali proti zahodu do slikovitega mesteca St. Davis, ki je dobilo ime po zavetniku Walesa. Krajši postanek in še vožnja proti severu do obmorskega univerzitetnega središča Aberystwith med hribi in peščenimi plažami. Nastanitev v hotelu na tem območju, večerja in nočitev.
 

6. dan:

Po zajtrku nadaljevanje poti skozi čudovito in divje območje Nacionalnega parka Snowdonia. Prihod v Caernarfon in ogled gradu, kjer ustoličijo prestolonaslednika, ki pridobi naziv »Prince of Wales«. Sledi eden od vrhuncev potovanja – vožnja z gorsko železnico po nacionalnem parku Snowdonia na 1085 metrov visoki vrh Snowdon (odvisno od razpoložljivosti), najvišjo točko Walesa. Z vrha se v lepem vremenu odpira nepozabni razgled na večji del Walesa. Po spustu nadaljujemo pot v Conwy, ki še danes z obzidjem ustvarja vtis srednjeveškega mesta. Večerna vrnitev v Anglijo in prihod v Chester, eno najstarejših mest v Angliji. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
 

7. dan:

Po zajtrku ogled mesta s srednjeveškimi ulicami imenovanimi »rows«. Nadaljevanje poti mimo Birminghama v Warwick in ogled enega najmogočnejših angleških gradov. Nastanitev v hotelu v bližini, večerja in nočitev.
 

8. dan:

Zajtrk. Vožnja v bližnji Stratford, rojstni kraj Williama Shakespeara. Ogled slikovitega starega mestnega jedra, obisk dramatikove rojstne hiše in cerkve sv. Trojice, kjer je dramatikov grob. Sledi potovanje v Caambridge, univerzitetno mesto s številnimi kolidži. Po krajšem ogledu nadaljevanje nazaj na vzhodno obalo do pristanišča Harwich. Vkrcanje na trajekt, namestitev v kabine in nočna plovba.
 

9. dan:

Zajtrk. Jutranji pristanek v Hoek van Holland. Po izkrcanju krajša panoramska vožnja skozi Rotterdam, nato povratek preko Nizozemske, Nemčije in Avstrije proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

Cena:

 • 1.090 EUR pri najmanj 40 potnikih
 • 1.190 EUR pri najmanj 30 potnikih


Cena vključuje:

 • 5 x nastanitev z zajtrkom v hotelih 3*,
 • 4 x večerjo,
 • 2 x nočitev z zajtrkom na trajektu na relaciji Hoek van Holland-Harwich-Hoek van Holland v dvoposteljnih notranjih kabinah,
 • vse oglede po programu,
 • prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom,
 • vse davke, cestnine in parkirnine,
 • slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: Stonehenge, grad Cardiff, grad Caernarfon, vzpon z gorsko železnico na Snowdon, grad Warwick, rojstna hiša W. Shakespearja (skupaj v višini cca. 150 EUR).

Možna doplačila:

 • za enoposteljno sobo v vseh hotelih 160 EUR,
 • za enoposteljno kabino na ladji (v obe smeri) 120 EUR,
 • za zunanjo dvoposteljno kabino na ladji (v obe smeri) 70 EUR/osebo.


Opomba:

 • Pridržujemo si pravico prerazporeditve ogledov po dnevih, če bi nam to narekovale okoliščine, vsebina programa pa se ne bo spremenila.
 • V kolikor bi ne bila možna vožnja z vlakom v Snowdonii, bomo v program uvrstili krožni ogled Liverpoola popoldan istega dne.

 

Pomembno:

 • V času objave programa še niso bili znani in potrjeni vozni redi trajektov, zato je možno odstopanje odhoda za dan ali dva.
 • Na željo je možno organizirati tudi letalski polet iz Ljubljane do Londona in nazaj ter se pridružiti skupini na avtobusu v Londonu. Na koncu je možno skupino zapustiti v Cambridgu in se od tam z vlakom (ali avtobusom) vrniti do letališča. Doplačilo za povratni letalski je odvisno od razpoložljivosti v času rezervacije. Informativne cene je možno dobiti v naših poslovalnicah.

 

Preberite pred potjo: Anglija in Wales

Dodatna ponudba!

  Potovanje Skandinavske prestolnice
  Potovanje Skandinavske prestolnice. Kopenhagen, Oslo, Helsinki in Stockholm, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli, Turku ...
  Cena od:
  765,00 €
  München in Ingolstadt - BMW in AUDI
  München in Ingolstadt - BMW in AUDI. Velikana nemške avtomobilske industrije v dveh lepih bavarskih mestih Münchnu in Ingolstadtu
  Cena od:
  158,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?