Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Etnološke zbirke in pogostitve
preobložene mize
načrt mogočne trdnave
Etnološke zbirke in pogostitve
preobložene mize
načrt mogočne trdnave

Lepote Vojvodine, domačini, mesta in hrana

Vojvodina, rodovitna pokrajina prijaznih ljudi, neverjetno pisane narodne sestave, običajev, izdelkov, jedi in zanimivih kulturnih spomenikov.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
228,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Lepote Vojvodine

 

 

Srbija (Vojvodina), napor in užitek za želodec, odlične zabave, nizke cene, sproščeno vzdušje. Temperamenta dežela raznolikih zanimivosti.
Privoščite si tri sproščene dneve. Spoznajte Novi Sad, Petrovaradin in uživajte ob grešno dobri hrani. Prepustite se odličnim lokalnim vodnikom in spoznajte pravo Vojvodino.

 

Datumi odhodov:  7. 5., 18. 6., 10. 9., 29. 10. 2022
Čas potovanja: 3 dni/ 2 nočitvi
Čas za prijavo: do dva meseca pred odhodom
Minimalno število potnikov: 35 ali 45

 

Cena: 

 • pri najmanj 45 potnikih 228 EUR,
 • pri najmanj 35 potnikih 262 EUR


 

Cena vključuje:

 • avtobusni prevoz na navedeni relaciji, vse pristojbine, parkirnine, cestnine, dnevnice voznika,
 • 2 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah 3/4*  v Novem Sadu
 • 1 x kosilo v bližini parka Kopački rit, 1 x večerja v hotelu v Novem Sadu, 1 x večerja v restavraciji v Novem Sadu, pokušina vina v vinarji Dulka, obisk Etno vasi v Maradiku in kosilo,,
 • lokalnega vodnika v Novem Sadu, vstopnino v Petrovaradinsko trdnjavo, vse zunanje oglede po programu,
 • slovenskega vodjo poti/vodnika z licenco GZS ves čas poti,
 • organizacijo in DDV.

 

Doplačila ob prijavi

DOPLAČILO: Enoposteljna soba  54 EUR za vse dni potovanja

 

Pripravljeno, januar 2022

 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Preberite več:  Vojvodina

 

 

Lepote Vojvodine Potovanje po severni Srbiji malo drugače

Prograam potovanja po dnevih

1. dan: Slovenija–Osijek–Kopački rit–Novi Sad​

 Iz Slovenije se bomo ob zgodnji jutranji uri odpravili po avtocesti do Zagreba in pot nadaljevali po slavonski avtocesti do Osijeka. Mesto na obali Drave, ki leži okoli 15 km pred njenim izlivom v Donavo, je pomembno mesto, pristanišče in kulturno ter industrijsko središče Slavonije. Sedaj ga med drugimi mestnimi naselji sestavljajo Gornji GradTvrđa in Donji Grad, ki so se najprej razvijali vsak zase, leta 1786 pa so se povezali v eno občino. Sprehod po centru mesta in čas za kavo. Nato nadaljujemo do naravnega parka Kopački rit. To je ena od največjih fluvialno-močvirnih nižin v Evropi. To področje preko leta zelo spreminja svoj izgled, odvisno od intenzitete poplavljanja, pretežno Donave, ter precej manj Drave. Je največje rastišče in mrestišče sladkovodnih rib v Podonavju in najvažnejši ornitološki rezervat na Hrvaškem. V njem vsako leto gnezdi okoli 140 vrst ptic, biotska raznovrstnost 2000 vrst flore in favne pa je bogastvo parka. Voden ogled parka z vlakcem. Kosilo v bližnji restavraciji. Nato nadaljujemo v Srbijo do Somborja. Kratek ogled mesta, nato pa vožnja do Novega Sada. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan: Novi Sad

Zjutraj se po zajtrku odpravimo na ogled Novega Sada, drugega največjega mesta v Srbiji, ki leži na reki Donavi. Center mesta je pravzaprav dokaj majhen. Nad njim se dviga mogočna in nikoli osvojena Petrovaradinska trdnjava. V trdnjavi je danes mestni muzej, ki si ga bomo ogledali. Po ogledu trdnjave se bomo sprehodili do starega mestnega jedra in si vzeli kako urico časa za kosilo. Po kosilu sledi ogled preostalega mesta. Oglede bomo začeli pri mestni hiši, sledi spomenik Svetozarju Miletiću, Rimsko katoliška cerkev sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška šola, promenadna Miletićeva ulica, kjer bomo lahko kupili tudi kak spominek za spomin na Novi Sad. Proti večeru namestitev v hotelu in potem v znano gostišče, kjer bomo imeli večerjo. Nočitev v hotelu.

 

3. dan: Novi Sad–Sremski Karlovci–Slovenija ​

Samopostrežni zajtrk. Po zajtrku bo še nekaj časa za nakupe na tržnici v Novem Sadu, nato pa se bomo odpravili proti Sremskim Karlovcem, kjer si bomo ogledali kulturno zgodovinsko središče, z najstarejšo gimnazijo v Srbiji. Potem se bomo zapeljali do ene najstarejših »vinarij« v Vojvodini - Dulka, kjer nam bodo predstavili znamenita vina in seveda jih bomo tudi poizkusili. Za konec bomo obiskali še fuškogorsko vasico Maradik, kjer si bomo v etno hiši privoščili paprikaš in ga poplaknili s kozarcem »fuškogorskega vina«. Polni vtisov bomo zapustili Maradik in se počasi odpravili proti Sloveniji, kamor bomo prispeli  v poznih večernih urah.

 

 

Hotelska ponudba
2 x nočitev z zajtrkom v hotelu
degustacija
1 x
Večerje ali kosila
2x večerja, 1 x kosilo
Vodenje
slovenski jezik

 

 

Dodatna ponudba!

  Beograd za dan žena zelo drugače 2022
  Mesto, ki je pojem odlične zabave, nizkih cen, fantastične hrane in sproščenega vzdušja. Mesto, ki poleg vsega ponuja še ogromno zanimivosti.
  Cena od:
  149,00 €
  Potovanje v srbsko prestolnico Beograd
  Pridružite se nam na izletu v srbsko prestolnico, mesto zabave, prijaznih domačinov in odlične hrane. Beograd vabi!
  Cena od:
  120,00 €
  Potovanje Srbija po dolgem in počez
  Srbija, napor in užitek za želodec, odlične zabave, nizke cene, sproščeno vzdušje. Temperamenta dežela raznolikih zanimivosti.
  Cena od:
  316,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?