Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Logarska dolina
skakalnice ženskih skokov v Ljubnem
cerkev Marije Snežne v Solčavi
vhod v Logarsko dolino mimo Igle
Orlovo gnezdo pri slapu Rinka
domače kosilo
Logarska dolina
skakalnice ženskih skokov v Ljubnem
cerkev Marije Snežne v Solčavi
vhod v Logarsko dolino mimo Igle
Orlovo gnezdo pri slapu Rinka
domače kosilo

Enodnevni izlet Logarska dolina

Preživite dan v neokrnjeni naravi Logarske doline pri slapovih Rinka in Palenk, do katerih pridemo skozi šivankino uho Igle.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
56,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Enodnevni izlet Logarska dolina

Igla, Rinka, Palenk in druge naravne znamenitosti

 

Odhod: 19. 6. 2021

1 dan, avtobus

 

Logarska dolina - program

Jutranji odhod z avtobusom proti Štajerski. Mimo Trojan in Mozirja prispemo v Ljubno, kjer je prvi, športno obarvan postanek. Poklonili se bomo junakinjam, ki letajo na smučeh in se ustavili ter fotografirali pri skakalnicah v Ljubnem. Naslednjič bomo raztegnili noge pri mogočni skali. Igla, ob katero je bila kot nit vdeta edina pot proti Logarski dolini, je zdaj obrobljena z lepo cesto in zavarovano potjo za pešce, lahko bomo stopili do reke ali po lesenem mostu čeznjo ter malo previdneje še okoli skale do presihajočega studenca pod Iglo. Tamkajšnji kipec nas bo spomnil na prejšnje poti in obiskane izvire. V Solčavi bomo zapeljali do cerkve, ki je lepa že sama in od koder so imenitni razgledi po vsem kraju. Seveda bo vodnik o stavbi in naselju več povedal že na poti do tja. Mogočno drevo, ki je največja tisa v Sloveniji, bo izziv za hoje željne. Tisa je zaščitena vrsta, prav Solčavska tisa pa pove, kako mogočna je lahko. Po sprehodu do tise in zagotovo z več solčavskimi klobasami in sirom v prtljažniku bomo nadaljevali pot. V Logarsko dolino bomo zapeljali in nekoliko naprej plačali vstopnino. Skupaj z drugimi, ki bodo izkoristili sobotni dan, bomo šli prav proti koncu cestnih povezav in se lotili hoje navkreber. Slap Rinka bomo najprej slišali, nato občasno ugledali med visokimi bukvami ter na koncu videli v celoti. Lahko bomo lovili posnetke iz Orlovega gnezda ali pa od spodaj, kjer nas bo malo ohladil še pršec padajoče vode. Na poti nazaj bomo poskrbeli za svoje želodce. Zajtrki doma, kava, rogljički in druge malenkost na poti bodo le za lažje čakanje. Z domačo/planinsko hrano se bomo podkrepili in oglede dopolnili še s Palenkom, ki je lahko le prijetno strmo pobočje ali pa plejada slapičev, ki se zlivajo v enega. Odvisno od količine vode. Obisk bližnjih energijskih točk. Krog poti proti domu bomo nadaljevali čez kamniški konec in se še naprej pogovarjali o izvirih, tudi tistem, ki je omogočil Snovik. Če se bo dalo v bližini napolniti še naše steklenice, bo odvisno tudi od ostanka energije za hojo, ampak s klanci se bo tam spopadal samo še avtobus.

 

Cena: 56 EUR

Najmanjše št. potnikov: 25

 

Cena vključuje

 • prevoz
 • turistično vodenje
 • vstop v Logarsko dolino
 • ogled Igle, Solčave, obisk slapov Rinka in Palenk
 • kosilo
 • organizacija in DDV

 

Opomba: Kilometrov ne bo veliko. Hoje večkrat v kratkih etapah, obutev naj bo primerna za hojo po planinski poti. Voda bo tudi tokrat rdeča nit, ki nas bo vodila od Savinje do slapov in izvirov.

Dodatna ponudba!

  Enodnevni izlet Grossglockner Veliki Klek
  Enodnevni izlet Grossglockner - Veliki Klek. Postopno vzpenjanje ob reki Möll proti najvišji avstrijski gori. Heiligenblut in obisk tamkajšnje cerkve.
  Cena od:
  60,00 €
  Enodnevni izlet Jernejeva pot in Slovenska Bistrica
  Novi program iz projekta Umetnost za turizem, kot podlaga razvoju trajnostnega turizma Vzhodne Slovenije. Vodi umetnostna zgodovinarka.
  Cena od:
  26,00 €
  Enodnevni izlet Svete Višarje, Planica in Bled
  Leta 1360 je pastir iz Žabnic v brinovem grmu našel kip Marije z Jezusom. Tam so postavili kapelico in hitro so začeli prihajati romarji od blizu in daleč.
  Cena od:
  53,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?