Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Center Slovenske Bistrice
Grad in muzj v Slovenski Bistrici
vinogradi okoli Slovenske Bistrice
arheološki detail v muzeju
priložnost za sprehode in kolesarjenje
Center Slovenske Bistrice
Grad in muzj v Slovenski Bistrici
vinogradi okoli Slovenske Bistrice
arheološki detail v muzeju
priložnost za sprehode in kolesarjenje

Enodnevni izlet Jernejeva pot in Slovenska Bistrica

Novi program iz projekta Umetnost za turizem, kot podlaga razvoju trajnostnega turizma Vzhodne Slovenije. Vodi umetnostna zgodovinarka.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
26,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Enodnevni peš izlet Jernejeva pot in Slovenska Bistrica

 

Spoznavanje nove kulturne pohodniške poti, z degustacijo lokalnih vin.

 

odhod: 14. maj 2022

trajanje: 1 dan 

 

Slovenska Bistrica z okolico ponuja obiskovalcem neokrnjeno naravo, pestro kulinariko, vrhunska lokalna vina, številne kulturne spomenike in druga doživetja, preko katerih lahko obiskovalec spozna dolgo in pestro zgodovino, tradicijo in značilnosti tega koščka Štajerske. Ena najnovejših pridobitev regije je nova kulturna pohodniška pot Jernejeva pot. Dobrih 12 km dolga pot je z umetnostnozgodovinskimi vsebinami nadgradila obstoječo Romarsko pot sv. Jerneja in  povezuje pet cerkva v župniji Slovenska Bistrica.

 

Program: Enodnevni peš izlet Jernejeva pot in Slovenska Bistrica

V jutranjih urah (doplačilo) organiziran prevoz iz Ljubljane, Celja, Murske Sobote in Maribora oziroma prihod z lastnim prevozom v Slovensko Bistrico, eno najstarejših slovenskih mest, ki se je razvilo na obrobju jugovzhodnega dela Pohorja. Po prihodu pogostitev s kavico v enem izmed lokalov v starem mestnem jedru. Sledi ogled mestne cerkve Marije sedmih žalosti, ki je vključena v Jernejevo romarsko pot in nato sprehod mimo glavnih mestnih znamenitosti (Trg svobode z Rotovžem in drugimi imenitnejšimi stavbami, Gradišče) na drugi breg potoka Bistrica do Trga Alfonza Šarha, kjer si bomo ogledali župnijsko cerkev sv. Jerneja. Pri župnijski cerkvi se praktično šele začne pohod po Jernejevi romarski poti, na kateri si bomo ogledali glavne sakralne spomenike in druge znamenitosti. Najprej se bomo povzpeli na Jožefov hrib do baročne lepotice − cerkve sv. Jožefa, nato pa peš preko Devine in Šentovca do zaselka Ritoznoj, kjer vrh vinogradov kraljuje cerkev sv. Marjete. V tem vinogradniškem okolišu se bomo okrepčali z okusno malico in kozarcem domačega vina pri enem od lokalnih ponudnikov. Po okrepčilu bomo s hojo nadaljevali proti Kovači vasi do kapele sv. Roka in naprej do kapele sv. Ane. Preko Zgornje Bistrice sledi peš vrnitev v Slovensko Bistrico do grajskega parka z znamenitim 300 let starim gabrovim drevoredom in zaključek poti s krajšim zunanjim ogledom bistriškega gradu. Zanimiv program se bo zaključil v popoldanskih urah, ko bo (na željo) organiziran prevoz nazaj v Maribor, Mursko Soboto, Celje in Ljubljano.

 

Cena:

 • 26 EUR pri najmanj 15 potnikih

 

Cena vključuje: 

 • kavico v lokalu v Slovenski Bistrici, 
 • domačo malico (narezek) in 
 • degustacijo lokalnih vin (4 vzorci) v Ritoznoju, 
 • stroške čiščenja za ogled cerkva ob Jernejevi poti, 
 • strokovno vodenje, 
 • nezgodno zavarovanje potnikov in celotno organizacijo
 • ter DDV.

Vključene vse vstopnine po programu.

 

Možna doplačila:

 • za povratni prevoz iz Ljubljane ali Murske Sobote do Slov. Bistrice 30 EUR/osebo,
 • za povratni prevoz iz Celja ali Maribora do Slov. Bistrice 20 EUR/osebo,

 

Možen popust: 

 • za otroke do 18. leta 25% (namesto degustacije vin, prejmejo sok)

 

Opombe:

Za hojo po 12 kilometrski Jernejevi poti priporočamo osnovno pohodno obutev. Hoja bo potekala deloma po pločniku (v središču mesta) in ob manj prometnih lokalnih cestah, večinski del pa poteka po gozdnih in travniških poteh. Glede na težavnost je srednje lahka. Trajanje pohoda (vključno z vsemi postanki in ogledi) je cca. 6-7 ur. Program ni primeren za osebe, ki težje hodijo.

Program je zelo primeren za manjše in večje zaključene skupine, zanje je izvedljiv tudi v terminih po dogovoru (po dogovoru je možno program prilagoditi – glede težavnosti hoje – tudi za ljudi, ki ne zmorejo daljše hoje).  

 Prevoz lahko po dogovoru (in proti doplačilu) organiziramo tudi iz drugih krajev Slovenije. 

 

Vodenje bo predvidoma izvedla umetnostna zgodovinarka dr. Simona Kostanjšek Brglez, ZRC SAZU, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta (oziroma v primeru njene zasedenosti drug kompetenten vodnik).

 

Celoten program bo času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo ob prijavi prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi.

 

Program je bil pripravljen v okviru projekta Umetnost za turizem. Umetnostnozgodovinske vsebine kot podlaga razvoju trajnostnega turizma Vzhodne Slovenije, ki ga sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS in Evropski sklad za regionalni razvoj, in v okviru raziskovalnega programa Slovenska umetnostna identiteta v evropskem okviru (P6-0061), ki ga iz državnega proračuna sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS.

 

Splošni pogoji agencije so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih.

Dodatna ponudba!

  Potovanje Camino hoja k samemu sebi
  Potovanje Camino hoja k samemu sebi. Jakobova pot je ena najbolj znanih romarskih poti na svetu. Prehodite z nami zadnjih 164 km.
  Cena od:
  1.239,00 €
  Potovanje Romanje v Lurd petdnevni program
  Potovanje Romanje v Lurd petdnevni avtobusni program z duhovnim in turističnim vodenjem. Lurd, Carcasonne, Nimes, Avignon, Cannes, Nica
  Cena od:
  od 465,00 €
  Enodnevni izlet Svete Višarje, Planica in Bled
  Leta 1360 je pastir iz Žabnic v brinovem grmu našel kip Marije z Jezusom. Tam so postavili kapelico in hitro so začeli prihajati romarji od blizu in daleč.
  Cena od:
  53,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?