Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Jakobova romarska pot Potovanje Camino de Santiago - Jakobova pot
Neskončne poti
Čevelj je omagal, romar je šel do konca
katedrala v Santiagu de Compostella
Potovanje Camino de Santiago - Jakobova pot
romanje po deželi Potovanje Camino de Santiago - Jakobova pot
Jakobova romarska pot Potovanje Camino de Santiago - Jakobova pot
Neskončne poti
Čevelj je omagal, romar je šel do konca
katedrala v Santiagu de Compostella
Potovanje Camino de Santiago - Jakobova pot
romanje po deželi Potovanje Camino de Santiago - Jakobova pot

Potovanje Camino de Santiago - Jakobova pot

Potovanje Camino de Santiago. Jakobova pot je ena najbolj znanih romarskih poti na svetu, dolga okoli 780 km. Prehodite z nami zadnjih 100 km.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
992,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

S skupino na Camino de Santiago - Jakobova pot

 

Jakobova pot 13-dnevno potovanje

Jakobova pot velja za eno izmed najbolj znanih romarskih poti na svetu. Sestavlja jo več delov, ki se končajo v Santiagu de Compostela, svetišču svetega Jakoba. Med najpopularnejšimi je “francoska pot”, ki se začne v kraju Saint-Jean-Pied-de-Port na JZ Francije in je dolga cca. 780 km. Naš program obsega zadnjih 100 km te poti – od vasi Sarria do Santiaga di Compostela. Ob koncu vsakega dne vas bo pričakal avtobus z vašo prtljago in vas odpeljal do bližnjega hotela.

 

CENA:

 • 1.090 EUR pri najmanj 35 potnikih
 • 1.230 EUR pri najmanj 25 potnikih
 • 1.390 EUR pri najmanj 15 potnikih

 

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 9% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 31.1.2022 (plačilo na TRR).
Cena le 992 EUR

 

CENA VKLJUČUJE:

 • 1 x nočitev z zajtrkom + 9 x polpenzion v hotelih/motelih ali penzionih turistične kategorije v sobah 1/2 in 1/3 TWC,
 • prevoz s turističnim avtobusom na celotni poti,
 • vse cestnine in parkirnine,
 • slovenskega vodnika ves čas potovanja,
 • organizacijo in DDV. 

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 250 EUR.

MOŽEN POPUST: za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 10%.
 

OPOMBE: vključene nastanitve so v hotelih turistične kategorije (predvidoma primerljivo z **/***). Predvsem na območju Jakobove poti, pa je spanje lahko urejeno tudi v motelih oz. penzionih, kjer gre lahko tudi za preprostejšo nastanitev (vse sobe pa imajo lastno kopalnico).  Za hojo po Jakobovi poti je priporočljivo imeti s sabo dobre pohodne čevlje in manjši nahrbtnik za potrebe vsakodnevne peš etape, preostalo prtljago pa je možno pustiti na avtobusu oz. morda kdaj tudi v sobah.

Ob manjšem številu udeležencev (6-8), je izvedba možna tudi z našim luksuznim kombijem, ko je naš vodnik istočasno tudi voznik kombija. V tem primeru se črtajo nočne vožnje, v program se dodajo 2 nočitvi z zajtrkom na poti (na začetku in na koncu), velja pa enaka cena, kot pri izvedbi z busom za 15 potnikov.

 


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

spletne povezave: Jakobove poti v Sloveniji, pot v Santiago

Doplačilo za enoposteljno sobo
240€
Prevoz
avtobus, hoja
Večerje ali kosila
9x večerja

Odhod: 30. september  2022

13 dni, avtobus 

 

1. dan:

Odhod avtobusa iz Maribora ob 22. uri. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Prestop meje in potovanje na relaciji Benetke -Verona. Nočna vožnja.    


2. dan:

Nadaljevanje poti mimo Cremone in Genove, prestop v Francijo in vožnja mimo Azurne obale v Provanso. Sprostitveni popoldanski postanek v MARSEILLU za krajši ogled zanimivega pristaniškega in turističnega mesta ter vzpon do romarske cerkvice Notre Dame de la Garde. Nadaljevanje poti proti pokrajini Languedoc in nastanitev nekje na poti. 


3. dan:

Zajtrk. Vožnja mimo Carcasonna in Toulousa pod Pireneje. Krajši postanek v mestecu SAINT JEAN PIED DU PORT, kjer se »Jakobova pot« začne. Prestop meje s Španijo in popoldanski postanek v letoviškem mestu SAN SEBASTIAN v pokrajini Baskija. Namestitev nekje na poti. Večerja in nočitev v hotelu.


4. dan:

Zajtrk v hotelu. Dopoldanski obisk mesta BURGOS. Ogled starega jedra s katedralo. Vožnja preko pokrajine Castilla-Leon proti Galiciji. Potovanje vzporedno z delom »Jakobove poti« in spoznavanje nekaterih značilnosti in zanimivosti te poti z avtobusa. Večerni prihod v bližino mesta Sarria. Večerja in nočitev v hotelu.


5. dan: SARRIA–PORTOMARIN – 22,5 KM

Zajtrk v hotelu. Vožnja v Sarrio in začetek hoje po romarski poti. Pot pelje čez ruralno obočje skozi vasi, kot sta Paradela in Portomarin s tlakovanimi potmi iz srednjeveškega obdobja. Prihod v Portomarin, nastanitev v hotelu nekje na tem območju, večerja in nočitev.


6. dan: PORTOMARIN–PALAS DE REI – 25 KM

Po zajtrku vožnja z avtobusom na izhodišče. V Portomarinu najprej prečkanje reke Minho, nato vzpon mimo vasi vasice Toxibo in Gonzar na hrib San Antonio. Možen obisk starodavne romarske bolnišnice San Salvador v bližnji vasi Vilar de Donas. Nadaljevanje do najvišje točke v hribovju Ligonde, nato spust do kraja Palas de Rei in vožnja z avtobusom v bližnji hotel, večerja in nočitev.


7. dan: PALAS DE REI–ARZUA – 30 KM

Po zajtrku nadaljevanje romarske poti, razmeroma nezahteven pohodniški dan: prijetna pot, rahli vzponi in spusti. Skozi srednjeveško vas Leboreiro, do vasi Furelo ter čez srednjeveški most v Melido. Zadnji del poti skozi vasi Boente de Baxixo, Ribadiso da Baixo, Ribadiso da Carretera. Večerja in nočitev v hotelu.


8. dan: ARZÚA–RUA / AMENAL – 19,1 KM

Po zajtrku nadaljevanje romarske poti. Ogled majhne kapele iz 18. stoletja v kraju Santa Irena, možnost obiska kraja O Pino (tja vodi del poti) ali nadaljevanje po glavni smeri do kraja Amenal. Nastanitev v bližnjem hotelu, večerja in nočitev.


9. dan: RUA/AMENAL–SANTIAGO – 22 KM

Še zadnji del poti mimo kraja Lavacolla, vzpon na hrib Monte del Gozo in prvi pogled na katedralo Santiago. Še kratek spust do končne destinacije. Prihod v SANTIAGO DI COMPOSTELLA, obisk katedrale in ostalih zanimivosti v mestecu. Večerja in nočitev v hotelu.

 

10. dan:

Zajtrk. Prost dan za počitek in opazovanje romarskega živžava v mestu. Po želji možen poldnevni avtobusni izlet do rta Finisterre – podaljška Jakobove poti do Atlantika. Večerja in nočitev v hotelu. 


11. dan:

Po zajtrku vožnja iz Galicije ob severni španski obali preko Kantabrije, Asturije in Baskije nazaj v Francijo. Večerni prihod v romarsko središče LURD, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 


12. dan:

Zajtrk. Dopoldanski ogled osrednjih cerkva in hiše sv. Bernardke, nato opoldanski odhod avtobusa proti domu. Vožnja po avtocesti nazaj na relaciji Tolouse–Montpellier–Aix en Provence–Nice. Večerni prestop meje v Italijo. Nočna vožnja mimo Genove ...


13. dan:

Nadaljevanje vožnje mimo Verone in Benetk proti meji. Povratek v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora predvidoma enkrat v opoldanskem času. 

 

 

 

 

Dodatna ponudba!

  Enodnevni izlet Svete Višarje, Planica in Bled
  Leta 1360 je pastir iz Žabnic v brinovem grmu našel kip Marije z Jezusom. Tam so postavili kapelico in hitro so začeli prihajati romarji od blizu in daleč.
  Cena od:
  49,00 €
  Camino hoja k samemu sebi, Španija, Jakobova pot
  Camino je pristnost narave, življenj in odnosov in je odločitev, ki jo sprejmeš, da boš v življenju nekaj spremenil. Posvetite se hoji in sebi.
  Cena od:
  849,00 €
  Prevozi s kombijem
  Prevozi s kombijem Renault Trafic Grand Spaceclass po Sloveniji in Evropi. Transferji iz letališča ali transfer na letališča.
   
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih