Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Južna Afrika silvestrovanje

Južna Afrika silvestrovanje

 

1. dan: LJUBLJANA-JOHANNESBURG

Zbirno mesto na letališču, prijava na polet preko enega izmed evropskih letališč proti Johhanesburgu. Obrok na letalu.

2. dan: JOHHANESBURG-PRETORIA

Nadaljevanje poleta. Ob dopoldanskem pristanku in ureditvi vstopnih formalnosti sledi panoramski ogled mesta JoBurgh, kjer je še vedno moč videti ureditev mesta iz časov apartheid režima. Mesto je bilo zgrajeno izključno na temeljih rudarstva, ko so v širši okolici začeli kopati zlato rudo in priseljevati tuje poslovneže in domače zaničevano in močno izkoriščano prebivalstvo. Danes je Johannesburg največje mesto republike in hkrati tudi ekonomsko srce. Spoznali bomo poslopja kot so univerza Witts, kjer je študiral tudi Mandela, Saab Miller pivovarno, največjo v Afriki in kar svetu nasploh, borzo zlata… Nato se bomo usmerili proti Sowetu, kjer so dogajale največje kršitve človekovih pravic, a hkrati se je tukaj rojevala ideja o enakosti ras in mestna četrt je postala jedro odpora proti režimu apartheida. Obiskali bomo memorial Hektorju Pietersonu ter hišo nobelovca Mandele. Čas bo za počitek in namestili se bomo v širšem predelu Pretorije, enega treh glavnih mest Južne Afrike, kjer je center izvršne moči in predsednikova pisarna. Večerja in nočitev.

3. dan: PRETORIA-CAPE TOWN

Po zajtrku si bomo ogledali Pretorijo, najprej se bomo zapeljali mimo predsedniške palače Union Buildings, do glavnega trga Church Square, kjer se nahaja kip voortrekkerja Paula Krugerja in slovita sodna palača, kjer se je odvijal proces Rivonia proti ANC-ju in Nelsonu Mandeli. Nato bomo spoznali še zgodovino Voortrekkerjev, nizozemskih Burov, ki so tako v žalostnih kot veselih dogodkih ovekovečeni v spomeniku Voortrekker. Kosilo v restavraciji in prevoz na letališče. Polet v Cape Town. Po pristanku prevoz v naš hotel. Namestitev in nočitev.

4. dan: CAPE TOWN

Zajtrk. Nato bo sledilo celodnevno spoznavanje kapskega gubanja, dolin in globeli, idilično oblikovanih gora in gričev, vse pa je idealno izkoriščeno z vinogradništvom. Prisojne lege so praktično rezervirane za najbolj žlahtno južnoafriško kapljico. Svetovno znana vina so predvsem pridelana v odročni globeli Franschoek, kjer so se prvi naselili francoski Hugenoti, dolini Paarl in seveda odlikovanem Stellenboschu. Ogledali si bomo vino rodna posestva tako v Franschoeku kot v Stellenboschu in imeli na obeh tudi degustacijo ter ogled kleti. Popoldan vrnitev v Cape Town in večerja v restavraciji legendarnega predela Waterfront. Nočitev.

5. dan: CAPE TOWN

Zajtrk. Današnji dan bomo namenili odkrivanju parka Cape Point. Med najbolj zanimivimi točkami bodo zagotovo panoramski postanki za slikanje opevanje Mizaste gore, a tudi lepote plaž kot so Camps Bay, Clifton beach, Muizenber… ne zaostajajo po svoji atraktivnosti. Sledil bo razburkan del poti z ladjico do kolonije tjulnjev v zalivu Hout Bay, nato pa vetrovni Cape Pint z najbolj jugozahodno točko Afrike v rtu dobrega upanja. Vrača se bomo ob False Bayu in prežali za velikimi belimi, ki jih je tod ogromno, vsekakor pa bomo videli in obiskali kolonijo pingvinov v Simonovem mestu. Za konec pa še obisk botaničnega parka Kirstenbosch, kjer domuje kar 9000 od 20000 različnih vrst rastlin Južne Afrike, prava biosfera v zaledju Mizaste gore. Sledila bo večerja in nočitev.

6. dan: CAPE TOWN-CAPE AGULHAS-ARNISTON

Po zajtrku nadaljujemo slikovito obalno pot, ki se uvršča v t.i. Garden route. Obiskali bomo Hermanus, naravnost idilično naselbino ob fenomenalnem Walkerjevem zalivu. Mestece je središče Južne Afrike za raziskovalno dejavnost tako v morju kot vesolju. Kosilo v restavraciji. Po ogledu zaliva in mesteca se bomo podali še v Aguljaški park in obiskali Cape Agulhas, najbolj južno točko Afrike, kjer se resnično srečujeta dva oceana - Atlantik in Indijski. Pozno popoldan prispemo do dnevnega cilja, mesteca Arniston, katero je ime dobilo po brodolomu znane angleške ladje, ki je tu nasedla s 378 potniki, od katerih je preživelo samo 6. Obiskali bomo še spomenik žrtvam, nato pa namestitev in nočitev.

7. dan: ARNISTON-MOSSEL BAY

Zajtrk. Ležernejši dan bomo namenili za oglede po lepi sceni Garden route. Ob prihodu v Mossel Bay, kjer je 3.2.1488 prvič na južnoafriških tleh pristal Evropejec Bartolomej Diaz, se bomo naprej podali na ogled veliko starejšega pomnika človekove prisotnosti na tej prelepi lokaciji. Že več kot 170 tisoč let na območju živi moderni človek, kar ga uvršča vsekakor med pomembnejše zibelke človeštva v svetu. Na točki Pinnacle point bomo obiskali arheološki center iz koder najverjetneje izhajamo vsi ljudje. Kosilo v restavraciji in dovolj bo časa za globok razmislek o našem izvoru. Namestitev v idiličnem zalivu, kjer glavni ekonomski vir predstavljajo kmetijstvo, turizem in industrija plina. Nočitev.

8. dan: MOSSEL BAY - KYSNA - PARK TSITSIKAMMA - PORT ELIZABETH

Po zajtrku bomo spoznavali nove lepote človekovega ustvarjanja v idili narave. Najprej se bomo pomudili po Knysni in Plettenburgu, kjer se mestni jedri nahajata ob veličastnih lagunah, prepredenih s kanali in morskimi rokavi, lepimi klifi in peščenimi obalami… Nato bomo obiskali enega najlepših parkov na območju - nacionalni park Tsitsikamma. Sprehodili se bomo ob razgibani kreaciji obale, po visečih mostovih-brveh, se navduševali nad floro in favno in nasploh napolnili fotoaparate z lepimi utrinki. Popoldanski prihod v mesto Port Elizabeth, ki se je razvil iz britanske naselbine v časih vojn z lokalnim plemenom Xhosa. Vožnja skozi središče nam bo približala lepo urejene ulice, pristanišče, ki se uvršča med največje v Južni Afriki, glavni trg z mestno hišo, nogometni štadion iz svetovnega prvenstva 2010, kjer je bil ustavljen naš osvajalski pohod… Namestitev in večerja. Nočitev.

9. dan: PORT ELIZABETH - DURBAN - HLUHLUWE​

Zajtrk. Prevoz na letališče, prijava in polet v Durban. Po pristanku sledi prevoz v park Sv Lucije, kjer bomo v svetu lagun in rokavov na vodnem safariju odkrivali bogat svet živali. V lovu za hipom, krokodili, bivoli, pticami tisočerih vrst… vsak bo našel svojega junaka. Po safari izkušnji pa sledi prevoz do nacionalnega parka Hluhluwe, kjer se bomo namestili v kamp lodžu. Večerja in nočitev.

10. dan: HLUHLUWE - SVAZILAND​

Najprej se bomo podali na zgodnji safari po tem čudovitem parku varovane narave. V preži za veliko peterico pa bomo najbolj navijali za ogroženi vrsti, črnega in belega nosoroga, ki sta tod najpogostejša v Južni Afriki nasploh. Zajtrk paketke bomo imeli kar s seboj na safariju. Nato nadaljevanje poti proti mejnemu prehodu, ureditev formalnosti in vstopili bomo v lepo kmetijsko urejeno deželo Svaziland. Prelepa polja sladkornega trsa nas bodo spremljala dolge odseke naše poti skozi to razgibano deželo, kjer bomo najprej opazovali obsežne ravnine, nato gričevja in hribovita gubanja, nato pa bomo vstopili v gorati svet. Na naši poti bomo naredili postanek za obisk tržnice v Manziniju, obiskali bomo lokalno posebnost, delavnico sveč, kjer si bomo lahko kupili enega najbolj prepoznavnih suvenirjev Svazija, nato pa bomo zavili v dolino Svazi kraljev in spoznali tudi Lobambo. Pozno popoldan še obisk delavnice recikliranega stekla, na poti pa bomo lahko z obvoznice videli Mbabane, ki se pne po pobočjih hribovitega sveta. Zaradi ugodnejše klime so tod prišli angleški upravitelji, katere je vročina in vlaga Manzinija preveč motila. Namestitev v predelu Piggs Peak, večerja in nočitev.

11. dan: PIGGS PEAK - KRUGER PARK

Zgodnji zajtrk in zopet bomo odrinili na pot nazaj proti Južni Afriki, slikovita pokrajina goratega Svazilanda pa nas bo spremljala praktično vse do meje. Po ureditvi mejnih formalnosti nadaljevanje poti do vstopa v Nacionalni park Kruger, kjer se pričenja naša verjetno največja safari pustolovščina. Namestitev všotorih našega safari kampa. Eden svetovno najbolj priznanih safari parkov nas bo vsekakor prevzel. Tod je za živalmi Afrike oprezal že prekaljeni Kruger, po katerem park nosi ime, a njegova aktivnost žal še ni bila okoljevarstveno predznačena, zato je poimenovanje po njem verjetno kanček neustrezno. Na našem safariju bomo prečesavali spodnji del parka med rekama Sabie in Crocodile, kjer je tudi najživahnejša in najpestrejša zasedba živalskega sveta, seveda tudi celotna ekipa Big 5. Popoldanski safari bo prerasel v postanek ob domači kapljici ob sončnem zahodu, nato pa bomo zopet, tokrat z reflektorji, prečesavali nočno sceno bushvelda. Po zaključku se bomo namestili v safari kampu znotraj parka, nočili pa bomo v šotorih. Kopalnice so skupne.

12. dan: KRUGER PARK - BLYDE KANJON - JOHANNESBURG

Zajtrk. Nato se bomo odpravili na Panorama Route, katera vodi skozi slikoviti Graskop, idilično mestece s čudovito panoramo na Drakensberg, ustavili se bomo tudi pri izjemni skalni tvorbi pokončnega stožca The Pinnacle, nato bomo obiskali začetek kanjona Blyde, katerega ob svojem sotočju ustvarita reki Blyde in Treur, kjer so nanizane številne značilne ponvaste oblike, slap in seveda pričetek samega kanjona. Naš zadnji postanek pa bo za fotografiranje najvišjega in najširšega dela kanjona pri treh rondavah, kot lokacijo imenujejo zaradi treh kamnitih gmot v obliki afriških tradicionalnih okroglih hišk. Po prelepem izletu skozi panoramsko pot pa se bomo usmerili nazaj proti Johannesburgu in na letališču sklenili našo izjemno doživljanje Južne Afrike. Prijava na večerni polet.

13. dan: LJUBLJANA

Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Ljubljani.

 

*Polet je predviden iz letališča Ljubljana. Pridržujemo si pravico do spremembe odhodnega letališča, v kolikor nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevane rezervacije. V tem primeru je do alternativnega letališča organiziran brezplačen prevoz.*

 

Cena: 

 • 2999 EUR pri najmanj 20 potnikih
 • 3368 EUR pri najmanj 15 potnikih
 • 3498 EUR pri najmanj 10 potnikih

 

Cena vključuje: 

 • Vse navedene polete s pristojbinami,
 • vse prevoze po programu v klimatiziranih turističnih vozilih dobre kvalitete,
 • dva safarija z odprtimi terenskimi vozili, ki zagotavljajo optimalen safari,
 • en safari s čolni,
 • vse oglede in vstopnine ter takse v parkih varovane narave (Tsistsikama, Sv. Lucija, Hluhluwe),
 • vse navedene obroke,
 • izlet z ladjico Hout Bay,
 • namestitve v hotelih 3-4* in 1x v šotorih v parku Kruger,
 • 2x pokušino vin in ogled dveh kleti,
 • zdravstveno asistenco v tujini,
 • organizacijo potovanja,
 • vodjo poti

 

Obvezna doplačila (vodniku na poti): 

 • napitnine za lokalne vodnike in voznike ter strežno osebje: 60 €

 

Doplačila po želji: 

 • JAR vizum s posredovanjem 65 EUR, 
 • enoposteljna soba 277 EUR

 

Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi. Potovanje bomo izvedli v primeru 10 prijavljenih potnikov. 

Končni obračun potovanja je narejen predvidoma do 10 dni pred odhodom, ko so znani podatki končnih letaliških pristojbin in je doseženo končno število potnikov, na podlagi katerega se določi rang dosežene cene (ob prijavi se potniku vselej zaračuna izhodiščna, najnižja cena).

 

Vizum: je potreben

Cepljenja: Niso potrebna. Priporočamo tablete proti malariji za Kruger.

 

Prijavnina: 12,00 €

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih