Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Moskva in Kremelj
Križarjenje po Volgi - od St. Peterburga do Moskve
križarjenje po najdaljši ruski reki
Moskva in Kremelj
Križarjenje po Volgi - od St. Peterburga do Moskve
križarjenje po najdaljši ruski reki

Križarjenje po Volgi (od St. Peterburga do Moskve)

Križarjenje po Volgi. Pridružite se nam na zanimivem križarjenju po Rusiji in odkrijte skrivnosti Moskve in St. Peterburga, ki vas bosta očarali.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.939,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Križarjenje po Volgi (od St. Peterburga do Moskve)

Povezati obe prestolnici preko reke: že Peter Veliki je o tem sanjal, Stalin pa je to naredil: 1.321 km dolžine - preko treh kanalov, dveh rek, devetnajst zapornic, treh jezer in enega morja. Od prestolnice šarma, poezije, ruske duše - od St. Peterburga do Moskve.

Pridružite se nam na epskem križarjenju po najdaljši reki Evrope - Volgi.

 

Odhodi: 22.6., 9.7., 30.7.
11 dni (10 noči), letalo, ladja

 

Od Sankt Peterburga do Moskve

1. dan: Ljubljana–St. Peterburg

Predvidoma v dopoldanskih urah zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ali bližnjem letališču in polet v St. Peterburg. Po opravljenih obveznostih prevoz z avtobusom do pristanišča, kjer se boste vkrcali na ladjo. Pozna večerja in prenočevanje.

2. dan: St. Peterburg 

Zajtrk. Ruska vrata na zahod si boste najprej ogledali na orientacijski vožnji z avtobusom. Najstarejši del mesta je obzidana trdnjava Sv. Petra in Pavla, kjer so danes v katedrali pokopani vsi ruski carji od Petra Velikega dalje. Peter Veliki je dal postaviti mesto na reki Nevi. Lepotica, preko katere se pnejo številni mostovi, še danes najmočneje zaznamuje St. Peterburg. Ob Nevi ter drugih mestnih kanalih se bohotijo palače nekdanjih plemiških rodbin slovečih imen. Videli boste carski Zimski dvorec, nekdanjo ladjedelnico ter sedež mornarice Admiraliteto, mogočno Izakovo katedralo s prepoznavno kupolo, vedno živahen Nevski prospekt ter vojaško ladjo Auroro, s katere so ustrelili strel kot znak za pričetek oktobrske revolucije. Kosilo. Popoldne boste mesto lahko raziskovali sami ali pa se udeležili katerega izmed predlaganih izletov (za doplačilo – Puškin in Peterhof, balet, ladjica po kanalih ...). Večerja in prenočevanje.

3. dan: St. Peterburg 

Zajtrk. Dopoldne ogled znamenite zbirke umetnin v Ermitažu, ki ga je ustanovila Katarina Velika. Muzej je našel prostor v Zimskem dvorcu, nekdanji rezidenci ruskih carjev in je eden najznamenitejših in največjih na svetu (vsako leto ga obišče približno 3,8 milijonov gostov). Del muzeja so nekdanje carske sobane, ki pripovedujejo zgodovino rodbine Romanov ter slavijo pomembne ruske zmage. Svetovno slavo pa mu prinašajo zbirke največjih slikarskih šol in obdobij, ki se predstavljajo z “dragulji” svetovne umetnosti. Kosilo. Popoldne odhod ladje proti Moskvi. Večerja in prenočevanje.

4. dan: Mandrogi

Zajtrk. Prvi postanek na vaši plovbi bo v mali vasi Mandrogi, kjer si boste lahko ogledali tipična kmečka poslopja ali Muzej vodke (vstopnina). Nadaljevanje plovbe po karelski reki Svir, ki povezuje obe največji evropski sladkovodni jezeri, Ladoško in Oneško. Med plovbo boste lahko občudovali rastlinstvo in živalstvo neokrnjene narave ali se udeležili katere izmed animacijskih delavnic na ladji. Večerja in prenočevanje.

5. dan: Kiži 

Zajtrk. Ponoči boste pluli po ogromnem Oneškem jezeru, jutro pa vam bo postreglo z nepozabnim pogledom na otok Kiži. Mali otok je v celoti Muzej na prostem, kjer je prikazana tradicionalna ruska sakralna in posvetna lesena arhitektura ter način življenja v okolici Oneškega jezera. Glavna cerkev je zapisana v Unescov seznam svetovne dediščine. Peš ogled in povratek na ladjo. Kosilo. Popoldan boste uživali v plovbi po Oneškem jezeru. Večerja in prenočevanje.

6. dan: Goritsy 

Zajtrk. Plovbo mimo brezmejnih brezovih in borovih gozdov vsake toliko časa prekine vstop v novo zapornico, ki ladjo ponese bliže Moskvi. Po kosilu se boste ustavili v tipičnem podeželskem mestu Goritsy, kjer življenje še vedno kroji narava in ne tehnologija modernega časa. V tej naravni oazi stoji samostan Cirila Belozerskega, ki je bil ustanovljen leta 1397 in je postal drugi največji in najpomembnejši samostan Rusije. V njem je nekaj časa preživel tudi Ivan Grozni. Popoldan nadaljevanje plovbe proti Jaroslavlu. Večerja in prenočevanje.

7. dan: Jaroslavl

Zajtrk. Ta dan vas čaka postanek in ogled mesta Jaroslavl, ki je najstarejše mesto ob Volgi, ustanovljeno v 11. stoletju. Mesto je danes pomembno pristanišče ob reki z bogatimi spomeniki iz svoje burne zgodovine. V mestu, ki je zelo priljubljeno med turisti in katerega stari del je 2005 postal del Unescove svetovne kulturne dediščine, se kar čuti 1000 let zgodovine. Ogled znamenitosti – cerkev Sv. Elije (zunanjost), umetnostne galerije v nekdaj guvernerjevi hiši ter cerkve Sv. Nikolaja, pri nas bolj poznanega pod imenom Miklavž. Nekaj prostega časa in vrnitev na ladjo. Večerja in prenočevanje.

8. dan: Uglič 

Zajtrk. Na rečnem bregu se bo prikazalo mesto Uglič. V tem starem, leta 1148 ustanovljenem mestu, si boste ogledali ugliški Kremelj in palačo carjeviča Dmitrija (najmlajšega sina Ivana Groznega, ki naj bi bil kot osemletni otrok v tem mestu umorjen). Palača je najstarejša zgradba v Ugliču. Kosilo. Popoldanska plovba proti Moskvi po reki Volgi, ki se ponaša tudi z nazivom najdaljše reke v Evropi. Večerja in prenočevanje.

9. dan: Moskva 

Zajtrk. V času kosila prihod v Moskvo. Po kosilu sledi panoramski ogled mesta z avtobusom. Od rečnega pristanišča se boste zapeljali v središče ruskega glavnega mesta, kjer boste uzrli kremeljsko obzidje, na novo postavljeno cerkev Jezusa Odrešenika, slavnih sedem sester ali sedem nebotičnikov stalinističnega obdobja ter se ustavili na razgledišču pri Univerzi Lomonosov. Postanek še na Rdečem trgu, kjer boste imeli nekaj prostega časa ali se odločili za kako izmed popoldanskih opcijskih možnosti. Večerja in prenočevanje.

10. dan: Moskva 

Zajtrk. Po zajtrku si boste ogledali Kremelj, okoli 28 ha veliko središče mesta in same države, za katerega so stari Moskovčani govorili: “Nad Moskvo je Kremelj, nad Kremljem je le še Bog.”  V Kremlju se boste sprehodili do stolničnega trga, kjer stoji stolnica Marijinega vnebovzetja, v kateri so kronali carje in imenovali moskovske metropolite, nadaljevali mimo Velike kremeljske palače, carskega zvona, ki velja za največjega na svetu, in še enega velikana, bronastega carskega topa. Kosilo. V popoldanskem času možnost opcijskih izletov/ogledov. Večerja in prenočevanje.

11. dan: Moskva 

Zajtrk. V jutarnjih urah izkrcanje in prosto do prevoza na letališče. Odhod letala proti Ljubljani.

 

O ladji

Ladje so zgrajene večinoma v nemških ladjedelnicah za rečna križarjenja in so prilagojene okusu zahodnih turistov. Imajo več palub, na sončni palubi so na razpolago ležalniki za počitek. Vse kabine so na zunanji strani in imajo okna, prho/wc in klimatsko napravo. V restavracijah vam ponujajo tako kontinentalno kuhinjo, kot tudi regionalne specialitete. Na ladji so trgovinica s spominki, lepotni salon, bar … Na ladji se lahko učite ruskega jezika, spoznavate skrivnosti ruske kulinarike ter odkrivate zaklade ruske kulture.

 

Cena vključuje

 • letalski prevoz Ljubljana – St.Peterburg in Moskva – Ljubljana v ekonomskem razredu
 • letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
 • prevoz letališče – ladja – letališče
 • križarjenje po programu
 • luške pristojbine
 • nastanitev v dvoposteljni kabini na glavni palubi (main deck) na ladji
 • 9 polnih penzionov
 • 1 večerja na dan prihoda in 1 zajtrk na dan odhoda
 • paket ogledov z vstopninami (ogled mesta St. Peterburg, Ermitaža, Mandrogija, obisk Kižija, Goritsya, Jaroslavla, Ugliča, ogled Moskve in Kremlja z eno katedralo)
 • slovensko vodenje
 • organizacija potovanja
 • DDV

 

V ceno ni vključeno

 • navedena doplačila
 • morebitni dodatni predlagani izleti
 • storitev po posebnih naročilih
 • pijače ob obrokih in napitnine za ladijsko osebje, voznike in vodnike

 

Dodatna ponudba

Doplačila ob prijavi:

 • ruski vizum 85 EUR/osebo
 • enoposteljna kabina srednja paluta 360 EUR/osebo
 • kabina srednja paluba (middle deck) 130 EUR/osebo
 • kabina zgornja paluba (boat deck) 260 EUR/osebo

Na kraju samem: (vodniku na poti)

 • napitnine za ladijsko osebje pribl. 6 EUR/dan

 

Odkrita beseda:

Program potovanja se zaradi prilagajanja letalskim prevozom, vremenskim okoliščinam in vodostaju lahko spremeni.
Zaradi spremenljivih odpiralnih časov muzejev in drugih znamenitosti si ladjar pridržuje pravico do obrnjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa. V primeru, da katerega od ogledov ne bo mogoče izpeljati zaradi objektivnih razlogov, bo organiziran nadomesten enakovreden ogled.
Troposteljne kabine so na vprašanje. Spanje na dodatnem ležišču, ki ni enakovredno ostalima dvema posteljama in je največkrat zložljivo, priporočamo za otroke in mladino do 12 let.

 

Opozorilo

za program Križarjenje po Volgi veljajo posebni splošni pogoji aranžmaja, predvsem v delu, ki se nanaša na akontacijo in odpoved potovanja in sicer:

 • ob prijavi plačilo prijavnine 30 %
 • 59 dni pred odhodom nadaljnjih 20 % (skupaj 50 %)
 • 49 dni pred odhodom nadaljnjih 25 % (skupaj 75 %)
 • 39 dni pred odhodom 25 % (skupaj 100 %).

 

Pogoji za odpoved oz. spremembo potovanja

Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja je odvisna od časa v katerem je potnik odpovedal potovanje. Storno stroški torej predstavljajo:

 • od datuma prijave do 60 dni pred odhodom 30% cene aranžmaja
 • od 59 do 50 dni pred odhodom 50% cene aranžmaja
 • od 49 do 31 dni pred odhodom 75 % cene aranžmaja
 • od 30 dni pred odhodom 100% cene aranžmaja.

Zato vam priporočamo, da si uredite Zavarovanje rizika odpovedi.

Dodatna ponudba!

  Potovanje Moskva in Sankt Peterburg
  Moskva in Sankt Peterburg. Rusija. Razkošje Petra Velikega in razkazovanje moči in znanja v Kremlju ter moskovski podzemni, okusne ruske jedi.
  Cena od:
  1.425,00 €
  Križarjenje po Bahamih in potovanje po Floridi
  Križarjenje po Bahamih in potovanje po Floridi. Območje Bahamov je bilo dolgo središče karibskih piratov. Ogled Floride in Cape Canaveral, Orlanda.
  Cena od:
  2.490,00 €
  Križarjenje po Donavi Beograd in narodni park Đerdap
  Križarjenje po Donavi - Beograd, narodni park Đerdap. Ogled Beograda: pravoslavna cerkev Sv. Save, mestna skupščina, Trg republike, Trg Nikole Pašića.
  Cena od:
  283,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih