Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Pogled na mesto Motovun
Brioni zebre v rezervatu
Brioni zračni posnetek arhipelaga
Arena v Pulju med bolje ohranjenimi amfiteatri
pogled na Rovinj
Pogled na mesto Motovun
Brioni zebre v rezervatu
Brioni zračni posnetek arhipelaga
Arena v Pulju med bolje ohranjenimi amfiteatri
pogled na Rovinj

Narodni park Brioni, Pulj, Rovinj, Motovun

Narodni park Brioni (Pulj, Rovinj in Motovun). Ogled narodnega parka Brioni z vlakcem: občudovanje rastlin, živali in arheoloških izkopanin.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
134,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Narodni park Brioni, Pulj, Rovinj in Motovun

 

mesto Pulj

Pulj, po hrvaško Pula, italijansko Pola je največje istrsko mesto in pristanišče. Hkrati je sedež istoimenske občine, ki upravno spada pod Istrsko županijo. Leži na jugu istrskega polotoka, ob naravno dobro zaščitenem zalivu. 
Avstro-Ogrska je imela tam glavni sedež svoje mornarice in ladjedelnico. Tudi Jugoslavija je vzdrževala močne vojaške enotre. Med prebivalci Pulja živi avtohtona slovenska manjšina. Mestna površina: 51,65 km², prebivalstvo blizu 58.000. Je med redkimi turističnimi mesti ob Jadranu, kamor lahko pridete z vlakom.
Pula je lahko izhodišče za izlete na Brione, rt Kamenjak, Premanturo ..., je mesto kjer obiščete rimske spomenike: Puljska arena
Tempelj Avgusta, Slavolok Sergijevcev
, se spomnite Mateja Parlova ali pomembnih pomorščakov. Obiščete lahko filmski festival in druge kulturne dogodke, greste na dober obrok v mestu in zaključite s sprehodom v lpo urejenem centru.

Narodni park Brioni

Na tem elitnem otočju v bližini Pulja ni peščenih plaž, a očitno obiskovalcev to ne moti. Na Brionih se sproščajo v čudovitem naravnem okolju. Najlepši jadranski gozdovi zimzelenega hrasta-črnike, stoletni oljčni nasadi, razsežni pašniki, kjer se svobodno sprehajajo  antilope, noji, zebre, jeleni lopatarji, pavi ...

Brione sestavljata dva otoka - Veliki in Mali - in 13 otočkov. Od Pule jih ločuje Fažanski kanal, po katerem dnevno vozi ladja iz pristanišča Fažana do pribl. 6 km oddaljenih Brionov . Znani so po zelo blagem podnebju in bujni vegetaciji. Uvrščeni so med sedem najlepših narodnih parkov na Hrvaškem. Arheološka najdišča potrjujejo. da so bili otoki naseljeni že v zgodnji bronasti dobi. Potem so tam vladali Rimljani, Goti, bizantinska in beneška gospoda, katerih vpliv še vedno vidimo v čudovitih zgradbah.

Po otoku se da voziti z električnim avtomobilom, Titovim Cadillacom ali kolesom. Nujno je pogledati safari park. Kulturni dragulji otoka so rimska stanovanjska vila v zalivu Verige iz prvega stoletja in cerkev sv. Hermana iz 15. stoletja, vreden čsa je obisk razstave kopij fresk in spomenikov, napisanih z glagolico, ter ogled Arheološkega muzeja.
Pri golfistih je otok priljubljen, ker lahko igrajo na Kupelvizerjevem igrišču iz leta 1922 ob radovednih pogledih jelenov lopatarjev in pavov. 

Brione še posebej zaznamuje življenje dveh pomembnih ljudi. Prvi je bil avstrijski tovarnar, lastnik jeklarne na Češkem, Paul Kupelvizer. On ima največ zaslug, da je s skoraj zapuščenega otoka nastalo zdravilišče in mondeno letovišče, kamor so prihajali gospodje iz vse Evrope. Josip Broz Tito je naslednji, ki je pustil velik pečat na Brionih. To dobro dokumentira gradivo stalne razstave "Tito na Brionih" s fotografijami znanih svetovnih državnikov in drugih znanih ljudi, ki so ga tam obiskovali.

Obiski znanih osebnosti ne pojenjajo: Naomi Campbell, igralec John Malkovich ali monaška princesa Carolina. Nedavno so bili tam Zdravko Čolić, Rade Šerbedžija in Đorđe Balašević ...

 

 

Odhod: 26. september 2020

2 dni, avtobus 

Narodni park Brioni program

1. dan:

Odhod iz Maribora v jutranjih urah. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani. Vožnja v smeri Kopra in Dragonje na Hrvaško. Nadaljevanje poti skozi osrednji del Istre do Fažane. Vkrcanje na ladjo in plovba do Brionov. Obisk NARODNEGA PARKA BRIONI. Po otoku se boste popeljali z vlakcem, si ogledali safari park, bizantinski kastrum, razvaline rimske residence. Še ogled muzeja in razstave Tito na Brionih ... Po vrnitvi na kopno še vožnja do PULJA in  krajši  ogled mesta: arena, slavolok Sergijevcev, Avgustov hram, Forum, … Nastanitev v hotelu v Pulju ali okolici. Večerja in nočitev. 


 

2. dan:

Po zajtrku sledi ogled mesta ROVINJ. Peš v staro mestno jedro in vzpon do cerkve Sv. Evfemije. Prosto za samostojno odkrivanje mesta, nakup spominka … Nato še vožnja v dolino reke Mirne. Obisk mesteca MOTOVUN, znanega po vsakoletnem filmskem festivalu. Vzpon v mesto z lokalnim avtobusom. Ogled srednjeveškega jedra: mestna vrata, lapidarij in glavni trg s cerkvijo sv. Štefana, zgrajene po načrtih beneškega arhitekta Andrea Palladija. Čas za obisk trgovinic z lokalnimi proizvodi, kosilo … Povratek v večernih urah. 

 

CENA: 134 EUR pri najmanj 40 potnikih
            149 EUR pri najmanj 30 potnikih

 

CENA VKLJUČUJE:

 • 1 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim avtobusom,
 • cestnine in parkirnine,
 • lokalno vodenje (kjer je obvezno),
 • slovensko vodenje in organizacijo
 • ter DDV.

 

Vključene vstopnine: za obisk narodnega parka Brioni vključno z vožnjo z vlakcem in ogledom muzeja, vožnja z lokalnim avtobusom v Motovunu.

 

POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 20 EUR.
 

Dodatne informacije: NP Brioni

Dodatna ponudba!

  Narodni park Plitvice in Rastoke
  Enodnevni izlet v Narodni park Plitvice in ogled jezer, slapov in naravnih lepot parka ter obisk Rastok - slikovitega sotočja rek Korane in Slunjščice.
  Cena od:
  82,00 €
  Enodnevni izlet Svete Višarje, Planica in Bled
  Leta 1360 je pastir iz Žabnic v brinovem grmu našel kip Marije z Jezusom. Tam so postavili kapelico in hitro so začeli prihajati romarji od blizu in daleč.
  Cena od:
  53,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?