Dodatna ponudba!
POČITNICE na SEJŠELIH
POČITNICE na SEJŠELIH. Kopanje, sončenje na plaži, sprehod ob zalivu Beau Vallon, različne aktivnosti ali izleti po želji. Odhoda februarja in oktobra.
Cena od:
1.630,00 €
FESTIVAL ČOKOLADE V RADOVLJICI
Enodnevni izlet na FESTIVAL ČOKOLADE V RADOVLJICI
Cena od:
21,00 €
POTOVANJE MADRID, TOLEDO in ANDALUZIJA
POTOVANJE MADRID, TOLEDO in ANDALUZIJA, obisk muzeja Prado za ogled mojstrovin španskih slikarjev: El Greco, Velazquez, Goya ..
Cena od:
940,00 €
PRIJAVA NA E-NOVICE
vpišite vaš e-naslov in obveščali vas bomo o novostih iz naše ponudbe

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

SLOVENSKA ISTRA IN ŠAVRINSKA BRDA
SLOVENSKA ISTRA IN ŠAVRINSKA BRDA

SLOVENSKA ISTRA IN ŠAVRINSKA BRDA

SLOVENSKA ISTRA IN ŠAVRINSKA BRDA. Vožnja med šavrinskimi vasicami in zaselki: Kubed, Gračišče ... V LOPARJU, eni najstarejših istrskih vasi, obisk Hiše od Bardinca in ogled etnološke zbirke.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
44,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

SLOVENSKA ISTRA IN ŠAVRINSKA BRDAODHOD: 24. marec 2018

Odhod iz Maribora ob 5.30 uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 6.00 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.30 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 7.30 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja mimo Črnega kala v osrčje Istre. Vožnja med šavrinskimi vasicami in zaselki: Kubed, Gračišče ... V LOPARJU, eni najstarejših istrskih vasi, obisk »Hiše od Bardinca« in ogled etnološke zbirke, istrske črne kuhinje in pristne »preše« iz 19. stoletja. Sledi obisk vasi BORŠT: nekdanji rimski Elpidium naj bi bil po ustnem izročilu rojstni kraj prvega koprskega škofa in zaščitnika sv. Nazarija. Naprej skozi MAREZIGE, znane po prazniku Refoška. Istrska marenda v bližini. Na domačiji Butul na Manžanu ogled SREDOZEMSKEGA ZELIŠČNEGA VRTA. Popoldne še obisk vasi KRKAVČE, znane predvsem po »krkavškem kamnu«. Sprehod do župnijske cerkve nadangela Mihaela. Obisk HIŠE VREŠJE – živega muzeja družine Reja: sprejem gospodinje v istrski noši, dobrodošlica z »istrsko
supo« (vino z oljčnim oljem). ogled kamnite hiše in eksponatov ob kozarcu Malvazije. Sledi obisk znane oljarne in degustacija deviškega oljčnega olja. Možnost nakupa. Za konec še ogled KOPRA: Pretorska palača, Armeria in Foresteria, loža, vodnjak da Ponte... Sprehod po romantičnih ulicah mestnega jedra, čas za kavo ali sladoled ob morju. Prihod domov v večernih urah.


CENA: 49 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja

44 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, istrsko marendo, obisk oljarne in pokušnjo oljčnega olja, vse oglede in vstopnine po programu, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.

POPUSTI: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).
OPOMBA: Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.