Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Krimmlski slapovi
Lienz
Krimmlski slapovi od daleč
Najvišji slapovi v Avstriji

Krimmlski slapovi in Zell am See

 

Predzadnji julijski dan vas vabimo v gore, v Avstrijo in do njihovih voda, tako najprej po dolini Drave, nato z najvišjimi slapovi v Evropi kot idiličnim jezerom pri mestu Zell in nazaj grede v dolini reke Salzach. Med potjo bomo z veseljem in občudovanjem gledali skrbno urejene avstrijske hiše in njihovo okolico. Vse kraje že poznamo v zimski podobi s poročil in posnetkov s smučarskih tekmovanj.

 

Odhod: 30. julij 2022

1 dan, avtobus 

 

Krimmlski slapovi in Zell am See program

Odhod iz Maribora ob 3. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 3.30 v Slovenski Bistrici (Spar ob AC), ob 4.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 5.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Prestop meje na Karavankah in nadaljevanje mimo Beljaka in Spittala. Vožnja ob Dravi do Lienza, glavnega mesta vzhodne Tirolske. Sprostitveni postanek in sprehod v staro mestno jedro do glavnega trga. Nadaljevanje vožnje skozi predor Felbertauern do Mittersilla. Dopoldanski prihod do Krimmla. Ogled slapov, ki so najvišji v Avstriji in peti najvišji v Evropi. Skupna višina padajočih voda, ki v treh slapovih pada v dolino je 380 m. Do slapov po panoramski poti je treba peš s parkirišča (Do spodnjega slapu je 15 minut hoje). Po želji in ob ugodnem vremenu je možen tudi sprehod do drugih dvojih slapov. Slikovito višinsko razliko med dolinama, blizu meje z Italijo, kjer se spuščajo Krimmlski slapovi, so za seboj pustili ledeniki. 
Prav tu mimo so v zgodovini redno tekle trgovske poti. Že od 19. stoletja pa organizirano urejajo razgledne poti ob slapovih. Spodnji je visok pribl 140, srednji 100 in najvišji 145 m. V restavracijah ob poti možnost okrepčila, enako tudi vstopa v “Wasser Wunder Welt” (doplačilo). Popoldanska vrnitev po dolini reke Salzach. Postanek za krajši ogled letoviškega in smučarskega kraja Zell am See ob istoimenskem jezeru pod Kaprunom. Pozno popoldan vrnitev domov mimo Bischofshofna in po Turski avtocesti. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

 

Cena:

 • 57 EUR iz Maribora, Slovenske Bistrice, Celja
 • 49 EUR iz Ljubljane

 

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • oglede po programu,
 • vse cestnine in parkirnine,
 • vodenje in organizacijo
 • ter DDV.

Vključena vstopnina: za Krimmlske slapove. Priporočamo primerno pohodno obutev. 

 

Popust: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

Pomembno:

cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 8 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

 

Opombe:

 • Priporočamo primerno pohodno obutev in športno garderobo. Obisk slapov zahteva nekaj hoje. Pred odhodom si oglejte vremensko napoved.
 • Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. 
 • Ne pozabite na osebne dokumente za prehod meje. 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

Posnetek slapov, Zell am See

Dodatna ponudba!

  Enodnevni izlet Grossglockner Veliki Klek
  Enodnevni izlet Grossglockner - Veliki Klek. Postopno vzpenjanje ob reki Möll proti najvišji avstrijski gori. Heiligenblut in obisk tamkajšnje cerkve.
  Cena od:
  60,00 €
  Enodnevni izlet Svete Višarje, Planica in Bled
  Leta 1360 je pastir iz Žabnic v brinovem grmu našel kip Marije z Jezusom. Tam so postavili kapelico in hitro so začeli prihajati romarji od blizu in daleč.
  Cena od:
  53,00 €
  Zeliščarski praznik na Koroškem Irschen 2024
  Tradicionalna prireditev, ki združi celoten Irschen, ogledi in nakupi, paleta vrtov tokrat popestrena s postankom pri razstavi in muzeju bonsajev.
  Cena od:
  56,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?