Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

mogočna katedrala, potem mošeja, zdaj muzej
odlična izbira na tržnici
pisana in izvirna keramika
igre narave
mogočna katedrala, potem mošeja, zdaj muzej
odlična izbira na tržnici
pisana in izvirna keramika
igre narave

Turške pripovedke Ankara, Kapadokija, Bursa, Istanbul

Anatolija, mala Azija, Kapadokija: mistična Konya, mesto keramike Kutahyo, prestolnica moderne Turčije in prestolnici nekdanjega Otomanskega imperija

Potovanje Turške pripovedke 

 

Ankara, Kapadokija, Bursa in Istanbul

Anatólija – sončni vzhod ali Mala Azija – polotok, ki danes predstavlja azijski del Turčije. Zaradi svoje strateške lege na stičišču Evrope in Azije je bila Anatolija od prazgodovine zibelka civilizacij. Naj pred vami oživijo legende in veliki epi, sprehodite se skozi bogato zgodovino in uživajte v naravi!
Obiščite Kapadokijo z njenimi pravljičnimi dimniki, mistično Konyo, mesto keramike Kutahyo, prestolnico moderne Turčije in dve prestolnici nekdanjega Otomanskega imperija.

 

Odhod: 27. april 2019, dolžina potovanja: 7 dni / 6 noči

 

Program Potovanja Turške pripovedke

 

1. dan: LJUBLJANA–ISTANBUL–ANKARA

Zbirališče udeležencev potovanja na letališču Brnik in ob 9.10 polet letala v Istanbul. Po pristanku na istanbulskem letališču odhod preko bosporskega mosta v Malo Azijo in avtobusno potovanje v glavno mesto Turčije. Po prihodu v Ankaro nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan: ANKARA–KAPADOKIJA–AVANOS 

Zajtrk. Ogled arheološkega muzeja anatolskih civilizacij, Ataturkovega mavzoleja, trdnjave in mošeje Haji Bayram. Popoldne odhod v osrednjo Kapadokijo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

3. dan: KAPADOKIJA (AVANOS–GÖREME–ZELVE–URGUP)

Zajtrk in celodnevni ogled Kapadokije – Mesečeve pokrajine: Učhisar, naravna kamnita trdnjava in najvišja panoramska točka v Kapadokiji je vidna celo iz Ürgüpa in Avanosa, ogled muzeja na prostem v kraju Göreme, kjer so s freskami poslikane hiše, samostani in cerkve vklesane v skalo. Krščanska svetišča čuvajo številne enkratne freske – lepe primere bizantinske umetnosti iz post ikonoklastičnega obdobja. Kratek postanek v tipični turški vasici Urgup, znani po opuščenih skalnatih bivališčih. Povratek v hotel, večerja in nočitev. Zvečer za doplačilo priporočamo obisk tipičnega turškega lokala s folklornim programom.

 

4. dan: KAPADOKIJA–DERINKUYU–KANJON IHLARA–KONYA

Zajtrk in vožnja proti Konyi. Na poti obisk največjega raziskanega podzemnega mesta Derinkuyu, ki je bilo z enajstimi nadstropji v globino dovolj veliko, da je lahko nudilo zatočišče tisočim kristjanom pred vdorom arabskih plemen. Postanek v kanjonu Ihlara– najdaljši, najgloblji in najzanimivejši dolini v Kapadokiji. V kanjonu se nahaja 105 jamskih cerkva in samostanov in več kot tisoč jamskih bivališč. Ogled Sultanhani Kervansaraya, kjer so se nekdaj ustavljali popotniki in trgovci. Prihod v Konyo, nekdanjo prestolnico seldžuškega kraljestva. Ogled mošeje in mavzoleja misleca in teologa Mevlana ustanovitelja verske sekte plesočih dervišev. Večerja in nočitev v hotelu.

 

5. dan: KONYA–KUTAHYA–BURSA

Po zajtrku potovanje skozi slikovito centralno Anatolijo proti Bursi, prvi prestolnici Otomanskega cesarstva, mestu svile ali zeleni Bursi. Na poti postanek v enem najstarejših turških mest – v Kutahyi, poznani po keramiki – fajansa iz Kutahye in nadaljevanje potovanja v najpomembnejše mesto na znameniti svileni poti. Ogled Zelene mošeje sultana Mehmeta I. Celebi iz 15. stol. in zelenega mavzoleja. Večerja in nočitev v hotelu.

 

6. dan: BURSA–ISTANBUL

Po zajtrku odhod proti Istanbulu. S trajektom bomo prečkali zaliv Marmornega morja in preko evroazijskega mostu še bosporsko ožino. Ogled glavnih mestnih znamenitosti: Modre mošeje, cerkve Sv. Modrosti (Hagia Sofia – dolgo časa največja cerkev krščanskega sveta, kasneje spremenjena v mošejo, danes muzej), palače Topkapi (palača osmanskih sultanov, danes muzej z zbirkami porcelana, draguljev, orožja in drugih dragocenosti. Nastanitev v hotelu. Nočitev.

 

7. dan: ISTANBUL–LJUBLJANA

Zajtrk in sprehod na znamenito pokrito tržnico (Kapali čaršija) kjer se boste lahko poskusili pri orientalskem barantanju in popili s trgovci tradicionalni čaj. Predlagamo križarjenje po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, ob kateri se nizajo naselja z bogatimi vilami in palačami, mimo trdnjave Rumeli Hisar in pod bosporskima mostovoma. Oživele bodo bosporske legende ... In izvedeli boste zakaj se ožina imenuje prehod krav! Izstopili bomo v Uskudarju na azijski strani in si ob pogledu proti Evropi mogoče privoščili pravo turško kavo …, Na evropsko stran se bomo vrnili s podzemno železnico pod Bosporjem … Popoldne prevoz na letališče in polet v Ljubljano ob 17.55.

 

Cena potovanja - min 35 potnikov: 719 EUR 

 

V ceno je vključeno: letalski prevoz, letališke in varnostne pristojbine (130 EUR), avtobusni prevozi po programu in ogledi brez vstopnin, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelih lokalne turistične kategorije 4*, 5x polpenzion (zajtrk, večerja), 1x nočitev z zajtrkom v hotelu v Istanbulu, stroški spremstva slovenskega vodje poti in lokalnega vodnika, osnovno nezgodno zavarovanje, stroški organizacije in izvedbe potovanja.

 

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 149 EUR, doplačilo pri manjšem številu potnikov (manj kot 35) 90 EUR, vstopnine (arheološki muzej, Goreme, Uhcisar, Zelve, Derinkuyu, Ihlara canyon, Kervansaray, Hagia Sofia, Topkapi palača) 65 EUR.

 

Doplačila vodniku na poti: obisk tipičnega turškega lokala s folklornim programom 35 EUR, križarjenje po Bosporju 25 EUR.

 

Opomba: Za potovanje v Turčijo slovenski državljani potrebujemo veljavni potni list, veljaven še 6 mesecev po končanem potovanju.

 

informacije o državi: Turčija

Dodatna ponudba!

  Teambuilding na Gačah - Timska olimpijada
  Teambuilding na Gačah - Timska olimpijada. Za vsak dogodek se dogovorimo individualno in ga naredimo po vaši meri.
   
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?