Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Najvišji evropski klifi
Zgodovinsko in romarsko križišče
Knjižnica
Muzej, filmska predstavitev, arheologija
Na otoku Iona
Dublin, Irska, Guinness
pristanišče Hull, potovanje Škotska in Irska
Belfast, Irska, potovanje
Najvišji evropski klifi
Zgodovinsko in romarsko križišče
Knjižnica
Muzej, filmska predstavitev, arheologija
Na otoku Iona
Dublin, Irska, Guinness
pristanišče Hull, potovanje Škotska in Irska
Belfast, Irska, potovanje

Potovanje Škotska in Irska z avtobusom

Potovanje Škotska in Irska. Glasgow, Edinburg, Belfast, Dublin, pivovarna Guinness, destilarne viskija, cerkev sv. Patricka, Cliffs of Moher
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.990,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje Škotska in Irska

Potovanje s prvorazrednim avtobusom, kjer boste že po poti odkrivali lepote srednje Evrope. Vsekakor vas škotsko in irsko zeleno podeželje, stari gradovi, univerze, cerkve in očarljiva mesta ne bodo pustili ravnodušne.

 

ŠKOTSKA 

je bogata z zgodovino, legendami, klani, kralji, gradovi in dvorci, iznajditelji, dandanes tudi z nafto ... Je skrivnostna dežela valovitih hribovij, ledeniških dolin in sotesk, viskija, kiltov, dud in starih in novih univerz ter številnih znanih osebnosti: Scott, McAdam, Boyle, Dunlopp, Carnagee ... Gostoljubni domačini, filmska prizorišča, skrivnostna Nessie, otoki in mesta Edinburgh, Glasgow, Aberdeen ...

 

IRSKA 

gostoljubni zeleni otok je bogat z arheološkimi kamenodobnimi in bronastodobnimi biseri, keltsko dediščino v kiparstvu, simbolih ter seveda jeziku, stoletji merjenja z močnejšimi sosedi, močno krščansko tradicijo s številnimi samostani in rastlinskim simbolom, triperesno deteljico. Srečati se je treba z domačini, razbrati njihovo otožno in navihano glasbo, poplakniti grlo s temnim Guinnessom, se spomniti kakšnega od svetovnih rekordov iz Guinessove knjige in seveda pomisliti na velikane svetovne literature ob imenih: Joyce, Beckett, Shaw ...

 

Odhod: 22. julij 2023

13 dni, avtobus in trajekt  

min. št. potnikov: 15

 

Cena:

 • 1.990 EUR pri najmanj 35 potnikih
 • 2.190 EUR pri najmanj 25 potnikih
 • 2.390 EUR pri najmanj 15 potnikih

 

Cena vključuje:

 • 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v dvoposteljnih sobah,
 • 5 x večerjo (4 x v hotelu + 1 x na ladji),
 • 1 x nočitev na trajektu na relaciji Rotterdam–Hull v dvoposteljnih kabinah,
 • 1 x nočitev z zajtrkom na trajektu Irska–Francija (Dublin–Cherbourg) v dvoposteljnih kabinah,
 • trajekt s Škotske na Severno Irsko,
 • 4 x krajši trajekt pri izletu na otoka Mull in Iona (1 x samo za potnike, 3 x vključno z avtobusom),
 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • slovensko vodenje in organizacijo.
 • Vključene so vse vstopnine po programu v višini cca. 160 EUR.

 

Možna doplačila:

 • za irski program z večerjo cca. 50 EUR,
 • za enoposteljno sobo v vseh hotelih 490 EUR
 • za enoposteljno kabino na obeh trajektih = 190 EUR 

 

Možni popusti:

 •  za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) 20 %,
 •  za 3. osebo na dodatnem ležišču 5%

Troposteljne sobe proti potrditvi. 

 

Pomembno:

V času objave programa vozni redi trajektov še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program oz. vrstni red ogledov.

V primeru manjšega števila potnikov (najmanj 6, največ 8), lahko potovanje izvedemo tudi s komfortnim minibusom-kombijem Mercedes Sprinter, kjer je naš vodnik tudi voznik. V takem primeru za izvedbo velja enaka cena, kot pri udeležbi najmanj 15 potnikov.

Za vstop v Veliko Britanijo je potrebno imeti veljaven potni list (veljavnost še najmanj 6 mesecev po povratku iz potovanja). Ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista.

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Veljajo splošni pogoji agencije in pogoji ladjarja!

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

 

Dodatno o Irski in Škotski: Država, James Joyce, Škotska, Whisky

Potovanje Škotska in Irska

 

1. dan: Slovenija-Nemčija

Odhod iz Maribora ob 03.00 zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani, prestop meje na Karavankah in nadaljevanje vožnje preko Avstrije proti Nemčiji. Potovanje s krajšimi postanki na relaciji Beljak – Salzburg – Munchen – Augsburg ... Popoldanski sprostitveni postanek v Ulmu (krajši sprehod po starem jedru do katedrale z najvišjim zvonikom ...). Nadaljevanje vožnje na relaciji Stuttgart – Karlsruhe – Pirmasens. Večerni prihod v hotel, ki bo v Saarbruecknu ali okolici. Nočitev.

 

2. dan: Nemčija-Anglija

Po zajtrku sledi vožnja v Luksemburg in dopoldanski sprostitveni postanek s sprehodom v jedro glavnega mesta. Nadaljevanje vožnje preko Belgije (mimo Bruslja in Antwerpna) na Nizozemsko do Rotterdama. Če bo čas dopuščal, še krajši ogled pristaniškega mesta, nato krajša vožnja proti pristanišču Hoek van Holland (Europort). Proti večeru vkrcanje na udobno ladjo – trajekt, nastanitev v kabinah in nočna plovba proti Angliji.     

 

3. dan: Hull-Glasgow

Zjutraj pristanek v mestu Hull. Izkrcanje z ladje, vožnja do mesta York in ogled znamenite katedrale. Sledi potovanje iz Anglije proti Škotski. V popoldanskem času prihod v Glasgow, največje škotsko mesto. Sledi kratek avtobusni ogled: katedrala, mestna hiša, George’s Square, muzejska četrt in univerza. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.

 

4. dan: Edinburg

Zajtrk. Prevoz do Edinburga, enega najlepših mest v Evropi, avtobusni ogled Jurijanske četrti, Kraljeve milje, parlamenta, obisk mogočnega gradu z različnimi muzejskimi zbirkami, ogled katedrale ... Nekaj prostega časa v mestu - možnost individualnega ogleda Nacionalnega muzeja ali Nacionalne galerije... Nočitev v hotelu.

 

5. dan: Perth-Aberdeen

Po zajtrku vožnja do Pertha in v bližini ogled palače Scone, nekdanje rezidence škotskih kraljev in prostor njihovih kronanj. Vožnja do ribiškega mesteca Stonehaven, v bližini katerega sledi obisk ruševin gradu Dunnottar, ki je bil tudi pomemben v škotski zgodovini (v njem so Škoti čuvali svojo krono in žezlo). Nato prihod v granitno mesto Aberdeen. Krajši panoramski ogled, pristanišče, univerza, mestna hiša ... nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev v hotelu.

 

6. dan: Aberdeen-Inverness

Po zajtrku odhod iz Aberdeena do znamenitega gradu Crathes. Ogled gradu in vrtov. Nadaljevanje poti ob reki Dee mimo Balmorala in Braemarja. Obisk destilarne viskija predvidoma v Pitlochryju. Potovanje naprej mimo narodnega parka Highland Wildlife. Še postanek na prizorišču bitke pri Cullodenu. Nastanitev v Invernessu ali okolici. Večerja in nočitev.

 

7. dan: Inverness-Glasgow

Zajtrk. Prvi postanek bo ob jezeru Loch Ness, slavnem bivališču pošasti Nessie. Nadaljevanje vožnje ob jezeru mimo ruševin znanega gradu Urquhart, nato skozi Fort Augustus in Spean Bridge. Postanek za krajši ogled mesta Fort William ob vznožju najvišje škotske gore Ben Nevis. V nadaljevanju vožnja skozi slikovito pokrajino in vasico Glencoe, ki je v zgodovini Škotske znana po masakru ... Proti večeru vrnitev proti Glasgowu ter nastanitev v hotelu v mestu ali okolici.    

 

8. dan: Glasgow-Belfast-Dublin

Zajtrk. Vožnja do pristanišča Cairnryan. Plovba s trajektom na Severno Irsko do pristanišča Larne. Najprej vožnja v Belfast. Po krajšem ogledu nadaljevanje proti jugu. Prestop meje na Irsko in zvečer prihod v Dublin. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

9. dan: Dublin

Zajtrk. Najprej krožni panoramski ogled irske prestolnice z avtobusom (park Phoenix, staro mestno jedro, vožnja ob reki Liffey do pristanišča, ulica O'Connell ...). Sledi sprehod v staro mestno jedro mimo irskega parlamenta, kipa Molly Malone, skozi dublinski grad. Ogled cerkve sv. Patrika, nato obisk pivovarne Guiness in pokušina njihovega črnega piva. V popoldanskem času še nekaj prostega za samostojne oglede, obisk katerega izmed muzejev, manjše nakupe. Možnost obiska irskega večera v lokalu (odvisno od razpoložljivosti). Vrnitev v hotel in nočitev.  

 

10. dan: Dublin-Limerick

Zajtrk. Vožnja do kraja Clonmacnoise in obisk enega zgodnjekrščanskih irskih samostanov. Preko mesta Athlone nadaljevanje do zahodne irske obale; ogled znamenitih klifov – Cliffs Of Moher. Vožnja mimo Ennisa do Limericka. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

 

11. dan: Limerick-Dublin

Zajtrk. Ogled znamenitega samostana Rock Of Cashel. Popoldanski prihod v pristanišče Dublin. Vkrcanje na trajekt in nastanitev v kabine. Večerja na ladji in plovba proti Franciji.

 

12. dan: Cherbourgh-Reims

Zajtrk na ladji in opoldanski pristanek v pristanišču Cherbourgh v Normandiji v Franciji. Vožnja z avtobusom na relaciji Caen–Pariz–Reims in spoznavanje zgodovinskih lokacij vezanih na Normane, D-Day, kronanja francoskih kraljev. Pozna večerna nastanitev v hotelu na poti. Nočitev.

 

13. dan: Reims-Strassbourg-Slovenija

Zajtrk in nadaljevanje proti domu na relaciji Strassbourg–München–Salzburg. Vmes sprostitveni postanki. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

Hotelska ponudba
10x nočitev z zajtrkom
Vstopnine
po programu
Prevoz
avtobus, trajekt
Večerje ali kosila
6 x
Vodenje
slovenski jezik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodatna ponudba!

  Potovanje Najlepša Škotska pet dni
  Potovanje Škotska: gradovi, jezera, Edinburg s Kraljevo miljo in pisatelji, Glasgow, destilarna viskija, posebni športi, pasme goveda in psov.
  Cena od:
  960,00 €
  London in slikovito angleško podeželje
  Raziskujte London in angleško podeželje z Oxfordom, Bathom in Stonehengom. Popolno potovanje za ljubitelje angleške zgodovine in narave.
  Cena od:
  709,00 €
  Poletno potovanje Veliki irski krog
  Sosednja otoka, Potovanje Škotska in Irska. Narava in znamenitosti, prijazni domačini keltski simboli, žlahtne pijače in čudoviti prizori.
  Cena od:
  1.649,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?