Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

pariz, piramida vhod v Louvre
Pariz in francoski kruh
Vodometi v Versaillesu
Pariz kulturni center Georges Pompidou
Pariz in siri na tržnici v Versaillesu
pariz, piramida vhod v Louvre
Pariz in francoski kruh
Vodometi v Versaillesu
Pariz kulturni center Georges Pompidou
Pariz in siri na tržnici v Versaillesu

Potovanje v Pariz z gradom Versailles

Potovanje Pariz z avtobusom. Ogledi v Šampanji, peš ogled Pariza, zunanjost Notre Dame, Eifflov stolp, Versailles, bazilika Sacre Coeur in Strasbourg

Potovanje v Pariz z gradom Versailles

 

Odhod: 29. november 2019

6 dni, 3 nočitve v Parizu, 1 nočitev v Verdunu

 

Potovanje v Pariz

Pariz je francosko glavno mesto, kjer uživajo pohajkovalci in sladokusci, pa tudi mojstri življenja, ljubitelji velike umetnosti ter nepoboljšljivi romantiki. Pariz je mesto luči, ki nikoli ne izgubi svojega šarma. Naš posebni odhod v velemesto Pariz vam omogoča da prvo nedeljo v decembru izkoristite brezplačne vstope v državne muzeje. Njihov najrazkošnejši grad je v Versaillesu, spoznajte del veličine francoskih kraljev in plemičev. Zaužite njihovo kulturno, naravno in kulinarično bogastvo!

 

1. dan, petek: LJUBLJANA – AVSTRIJA – NEMČIJA

Z namenom, da bomo poleg drugih znamenitosti Pariza lahko v nedeljo brez vstopnine obiskali grad Versailles, se bomo na pot podali že v petek proti večeru. (Ljubljana ob 18.00, Kranj 18.30). Vožnja skozi tunel Karavanke in po avtocesti mimo Salzburga, Stuttgarta in Strasbourga.

 

2. dan, sobota: NEMČIJA – PARIZ  

Francija…vožnja mimo Reimsa, znamenitega mesta, kjer so kronali francoske kralje. Slišali bomo razlago zakaj prav tu. Nahajali se bomo v osrčju Šampanje. Izkoristili bomo možnost, da se bomo v mestu Chateau Thierry v eni izmed boljših šampanjskih kleti lahko ustavili, si jo ogledali in poskusili pravi šampanjec. Mesto je poleg vina znano še posebno po lepo vzdrževanem spomeniku ameriškim vojakom iz I. svetovne vojne. Je tudi rojstno mesto basnopisca La Fontaina. Kratek sprehod.
Nadaljevanje vožnje proti Parizu, kamor  bomo prispeli zgodaj popoldne. Namestili se bomo v hotelu in si malo odpočili. Zbrali se bomo v recepciji in nato pričeli z ogledom mesta. Z metrojem se bomo podali do vznožja hribčka Montmartre in se povzpeli do bazilike Sacre coeur. Na  Place du Tertre - trgu slikarjev in danes modernih risarjev, bomo ob kavici lahko poslušali čebljanje mimoidočih v vseh jezikih sveta… Z griča se bomo spustili do Pigala in Moulin Rouge. Odvisno od želja in časa se bomo prilagodili še kakim dodatnim ogledom. Pariz pričenja ta dan tudi s predbožično osvetlitvijo  Povratek v hotel. Nočitev. (večerja po želji)

 

3. dan, nedelja: PARIZ – (VERSAILLES) – PARIZ 

Glede na dano možnost dneva odprtih vrat muzejev, bomo to izkoristili in se po zajtrku (ob 8.30) odpeljali v Versailles z brezplačnim ogledom dvorca Ludvika XIV., Sončnega kralja in prekrasnih baročnih vrtov, ki dvorec obdajajo. Seveda pa ne smemo zamuditi versajske tržnice, kjer nakupujejo tudi Parižani! Nato ogled notranjosti gradu (samostojno) in bližnjih parkov. Okoli 13.30 ure bo povratek v Pariz, kjer bomo izstopili v bližini centra in se lahko podali na oglede še nekaterih drugih muzejev ali nadaljevali z ogledi po dogovoru. Prosti čas. Povratek v hotel. Večerja po želji, nočitev.

 

4. dan, ponedeljek: PARIZ

Po zajtrku (ob 9.00) se bo pričel najbolj adrenalinski dan! Dobra obutev nam bo prišla prav, saj bo hoje kar nekaj, čeprav se bomo vozili tudi z javnim prevozom. Videli bomo trg Concorde, avenijo Champs Elysées in Bourbonsko palačo - danes Narodno skupščino, znamenito stekleno piramido sredi notranjega trga palače Louvre, videli Muzej Orsaymuzeje Grand in Petit Palais. Zapeljali se bomo na trg Trocadero. Tu je prav gotovo eden najlepših pogledov na Pariz z Eifflovim stolpom. Spustili se bomo do trga Alma z »večnim ognjem« (v bližini kraj nezgode princese Diane). Vojaška šola in Napoleonovo počivališče Dom des invalides, Aleksandrov most…Dovolj! Zaslužili smo si počitek! V veleblagovnici La Fayette, kjer sta tudi kavarna in restavracija, si bomo zasluženo odpočili. Za vse, ki bodo želeli nadaljevati z ogledi, smo pripravili ogled filma v kino dvorani Paris Story, (ogled z doplačilom) kjer nam bo filmski Victor Hugo predstavil zgodovino Pariza. Nasproti kina  se nahaja ena najlepših opernih stavb na svetu – Opera Garnier, ki si jo bomo ogledali od zunaj. Nedaleč od tu se bomo po želji lahko pomudili tudi v muzeju zgodovine parfumerije Fragonard z možnostjo nakupa. Sprehodili se bomo po trgu Vendome z zanimivo zgodovino - od »sončnega kralja« do Napoleona in današnjih dni. Ob zaključku dneva bo možen večerni vzpon na Eifflov stolp (rezervacija ob prijavi)…  Utrujeni, a zadovoljni z videnim se bomo vrnili v hotel. Večerja po želji. Nočitev.

 

5. dan, torek: PARIZ–VERDUN

Po zajtrku bomo odnesli prtljago v avtobus, nato pa nadaljevali z ogledi. Na nekdanjem Rimskem trgu Place Forum se danes nahaja lepo urejen park N. Mandele. V bližini bomo videli eno največjih kulturnih stavb na svetu - Muzej G. Pompidou (zunanji ogled), obdan s cevmi in tuneli v živo modri barvi. Mimo Mestne hiše iz 15. stoletja se bomo podali na Île de la Cité - mestni otok. Tu se bomo spomnili začetkov mesta Pariz, s prvotnim imenom Lutetia, ki sega v obdobje Julija Cezarja… Videli bomo (verjetno le zunanjost) cerkev Notre DameSodno palačo, cerkev St. Chapelle, nekdanje zapore, kjer je čakala na svoj žalostni konec Maria Antoineta, Hotel Dieu – staro bolnišnico in Cvetlični trg. Prosti čas za malico, kavo v okolici… Naše potepanje po Parizu bomo zaključili na levem bregu reke Seine s fontano Sv. Mihaela iz časa francoskega urbanista Haussmanna, Univerzo Sorbonne in muzejem Panteon. Še zadnji pogled na vrtove in palačo Luxembourg, kjer je bivala kraljica Marie de Medici, mati kralja Ludvika XIII. Tu bomo vstopili v naš avtobus in zapustili Pariz. Sledila bo vožnja do zgodovinskega Verduna. Nastanitev v hotelu. Večerja (po želji). Nočitev.                          

 

6. dan, sreda: VERDUN–LJUBLJANA 

Zajtrk. Ob 7.30. uri odhod proti francosko-nemški meji, kjer se bomo dopoldne ustavili in sprehodili po mestu Strasbourg. Napotili se bomo čez Place Kleber do predela Petit France ob reki L'ill in mimo nekaterih evropskih institucij. Pot bomo nato nadaljevali po Nemčiji v predelu Bavarske mimo Munchna, dalje po Avstriji mimo Salzburga in se v Ljubljano vrnili okoli 23. ure. 

 

Cena na osebo:

pri udeležbi najmanj 45 oseb - 439 EUR
pri udeležbi najmanj 40 oseb - 459 EUR
pri udeležbi najmanj 35 oseb - 489 EUR

 

V ceno je vključeno: 

 • vožnja s turističnim avtobusom z vsemi pristojbinami in dovolilnico za parkiranje v  Parizu 
 • 4 x prenočevanje z zajtrkom (3 x Pariz in 1 x Verdun) v dvoposteljnih sobah 
 • vsi zunanji ogledi po programu
 • ogled gradu in vrtov (brez grajskega vodenja) v Versaillesu
 • 10 vozovnic za metro
 • vodenje,  organizacija in DDV

 

Doplačila: 

 • enoposteljna soba 120 EUR
 • povratna avtobusna vožnja Paris–Versailles–Paris 12 EUR
 • vstopnina do vrha Eiffelovega stolpa (predhodna prijava zaradi rezervacije) 25 EUR  
 • zavarovanje z asistenco
 • zavarovanje rizika odpovedi v primeru dokumentirane višje sile

 

Obvezna doplačila

Ob prijavi:

 • obvezno doplačilo pri udeležbi manj kot 25 oseb 30 EUR/osebo

Na kraju samem (vodniku na poti):

 • kosila ali večerje od 18 EUR
 • vstopnina v Versailles - 1. decembra brezplačno, sicer je vstopnina v dvorec 18 EUR
 • vstopnine v muzeje približno 12 EUR/muzej
 • 10 vozovnic za metro približno 15 EUR
 • vstopnina za kabaret 130 EUR/osebo

Dodatna ponudba!

  Potovanje v francosko prestolnico Pariz z avtobusom
  Potovanje Pariz z avtobusom. Ogled zunanjosti cerkve Notre Dame, vzpon na Eifflov stolp, Versailles, ogled bazilike Sacre Coeur in trga slikarjev.
  Cena od:
  345,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?