Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

pogled na Cesto mrtvih s piramide
tržnica pred cerkvijo
najmogočnejša piramida v Mehiki
značilne pisane zgradbe
prikupna Mehičanka
pogled na Cesto mrtvih s piramide
tržnica pred cerkvijo
najmogočnejša piramida v Mehiki
značilne pisane zgradbe
prikupna Mehičanka

Potovanje pisane Mehiške zgodbe

Potovanje Mehiške zgodbe: raznolika pokrajina, bogata zgodovina, čudovita mesta, zvoki marijačev in mambe ... Ciudad Mexico, Jukatan, Cancun

Potovanje Mehiške zgodbe 

 

Mehika

Mehika je pisana mešanica ameriško–indijanske, španske in sodobne kulture. Zaznamovale so jo bogate kulture Majev, Toltekov, Zapotekov ... in nazadnje Aztekov, ki so podlegli španskim osvajalcem.

 

Zibelka starih srednjeameriških civilizacij se lahko pohvali z raznoliko pokrajino, od širnih puščav prek gorskih verig, vulkanov in tropskih gozdov, do neskončnih peščenih obal. Uživali boste v bogati zapuščini predkolumbovskih kultur, spoznavali očarljivost Indijancev, raziskovali kolonialna mesta, uživali ob glasbi mariačev in se sprostili na peščenih plažah Mehiškega zaliva. Doživite toplino Mehike!
 

 

ODHOD: 23. april 2019, DOLŽINA POTOVANJA: 14 dni | 12 noči
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 10

 

Program potovanja Mehiške zgodbe

 

1. dan: BENETKE–EVROPA–CIUDAD DE MEXICO

Polet z letališča v Benetkah in prek enega od evropskih letališč v Ciudad de Mexico. Za doplačilo bo organiziran prevoz iz Ljubljane do letališča. Mehiška prestolnica se razprostira na 2240 m visoki planoti in ima prijazno klimo skozi celo leto. V primeru nočnega leta bo pristanek v Ciudad de Mexicu naslednjega dne v jutranjih urah. Prevoz do hotela in nastanitev.

 

2. dan: CIUDAD DE MEXICO–GUADALUPE–TEOTIHUACAN–CIUDAD DE MEXICO

Vožnja v največje romarsko središče Severne in Južne Amerike – Guadalupe. Tam se je Devica Marija prvič prikazala Indijancem v Novem svetu. Obiskali boste baziliko, ki jo letno obišče več milijonov romarjev. Nato se boste odpeljali do znamenitega Teotihuacana, ki je bil v prvih stoletjih našega štetja največje mesto predkolumbovske Amerike. Ogledali si boste veličastno piramido Sonca, ki je z višino 70 m tretja največja na svetu. Videli boste še piramido Meseca, s katere je najlepši pogled na 2 km dolgo Avenijo mrtvih, in Tempelj Pernate kače, ki se je dolga stoletja skrival pod sloji kasneje dograjene piramide. Vrnitev v hotel v Ciudadu de Mexico in prenočevanje.

 

3. dan: CIUDAD DE MEXICO

Po zajtrku ogled največje metropole na svetu, kjer živi prek 22 milijonov ljudi. Današnjo mehiško prestolnico so zgradili Španci na ruševinah azteške prestolnice Tenochtitlan na otoku jezera Texcoco. Ogled novega dela mesta in Passeo Reforma ter zgodovinskega središča mesta s trgom Zocalo, kjer je ena izmed najstarejših latinskoameriških stolnic, ki je kljubovala mnogim potresom. Ogledali si boste tudi Narodno palačo, kjer so stenske risbe Diega Riviere, ki ponazarjajo zgodovino dežele. Obiskali boste veličastni antropološki muzej, kjer so shranjeni pomniki mnogih kultur, ki so cvetele na mehiških tleh. Nato ogled znamenitega parka Xochimilco (Pri cvetni gredi), kjer so se na plavajočih vrtovih Azteki ukvarjali s poljedelstvom. Z barvitimi ladjicami se boste peljali na krajši izlet po kanalih nekdanjega jezera. Ogledali si boste tudi muzej mehiške umetniške dive, Fride Kahlo. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

 

4. dan: CIUDAD DE MEXICO–TAXCO–PUEBLA 

Po zajtrku vožnja po slikoviti mehiški pokrajini mimo Cuernavace, mesta večne pomladi. V gorati deželi Guerrero se boste ustavili v mestu Taxco, mehiški prestolnici srebra. Mesto je spomeniško zaščiteno, kar ohranja njegovo značilno podobo. Ogled osrednjega trga in čudovite cerkve Santa Prisca. Popoldanska vožnja v Pueblo, ki se ponaša z odlično ohranjeno kolonialno arhitekturo in številnimi cerkvami. Nastanitev v hotelu, prenočevanje.

 

5. dan: PUEBLA–OAXACA | zajtrk

Po zajtrku ogled Pueble in nadaljevanje vožnje po puščavski pokrajini, mimo orjaških kaktusov do kolonialne Oaxace. Po prihodu ogled mesta, ki še dandanes diha v tempu 18. st. Ogledali si boste arhitekturno zanimive baročne cerkve latinske Amerike ter mestni trg z živahnim vzdušjem indijanske tržnice. Prenočevanje.

 

6. dan: OAXACA–EL TULE–TEHUANTEPEC

Po zajtrku ogled prestolnice Zapotekov – Monte Albana. Zapoteki so bili tradicionalni trgovci predkolumbovskega sveta, ki so ročno zravnali vrh visoke planote nad tremi dolinami in na njej postavili svojo prestolnico, ki je vladala tistemu delu dežele. V nadaljevanju poti si boste v kraju El Tule ogledali mogočno cipreso, staro več kot 2000 let. Po ogledu vožnja proti zemeljski ožini Tehuantepec, ki loči obalo Pacifika od Atlantskega oceana. Med vožnjo boste uživali v razkošnem pogledu na nasade agave, ki jo uporabljajo za izdelovanje pijače mezcal s črvom. Prihod v Tehuantepec in prenočevanje. 

 

7. dan: TEHUANTEPEC–EL SUMIDERO–SAN JUAN CHAMULA–SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Po zajtrku vožnja v notranjost dežele proti provinci Chiapas. S čolnom se boste odpeljali po Rio Dulce na ogled kanjona Sumidero, ki je eden najglobljih kanjonov sveta. Vožnjo boste nadaljevali do kraja San Juan Chamula, kjer so Indijanci prilagodili krščansko vero poganskim obredom. Prenočevali boste v kraju San Cristobal de las Casas v središču province Chiapas.

 

8. dan: SAN CRISTOBAL–AGUA AZUL–PALENQUE

Po zajtrku krajši ogled živahnega San Cristobala de las Casas, ki slovi po bogati tržnici, ki jo obiskujejo Indijanci iz okoliških krajev. Vožnja do slapov Agua Azul, kjer se boste lahko tudi osvežili v modri vodi. Prihod v Palenque, nastanitev v hotelu v kraju ali okolici in prenočevanje. 

 

9. dan: PALENQUE–CAMPECHE

Po zajtrku ogled izgubljenega mesta ponosnih vladarjev Majev – Palenque. Izrednega pomena je grobnica vladarja Pakala , ki je bil pokopan z zbirko dragocenega okrasja ter znamenito posmrtno masko iz 200 kosov žada, vdelanih v lesen model. Vožnja skozi veliko ravnino v Campeche. Vmesni postanki in spoznavanje življenja današnjih prebivalcev, potomcev Majev. Prenočevanje v kraju Campeche.

 

10. dan: CAMPECHE–KABAH–UXMAL–MERIDA

Po zajtrku vožnja do manjšega majevskega mesta Kabah, znanega po Templju mask boga dežja – Chaca. Le nekaj minut vožnje od tam boste obiskali nekdaj veličastno mesto Uxmal, katerega ime pomeni trikrat zgrajen. Ogledali si boste Nunski četverokotnik, Guvernerjevo palačo ter se povzpeli na Veliko piramido, od koder je lep razgled na poraščeno ravnino Jukatana. Popoldan prihod v Merido, ogled mesta, kjer je duh kolonialne španske province še vedno del vsakdanjika in kjer še danes po mestu vozijo kočije. Prenočevanje.

 

11. dan: MERIDA–CHICHEN ITZA–CANCUN

Po zajtrku vožnja in ogled znamenitega najdišča Chichen Itza, ki so ga ob naravnem vodnjaku zgradili Maji nato pa razširili Tolteki. Sprehodili se boste skozi obe polovici nekdanjega mesta, si ogledali najpomembnejše stavbe ter eno izmed največjih majevskih igrišč za znamenito igro z žogo, ki vam bo s pomočjo reliefov pomagalo odstraniti tančico skrivnosti igranja in pomena igre. Popoldne prihod v Cancun, turistično središče Mehike ob Karibskem morju, zgrajeno na koralnem otoku. Nastanitev in prenočevanje.

 

12. dan: CANCUN | All Inclusive

Dan bo namenjen počitku na peščenih plažah, potepanju ali zadnjim nakupom v Mehiki. Prenočevanje.

 

13. dan: CANCUN–CIUDAD DE MEXICO–EVROPA 

Po zajtrku prevoz do letališča v Cancunu in let v Ciudad de Mexico, nato let proti Evropi. Nočni let.

 

14. dan: EVROPA–BENETKE | obroki na letalu

Prihod na eno od evropskih letališč in let v Benetke. Za doplačilo organiziran avtobusni prevoz v Ljubljano.

 

Cena na osebo:    pri udeležbi najmanj 20 oseb     2.370 €

 

CENA VKLJUČUJE: navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo; prevoze s klimatiziranimi avtobusi, nočitve z zajtrki v hotelih 3* in 4* v dvoposteljnih sobah, obroke po programu, oglede z lokalnimi angleško govorečimi vodniki in vstopnine za oglede, kot je navedeno v programu, slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

 

 • MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi):
  180 EUR za manjšo skupino do 19 oseb,
  enoposteljna soba 440 EUR,
  prevoz Ljubljana–Benetke–Ljubljana 75 EUR (v kolikor je vrnitev s skupino, sicer se obračuna individualna cena prevoza), dodatna nočitev v Cancunu pribl. 90 EUR/os. all incl. v dvoposteljni sobi;
 • DRUGA DOPLAČILA: napitnine lokalnim vodnikom in voznikom pribl. 45 EUR, izstopne pristojbine iz Mehike in druge pristojbine plačljive na kraju samem pribl. 25 USD

 

POPUSTI: 97 EUR za tretjo osebo v triposteljni ali dvoposteljni sobi z dodatnim ležiščem (sobe so na vprašanje). 


CENA NE VKLJUČUJE: navedenih doplačil, pijač pri obrokih, izletov in drugih storitev po osebnih naročilih.


OPOMBI:

Za vstop v Mehiko ne potrebujete vizuma. Potrebujete slovenski potni list, veljaven vsaj še šest mesecev po prihodu iz Mehike. Zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med potovanjem oz. do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

 

Nekaj o obiskani državi: Mehika

Dodatna ponudba!

  Dan žena v Posavju ob čokoladnem vinu
  Enodnevni izlet v Posavje ob dnevu žena. Obisk gradu Rajhenburg, sladkanje v grajski slaščičarni ter pokušina čokoladnega vina.
  Cena od:
  67,00 €
  Potovanje Provansa v času cvetenja sivke
  Azurna obala in delta reke Rone, Avignon in papeška palača, Orange z gledališčem, akvedukt Pont du Garde, Camarque, Petrarka, Van Gogh, Daudet ...
  Cena od:
  465,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?