Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Sveže in okusno
Maroko arhitektura
Maroko kasba

Potovanje Maroko

Potovanje v Maroko z letalom preko Münchna. Rabat je uradna prestolnica, Marakeš je eno najlepših in najbolj slikovitih maroških mest, Casablanca in veličastna Hasanova mošeja, Fes, Visoki Atlas in atlaške cedre, čez prelaz Tizi-N-Tichka, Ouarzazate, kot v filmih, ki ste jih videli ...

 

Odhoda: 29. april in 23. maj 2024

8 dni, letalo

min. št. potnikov: 25

 

 

Cena:

 • 1.050 EUR pri najmanj 35 potnikih
 • 1.150 EUR pri najmanj 25 potnikih

 

Cena vključuje:

 • letalske polete v ekonomskem razredu z Lufthanso na relaciji Gradec–München–Marakesh in Marrakesh–Dunaj–Gradec
 • vključene vse letališke takse,  
 • 1 kos velike prtljage do 23 kg,
 • 7 x polpenzion v hotelih 4* v sobah 1/2 TWC (večerje v hotelu ali v lokalni restavraciji),
 • lokalnega vodnika,
 • prevoz s turističnim avtobusom v Maroku,
 • slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine po programu (vključno s Hasanovo mošejo v Casablanci).

 

Možna doplačila:

 • za enoposteljno sobo = 180 EUR,
 • za transfer iz Ljubljane do letališča Gradec in nazaj = 55 EUR/osebo.
 • za pričakovane napitnine = cca. 50 EUR na poti.

 

Popust:

 • za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. 
 • za otroka do 12 let na dodatnem ležišču = 15% (z dvema odraslima). 

Troposteljne sobe proti potrditvi.

 

Opombe:

Ob prijavi je treba oddati kopijo potnega lista, veljavnega še najmanj 6 mesecev od zaključka potovanja.

Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo oz. se lahko program izvede tudi v obratnem vrstnem redu. 

Cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni cena programa. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo. 

Vstop v večino sakralnih objektov (mošej) v Maroku za nemuslimane ni dovoljen.

 

OPOMBA - DODATEN ODHOD:

potovanje v Maroko organiziramo tudi v terminu 23.-30.5.2024, z direktnim poletom iz Benetk v Casablanco (vključen je tudi prevoz iz Slovenije do odhodnega letališča). Vsebina programa je podobna, s tem da se potovanje začne in konča v Casablanci. Program najdete na naši spletni strani pod opisom programa z aprilskim odhodom.

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji agencije - organizatorja in pogoji letalskega prevoznika!

 

Podatki o deželi in poti: Maroko

Potovanje Maroko najlepša mesta

Atraktivno krožno potovanje po Maroku. Znamenita kraljevska mesta (Rabat, Fes, Marrakech ...), naravne znamenitosti (gorovje Atlas, soteska Todra, obrobje Sahare) in ogled Casablance ...

 

ODHOD: 29. april 2024 | 8 dni | letalo | šifra: MAR464 program po dnevih

Za odhod 23. maja (glejte spodaj)

 

1. dan:

Jutranji zbor potnikov na letališču v Gradcu. Ob 9.50 polet z družbo Lufthansa proti Münchnu. Nadaljevalni polet v Maroko ob 13.30, pristanek v MARRAKESHU ob 16.10. Vožnja proti Visokemu Atlasu in čez prelaz TIZI-N-TICHKA. Večerni prihod v OUARZAZATE, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

2. dan:

Zajtrk, nato vožnja po dolini reke Dades preko čudovite puščavsko obarvane pokrajine. Postanek v TINEGHIRJU. Ogled soteske reke TODRA in nastanitev na robu prave puščave v hotelu v ERFOUDU. Večerja in nočitev.

 

3. dan:

Zajtrk. Vožnja preko Atlasa in skozi kraj MIDELT – krajši postanek. Nadaljevanje čez prelaz ZAD in skozi zimsko središče IFRANE, nato proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES, ki je tudi maroško kulturno in versko središče. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

 

4. dan:

Po zajtrku ogled glavnih mestnih znamenitosti: središče medina, univerza Karaouine, Avenija svobode, židovski predel, staro obzidje in mestna vrata Bab Boujeloud. Popoldne še nekaj prostega časa za individualne oglede oz. nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

5. dan:

Zajtrk in vožnja v bližnje mesto MEKNES ter ogled znamenitih vrat Bab el Mansour in mavzoleja Moulay Ismail. Nadaljevanje v glavno mesto RABAT in ogled Kraljeve palače, mavzoleja Mohameda V., Hasanov stolp. Še vožnja do hotela v Casablanci, večerja in nočitev.

 

6. dan:

Zajtrk. Ogled glavnih znamenitosti največjega maroškega mesta CASABLANCA: trg Združenih narodov, tržnica, Hasanova mošeja (notranji ogled), trg Mohameda V. Popoldne še nekaj prostega časa za nakupe in samostojne oglede. Večerja in nočitev v hotelu.

 

7. dan:

Po zajtrku odhod iz Casablance in vožnja preko Settata v MARRAKESH, eno najlepših maroških mest. Ogled glavnih znamenitosti: mošeja Koutoubia, palača Badi, grobnica Saadov, trg Djema El Fna ... Nastanitev v hotelu ter odhod na večerjo v lokalno maroško restavracijo. Vrnitev v hotel in nočitev.

 

8. dan:

Zajtrk v hotelu, nadaljevanje ogledov in še zadnji prosti čas na osrednji tržnici. Opoldanski transfer na letališče v Marrakeshu. Polet z družbo Lufthansa ob 14.20 uri proti Dunaju, nadaljevalni polet v Gradec, s predvidenim pristankom ob 23.20 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

 

 

ODHOD: 23. maj 2024 | 8 dni | letalo | šifra: MAR149 program po dnevih

ODHOD: 29. april 2024 (glejte zgoraj)

 

1. dan:

Organiziran transfer iz Maribora v opoldanskem času. Pobiranje potnikov proti Ljubljani in nato prevoz v Italijo do letališča Marco Polo v Benetkah. Ob 20.45 direkten polet z nizkocenovno družbo Air Arabia proti Maroku. Pristanek na letališču v Casablanci ob 23.10 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih, transfer v CASABLANCO, namestitev v hotelu in nočitev. 

 

2. dan:

Zajtrk. Ogled glavnih znamenitosti največjega maroškega mesta: trg Združenih narodov, tržnica, Hasanova mošeja-notranji ogled, trg Mohameda V. Popoldanska vožnja preko Settata v MARRAKESH, eno najlepših maroških mest. Ogled glavnih znamenitosti: mošeja Koutoubia, palača Badi, grobnica Saadov, trg Djema El Fna ... Nastanitev v hotelu ter odhod na večerjo v lokalno maroško restavracijo. Nočitev v hotelu.  

 

3. dan:

Zajtrk. Dopoldansko nadaljevanje ogledov, nato odhod iz Marrakesha proti Visokemu Atlasu in čez prelaz TIZI-N-TICHKA. Na poti postanek pri eni najstarejših kasb v Maroku. Prihod v OUARZAZATE, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

 

4. dan:

Zajtrk, nato vožnja po dolini reke Dades preko čudovite puščavsko obarvane pokrajine. Postanek v TINEGHIRJU. Ogled soteske reke TODRA in nastanitev na robu prave puščave v ERFOUDU. Večerja in nočitev.

 

5. dan:

Zajtrk. Nadaljevanje poti preko Atlasa in skozi kraj MIDELT – krajši postanek. Pot bo vodila čez prelaz ZAD in skozi zimsko središče IFRANE, nato pa proti najstarejšemu kraljevskemu mestu FES, ki je tudi maroško kulturno in versko središče. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

 

6. dan:

Po zajtrku sledi ogled glavnih mestnih znamenitosti: središče medina, univerza Karaouine, Avenija svobode, židovski predel, staro obzidje in mestna vrata Bab Boujeloud. V popoldanskih urah še nekaj prostega časa za individualne oglede oz. nakupe. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.   

 

7. dan:

Zajtrk in vožnja v bližnje mesto MEKNES ter ogled znamenitih vrat Bab el Mansour in mavzoleja Moulay Ismail. Nadaljevanje v glavno mesto RABAT in ogled Kraljeve palače, mavzoleja Mohameda V., Hasanov stolp. Še vožnja do hotela v Casablanci, večerja in nočitev.

 

8. dan:

Zajtrk v hotelu, še prosto dopoldne v centru CASABLANCE, nato sledi transfer na letališče v Casablanci. Direkten polet letala nizkocenovne družbe Air Arabia ob 15.45 uri proti Benetkam. Pristanek ob 19.55 po lokalnem času. Še organiziran prevoz nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja, Slovenske Bistrice in Maribora, kamor bo prihod v poznih večernih urah.
 

Doplačilo za enoposteljno sobo
180 EUR
Vstopnine
vključene vstopnine po programu
Prevoz
letalo, avtobus
Večerje ali kosila
polpenzioni, večerje v hotelih ali restavracijah
Vodenje
slovenski vodja poti in lokalni vodniki

Dodatna ponudba!

  Istanbul nepozabna izkušnja prestolnica dveh cesarstev
  Potovanje v Carigrad ali Istanbul - mesto dveh celin. Pridih orienta in ogledi največjih mestnih znamenitosti s slovenskim in lokalnim vodnikom.
  Cena od:
  od 659,00 €
  Potovanje Portugalska dežela pomorščakov
  Obisk najbolj zahodne evropske države na Iberskem polotoku, z otočji v Atlantiku, dežela odkriteljev in osvajalcev, kraljev, fada, nogometa.
  Cena od:
  990,00 €
  Potovanje Camino hoja k samemu sebi
  Potovanje Camino hoja k samemu sebi. Jakobova pot je ena najbolj znanih romarskih poti na svetu. Prehodite z nami zadnjih 164 km.
  Cena od:
  1.239,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?