Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Izrael Mrtvo morje
Izrael Haifa
Izrael Jeruzalem Zid objokovanja
Izrael Mrtvo morje
Izrael Haifa
Izrael Jeruzalem Zid objokovanja

Potovanje v Izrael - Sveto deželo

Potovanje v Sveto deželo Izrael in ogled vseh glavnih znamenitosti - Nazaret, Betlehem, Jeruzalem, gora Sion ... Po želji kopanje v Mrtvem morju.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
1.690,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje v Izrael - Sveto deželo

Zelo bogat program in odličen časovni izkoristek vseh ogledov. Obisk vseh glavnih znamenitosti Svete dežele. Vključeni ogledi številnih krajev v Izraelu, ki so vključeni na seznam svetovne dediščine pod Unesco.

 

Odhod: 3. junij 2023

8 dni, letalo

min. št. potnikov: 20

 

Izrael - Sveta dežela

Cena:

 • 1.690 EUR pri najmanj 30 potnikih
 • 1.790 EUR pri najmanj 25 potnikih
 • 1.890 EUR pri najmanj 20 potnikih

 

Cena vključuje:

 •  polet z nizkocenovnim letalskim prevoznikom Ryanair na relaciji Dunaj–Tel Aviv–Dunaj, vse letališke takse,
 • 1 kos manjše ročne prtljage + 1 velik kos prtljage za oddajo do 20kg,
 • 7 x polpenzion v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah,
 • vse avtobusne prevoze v Izraelu po programu s turističnim klimatiziranim avtobusom,
 • vse oglede in vstopnine po programu,
 • lokalnega vonika, kjer je potreben,
 • avtobusni transfer iz Ljubljane do Dunaja in nazaj
 • slovensko vodenje in organizacijo.

 

Možna doplačila:

 • za enoposteljno sobo = 470 EUR
 • pričakovane napitnine = cca. 50 EUR/osebo.

 

Možni popusti: 

 • otrok do 12 let = 15% (z dvema odraslima),
 • za tretjo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5% 

Troposteljne sobe proti potrditvi.

 

Pomembno:

Pridržujemo si pravico so izvedbe ogledov v spremenjenem zaporedju.
Za potovanje v Izrael je treba imeti slovenski potni list z veljavnostjo najmanj 6 mesecev od dneva zaključka potovanja in kopijo oddati ob prijavi. 

 

Opomba:

Gre za vsebinsko zelo bogat program (bogatejši od večine turističnih programov v to smer). Vključeni so tako najbolj znani svetopisemski kraji in mesta, več naravnih znamenitosti, kot tudi pomembnejša arheološka najdišča. Vključeni ogledi najmanj 8 krajev, ki so uvrščeni na seznam svetovne kulturne dediščine pri Unescu.

 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.  
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Veljajo splošni pogoji agencije in pogoji letalskega prevoznika!

 

Dodatno o Izraelu

Izrael - Sveta dežela

Program po dnevih

 

1. dan:

Zgoden nočni oz. jutranji avtobusni transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča na Dunaju. Direkten polet z nizkocenovno letalsko družbo proti Izraelu ob 8.55 in pristanek v Tel Avivu ob 13.20 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih vkrcanje na avtobus in panoramski ogled glavnih znamenitosti drugega največjega izraelskega mesta: novejši del z modernejšo arhitekturo, JAFFA – staro mestno jedro s pristaniščem, obalna promenada, White City Center ... Vožnja ob obali do Netanye. Namestitev, večerja in nočitev. 

 

2. dan:

Po zajtrku vožnja do Cezareje, mesta, ki je cvetelo v antiki in v obdobju križarjev. Ogled ostankov rimskega gledališča in akvedukt. Sledi postanek za ogled arheološkega najdišča Tel Megiddo, pomembnega starodavnega mesta, ki je bilo naseljeno že 5000 let pr. n. št. Vožnja do pristaniškega mesta Haifa in sprehod skozi čudovite Bahajske vrtove. Popoldne prihod v Acro, pomembno mesto križarjev, obisk starega dela mesta in pristanišča. Večerni prihod v Nazaret, mesto, v katerem je svoje otroštvo preživel Jezus. Nastanitev v hotelu v okolici Galilejskega jezera, večerja in nočitev.

 

3. dan:

Zajtrk. Plovba s čolni po Galilejskem jezeru do Hafernauma, t.i. Jezusovega mesta, in ogled ostankov bogate preteklosti. Postanek v Tabghi, znani po Kristusovem čudežu pomnožitve kruha in rib. Kosilo in nadaljevanje ogledov na gori Blagorov, kjer stoji zanimiva cerkev iz 20. st. Vožnja do Golanske planote z zanimivo pokrajino in krajši ogled arheološkega najdišča Tel Hazor, ki je bilo v izraelskem obdobju največje utrjeno mesto v državi. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.  

 

4. dan:

Po zajtrku vožnja v Bet Shean, ki velja za eno najbolje ohranjenih arheoloških mest v Izraelu. Ogled odlično ohranjenega rimskega gledališča. Nadaljevanje poti ob reki Jordan mimo Jericha, enega najstarejših mest na svetu, do Betlehema in obisk cerkve Kristusovega rojstva z votlino. Večerja in nočitev predvidoma v Jeruzalemu ali okolici.

 

5. dan:

Zajtrk. Vožnja v Jeruzalem in celodnevni ogled mesta. Najprej vzpon na Oljsko goro z lepim razgledom na mesto, vrt Getsemani, cerkev Sv. Ane, Via Dolorosa – mimo 14 postaj križevega pota do Cerkve Božjega groba (krščanski sveti kraj), postanek ob Zidu objokovanja (judovski sveti kraj) in pri Svetišču na skali (muslimanski sveti kraj). Sprehod po ulici Cardo – glavni ulici Jeruzalema izpred 2000 let. Večerja in nočitev v Jeruzalemu.

 

6. dan:

Zajtrk. Celodnevni avtobusni izlet v Negevsko puščavo na jugu. Vožnja mimo mesta Be'er Sheva do nacionalnega parka in arheološkega najdišča Avdat. Ogled uničenega nabatejskega mesta, ki je bilo najpomembnejše na poti za Petro. Nadaljevanje poti v nacionalni park Mamshit za ogled ostankov enega manjših, vendar dobro ohranjenih nabatejskih mest. Popoldanska vrnitev v biblijsko mesto Be'er Sheva, prestolnico Negevske puščave, ki se prav tako ponaša z bogato zgodovino. Ogled glavnih znamenitosti mesta in obisk beduinske tržnice (če bo odprta). Še nekaj prostega v centru mesta, nato vrnitev v hotel, večerja in nočitev. 

 

7. dan:

Po zajtrku celodnevni izlet na Mrtvo morje, katerega gladina leži več kot 400 m pod morsko gladino. Na poti najprej obisk Kumrana, kjer so v eni od votlin našli slavne 2000 let stare mrtvomorske zvitke. Vzpon z gondolo do Masade za ogled arheološke utrdbe z ostanki palače kralja Herodota in namakalnega sistema. Postanek ob obali Mrtvega morja in možnost kopanja v najbolj slanem morju na svetu. Vrnitev v hotel v Jeruzalem. Večerja in nočitev. 

 

8. dan:

Zajtrk. Nadaljevanje ogledov v Jeruzalemu. Najprej spomenik Vad Yashem, posvečen 6 milijonom Judov, žrtvam holokavsta, nato na goro Sion, prizorišče zadnje večerje in grob kralja Davida. Popoldan še nekaj prostega časa za zadnje nakupe. Sledi večerni transfer na letališče Ben Gurion in polet letala nizkocenovnega prevoznika ob 22.50 proti Avstriji. Pristanek na dunajskem letališču ob 1.30. Še organiziran transfer v Slovenijo, s prihodom v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne (11.6.2023). 

Dodatna ponudba!

  Poletno potovanje Veliki irski krog
  Sosednja otoka, Potovanje Škotska in Irska. Narava in znamenitosti, prijazni domačini keltski simboli, žlahtne pijače in čudoviti prizori.
  Cena od:
  1.649,00 €
  Camino hoja k samemu sebi, Jakobova pot
  Camino je pristnost narave, življenj in odnosov in je odločitev, ki jo sprejmeš, da boš v življenju nekaj spremenil. Posvetite se hoji in sebi.
  Cena od:
  1.296,00 €
  Potovanje Portugalska in severna Španija
  13-dnevno avtobusno popotovanje Portugalska in severna Španija vas pripelje do skrajnega roba Evrope k prijaznim Portugalcem, njihovemu portovcu ...
  Cena od:
  1.390,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?