Dodatna ponudba!
ENDURO MAROKO
Enduro po Maroku- 14 dni. 3.2. do 16.2. Neverjetno pestra in divja narava južnega Maroka postreže z ostrimi vrhovi mladonagubanega Visokega atlasa.
Cena od:
1.895,00 €
KOLESARJENJE MAROKO
Kolesarjenje po Maroku- 14 dni 16.2. do 1.3. Kolesarska avantura na z mogočnimi pobočji vulkanskega in že zelo erodiranega Anti-Atlasa na jugu ter s sipinami, ki se na sami alžirski meji vzpenjajo skoraj do neba
Cena od:
1.810,00 €
Potovanje Andaluzija - pravljične podobe Španije
Potovanje Andaluzija - pravljične podobe Španije. Jug Španije. Sprehodi po Sevilli, Gibraltarju, Cordobi, Malagi ....
Cena od:
739,00 €
 Potovanje Andaluzija - družinske počitnice
Potovanje Andaluzija - družinske počitnice v Španiji. Sončna obala, zabaviščni parki, Gibraltar. Sevilla ima strast, Cordoba šarm ter Granada flamenco.
Cena od:
589,00 €

Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Potovanje iz Maroka v Španijo
Okno v Alhambri
Okusni obed v Maroku

Potovanje iz Maroka v Španijo

Maroški Marakeš, Casablanca, Rabat in Tanger, angleški Gibraltar ter španske Granada, Cordoba in Antequere. Nepozabno potovanje iz Maroka v Španijo.
Datum odhoda
Cena od:
1.049,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Potovanje iz Maroka v Španijo


Datum odhoda: 28. oktobra – zagotovljeno
Čas potovanja: 8 dni / 7 noči

Program potovanja iz Maroka v Španijo
1. dan: LJUBLJANA–BENETKE–MARAKEŠ
Zbirališče potnikov na parkirišču na Dolgem mostu v Ljubljani in popoldanski avtobusni prevoz do letališča Treviso pri Benetkah (doplačilo). Direktni polet v Marakeš. Po pristanku in po opravljenih mejnih obveznostih avtobusni prevoz do hotela in prenočevanje.

 

2. dan: MARAKEŠ
Zajtrk. Ogled južnega bisera – Marakeša, ki v Berberskem jeziku pomeni Zemlja od boga oz. božja zemlja. V Marakešu vam ne more biti nikoli dolgčas, prebijali se boste čez labirinte ulic stare medine in obiskali berbersko lekarno, kjer je tradicija in zaupanje v čudežne moči zelišč, trav in olj še kako prisotna. Trdimo, da je mesto Marakeš bolj berbersko in bolj afriško kot katero koli drugo mesto v Maroku. Ogledali si boste minaret Koutoubia iz 12. st, razkošno palačo Si Said in privlačni vrvež znamenitega trga Jemaa el Fna, kjer boste srečali akrobate, glasbenike, pripovedovalce zgodb, vedeževalke, krotilce kač … Tu je še Medina, ki stoji na 600 ha površine, kjer so stare vile z božanskimi vrtovi, vodnjaki, umetniške četrti … Vse to pa obroblja kar 19 km dolgo obzidje. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

 

3. dan: MARAKEŠ–CASABLANCA
Zajtrk in vožnja do Atlantika v pristaniško mesto Casablanca. Avtobusni ogled: trg Združenih narodov, avenija Mohammeda V., luksuzna četrt Anfa in Mošeja Hasssana II. Je ena največjih mošej na svetu, sprejme do 25.000 oseb, kar dve tretjini zgradbe sta zgrajeni nad morjem. Veličastna marmorna mošeja z ornamenti in vodnjaki ustvarja prav posebno vzdušje. Prevoz do hotela, večerja in prenočevanje.

 

4. dan: CASABLANCA–RABAT–TANGER
Zajtrk in vožnja v Rabat, ki je glavno mesto Maroka, imenovano tudi Belo kraljevo mesto. Ogledali si boste mavzolej kralja Mohameda V., Hasanov stolp in doživeli dramatičen vstop v kasbo skozi vrata Oudaia, zgrajena v 12. st. Sprehodili se boste skozi belo–modro mesto, znano tudi kot nekdanje gusarsko gnezdo angleškega pirata, Ahmed el Inglisi. Pot vas bo vodila proti obrobju gorovja Rif v mesto Tanger. Strateška točka, ki ločuje afriški in evropski kontinent je unikatno mesto, ki ne odseva tipične maroške kulture, saj so tukaj svoj pečat pustili stari Rimljani, Arabci, Španci, Portugalci, … Krožni ogled mesta in odhod v hotel, večerja in prenočevanje.

5. dan: TANGER–GIBRALTAR–NERJA
Zgodnji zajtrk v hotelu in vožnja do pristanišča, kjer se boste vkrcali na trajekt in odpluli po gibraltarski ožini do Španije. Z avtobusom boste šli do žepne države Gibraltar, kjer se boste z mini avtobusi popeljali do razgledne ploščadi točka Europe, od koder je v jasnih dnevih lep razgled na Afriko. Nadaljevanje do za Gibraltar pomembne kraške Michaelove jame in “opičje skale”, kjer se boste srečali z najbolj znanimi prebivalci države–berberskimi opicami. Po ogledu sledi vožnja do hotela v Nerji s krajšim postankom za ogled budističnega templja v Benalmádeni. Tamkajšnja stupa je največja v Evropi in predstavlja mir, blagostanje in harmonijo. Možnost ogleda predstave tradicionalnega andaluzijskega plesa - flamenka. Prenočevanje v hotelu.

 

6. dan: NERJA–GRANADA–JAEN
Zajtrk v hotelu. Ogled tipične andaluzijske bele vasice Nerja, kjer je stara mestna četrt ostala nespremenjena s svojimi ozkimi uličicami, pobeljenimi hišami s kovanimi železnimi terasami, cvetočimi geranijami in bugenvilijami. Sprehod do spektakularnega Balcon de Europa, kjer je čudovita sprehajalna pot ob robu pečine z širokim pogledom na Sredozemsko morje. Sledi vožnja do slikovite Granade, kjer si boste lahko ogledali, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije–mavrsko trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife (doplačilo). Lahko pa si privoščite kavo in se prepustite utripu mesta, se odpravite po nakupih ali na ogled kraljeve kapele–grobnica vladarjev. Nadaljevanje poti, ki vas bo vodila po notranjosti Anadaluzije med žitnimi polji in oljčnimi nasadi vse do Jaena. Nastanitev v hotelu in prenočevanja.

 

7. dan: JAEN–CORDOBA–ANTEQUERE
Po zajtrku ogled gradu Santa Catalina, ki je bil postavljen kot mavrska utrdba v 8. st., naslednji lastniki pa so celotno strukturo gradu večkrat spremenjali. Sledi obisk oljarne, kjer boste izvedeli vse o oljkah, oljčnem olju, nasadih in pridobivanju olja. Po ogledu sledi pokušina oljčnih izdelkov. Kratek postanek v mestu Jaen in sprehod po mestnem jedru mimo katedrale in arabskih kopeli. Vožnja do vroče Cordobe. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita (doplačilo). Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería (judovske četrti), poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih – patiih. V popoldanskih urah nadaljevanje poti do Antequere, srca Andaluzije zaradi središčne lege med Malago, Granado, Córdobo in Sevillo. Mestece leži na najbolj plodnem območju Andaluzije in je trenutno vodilni proizvajelec belušev, žit in oljk. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

8. dan: ANTEQUERA–MALAGA–BENETKE–LJUBLJANA
Po zajtrku ogled 5000 letne grobnice Menga Dolmen, najdaljše megalitske grobnice v Evropi, ki je od 2016 pod zaščito Unesca. Dolmene so postavili kmetje, ki so živeli v rodovitni dolini Guadalhorce v času neolitika. Sledi ogled tipičnega srednjeveškega mesta Antequera, kjer se lahko kaj hitro vrnete v bronasto in mavrsko obdobje. Sprehod mimo rimskih kopelih, mavrskega gradu, gotskih cerkva, renesančnih fontan in baročnih zvonikov. Vožnja na obalo Costa del Sol v Malago, ki je moderno mesto, pomembno pristanišče na Costa del Sol in rojstno mesto slikarja Picassa. Z avtobusom se boste zapeljali do centra mesta, kjer se lahko od Španije poslovite v družbi Picassa (obisk njegove rojstne hiše ali muzeja) ali tipično po špansko – s tapasi in z osvežujočim džin-tonikom. Prevoz na letališče v popoldanskih urah in polet v Benetke, letališče Treviso. Za doplačilo prevoz v Ljubljano.

 

Cena: od 1.049 EUR

 

V ceno smo vključili
– letalski prevoz Benetke–Marakeš/Malaga–Benetke,
– letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo,
– 1 kos oddane prtljage (največ 20 kg/osebo),
– avtobusni prevozi po programu,
– 1 zajtrk in 3 polpenzione z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* (lokalna kategorija) v Maroku in 3 nočitve z zajtrkom in nastanitvijo v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4* v Španiji,
– ogledi po programu v Maroku, Gibraltar – ogled kolonije z mini avtobusi,
– obisk oljarne in vstopnino v grad Catalina ter grobnico Menga Dolmen v Španiji,
– ves čas odlično slovensko vodenje in lokalno po potrebi,
– organizacija potovanja ter DDV.

 

Obvezna doplačila
Vodniku na poti:
– napitnine 30 EUR  V Maroku so običaj in jih pričakujejo lokalni vodniki, nosači prtljage, vozniki, receptorji in ostali, ki kakorkoli sodelujejo pri izvedbi … Napitnine poravnava vodnik za celotno skupino.

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi: 
– vstopnina v Granadi (Alhambra, Generalife) 35 EUR/osebo, 
– enoposteljna soba 169 EUR/osebo, 
– povratni prevoz na letališče 55 EUR/osebo, 
– vstopnina Córdoba (mošeja Mezquita) 14 EUR/osebo.

Na kraju samem: (vodniku na poti)
– vstopnina za mošejo Hasana II. pribl. 18 EUR, 
– obisk lokala s programom flamenka pribl. 30 EUR.

 

Pomembno
– Možnost prijave za ogled Alhambre (Granada) in Mezquite (Cordoba) do 1. 9. 2018. Po tem datumu vam ne moremo zagotoviti nakupa vstopnic. Cena za ogled Alhambre in Mezquite velja ob prijavi vsaj 10 potnikov.
– OBVESTILO GLEDE ALHAMBRE: Zaradi velikega povpraševanja in omejenega števila obiskovalcev v Alhambro je Svet Alhambre (Council of Alhambra) določil novo politiko izdaje vstopnic za vodene oglede. Vsak mesec bodo objavili točno število izdanih vstopnic za mesec naprej. Tako obstaja možnost, da ne bo mogoče zagotoviti dovolj vstopnic za ogled Alhambre. Če ne dobimo potrjenih vstopnic za Alhambro, boste obiskali katedralo in kraljevo kapelo v Granadi.
– Ob prijavi je potrebno navesti IME IN PRIIMEK natančno tako, kot sta napisana v vašem osebnem dokumentu, s katerim boste šli na pot: veljaven potni list ali osebna izkaznica. Letalski prevoznik tudi zahteva številko, veljavnost in vrsto osebnega dokumenta, s katerim boste potovali ter vaše rojstne podatke.
– Vsaka kasnejša sprememba navedenih podatkov, potrebnih za potovanje, pomeni dodatne stroške ali celo nakup nove vozovnice. Hrana in pijača na letalu nista všteti v ceno, sedežni red na letalu praviloma ni vnaprej določen.
Opomba
– Pridržujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu.
– Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza z načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.
 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih