Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Prevozi skozi tunel
energijski krogi pri piramidah
Voziček za prevoz skozi tunel
Porušeni most na Neretvi
Prevozi skozi tunel
energijski krogi pri piramidah
Voziček za prevoz skozi tunel
Porušeni most na Neretvi

Čudovita Bosna in njeni ljudje

Banja Luka, piramide, Bunkerji in mostovi, porušeni na Neretvi pri Jablanici in novi v Mostarju, Počitelj, delta Neretve z ladjice
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
258,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Čudovita Bosna

 

Od Banje Luke do piramid, od bunkerjev do mostov, porušenega na Neretvi pri Jablanici in novega v Mostarju, Počitelj, delta Neretve z ladjice 

 

Datumi odhodov: 7. 4., 12. 5., 11. 6., 22. 9., 29. 10. 2022
Čas potovanja: 4 dni/ 3 nočitve
Čas za prijavo: do dva meseca pred odhodom
Minimalno število potnikov: 35 ali 45

 

CENA: pri najmanj 45 potnikih 258 EUR,
            pri najmanj 35 potnikih 294 EUR
 

CENA VKLJUČUJE:

 • avtobusni prevoz z udobnim turističnim avtobusom po programu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*/4*v Sarajevu,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*/4*v Mostarju,
 • 1 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*/4*v okolici Metkovićev,
 • Večerjo v tipični bosanski restavraciji v Sarajevu, večerjo v restavraciji v Mostarju, večerjo z živo glasbo v Metkovićih,
 • vstopnino v arheološki park Bosanske piramide v Visokem, vstopnino v tunel v Sarajevu, vstopnino v Titov bunker v Konjicu, vožnjo z ladjico po Delti Neretve,
 • vse zunanje oglede po programu, lokalne vodnike v Bosni,
 • vodenje v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja.

 

DOPLAČILO: Enoposteljna soba (ob prijavi): 90 EUR na osebo

 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

 

Dodatno branje na spletu: Sarajevo, stran mesta Mostar

program potovanja Čudovita Bosna

 

1. dan: Ljubljana–Banja Luka–Visoko–Sarajevo

Zgodaj zjutraj odhod s počivališča Dolgi most v Ljubljani. Možen vstop v Novem mestu. Vožnja skozi Hrvaško proti Banja Luki. Banja Luka je s 150.000 prebivalci drugo največje mesto v Bosni in Hercegovini. Je tudi prestolnica Republike srbske Leži na bregovih reke Vrbas. Ogled glavnih znamenitosti v centru mesta–sprehod po glavni Gosposki ulici, zunanji ogled Cerkve Jezusa Odrešenika, stavbe stare železniške postaje, kjer je sedaj Muzej moderne umetnosti … Čas za zgodnje kosilo na ulici ali v kakšni izmed odličnih kafan. Nato nadaljevanje vožnje mimo Travnika do Visokega, kraja, kjer naj bi se po trditvah amaterskega arheologa Semirja Osmanagića, nahajalo več piramid, zgrajenih v davnini. Sprehodili se bomo po tem nahajališču in sami si boste lahko ustvarili mnenje o tem, ali so piramide resnične. Sledi vožnja do Sarajeva, kjer se namestimo v hotel in se nato odpravimo na tipično bosansko večerjo. Zabave, hrane in jedače ne bo manjkalo.

 

2. dan: Sarajevo–Konjic–Jablanica–Mostar

Po zajtrku ogled glavnega mesta Bosne in Hercegovine z lokalnim vodnikom: staro mestno središče z BaščaršijoPrincipov mostVječnicaGazi Husrevbegova džamija, stara pravoslavna cerkev, Svrzina hiša ... Po ogledu mesta prosto v starem mestnem središču, na Baščaršiji. Čas za hitro malico - priporočamo tipično bosansko malico (čevapčići ali pleskavica v lepinji). Okoli 12h bomo zapustili mesto in se odpeljali še do spomenika iz nedavne vojne–znamenitega tunela. Nato se bomo odpeljali do Konjica, kjer je znameniti Titov bunker, ki je bil kot strogo zaupen objekt zgrajen v času SFRJ. Ob napadu z jedrskim orožjem bi lahko 350 ljudem omogočal, da 6 mesecev preživijo brez stika z zunanjim okoljem. Po tem se odpeljemo do Jablanice, kjer si bomo ogledali znameniti, v II. svetovni vojni porušeni železniški most na Neretvi. Nato se odpravimo proti Mostarju, kjer se namestimo v hotelu in se sprehodimo v stari del mesta na večerjo. Nočitev.

 

3. dan: Mostar–Počitelj–delta Neretve

Po zajtrku sledi ogled Mostarja. Ogled starega dela mesta Kujundžiluk in starega mosta, prizorišča znamenitih mostarskih skokov. Most je bil v zadnji vojni porušen, nato pa s pomočjo Unesca obnovljen in leta 2004 ponovno odprt. Od Mostarja nadaljujemo do Počitelja. Ta mali kraj je bil zgrajen v pretežno otomanskem slogu, v času zadnje vojne v '90 je bil težko poškodovan. Z bombnim napadom pa je mestece izgubilo tudi veliko islamskih umetnin iz 16. stoletja. Na srečo se zaradi programa zaščite kulturne dediščine prebivalstvo počasi naseljuje nazaj in Počitelj z obnovo dobiva zopet pravo in slikovito podobo, kot se za takšno starodavno kamnito mesto tudi spodobi. Sledi vožnja do Metkovičev. Z majhnimi čolni se bomo popeljali po izredno zanimivi delti reke Neretve in slišali marsikatero zgodbo o znamenitih neretvanskih gusarjih in nasploh o življenju ob reki. Po tem sledi večerja. Nočitev v bližnjem hotelu.

 

4. dan: Metkoviči–Medžugorje–Ljubljana

Po zajtrku se odpravimo na obiranje mandarin. Vsak od potnikov bo lahko s seboj domov vzel 3kg mandarin. Nato se odpeljemo do Medžugorja, ki mu pravijo tudi hrvaški Lurd. Zaradi svoje naravne lepote in blaženega miru je svetišče zelo priljubljeno med romarji. Za začetek raziskovanja tega romarskega središča se bomo povzpeli na hrib prikazovanja. Prav tukaj, na Crnici, se je 25. junija 1981 otrokom prikazala Marija in jim naročila post, molitev in mir. Na tem mestu zdaj stoji Marijin kip. Kip so postavili v spomin na 20. obletnico prikazovanj. Nato se bomo odpravili nazaj proti centru Medžugorja, kjer kraljuje cerkev svetega Jakova. Po ogledu Medžugorja se odpeljemo proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

 

 

Doplačilo za enoposteljno sobo
90 €
Vstopnine
po programu
Prevoz
avtobus, ladjica
Večerje ali kosila
Večerjo v tipični bosanski restavraciji

 

 

Dodatna ponudba!

  Potovanje Srbija po dolgem in počez
  Srbija, napor in užitek za želodec, odlične zabave, nizke cene, sproščeno vzdušje. Temperamenta dežela raznolikih zanimivosti.
  Cena od:
  316,00 €
  Panonska pravljica na Madžarskem in v Vojvodini
  Srbija, napor in užitek za želodec, odlične zabave, nizke cene, sproščeno vzdušje. Temperamenta dežela raznolikih zanimivosti.
  Cena od:
  288,00 €
  Beograd za dan žena zelo drugače 2022
  Mesto, ki je pojem odlične zabave, nizkih cen, fantastične hrane in sproščenega vzdušja. Mesto, ki poleg vsega ponuja še ogromno zanimivosti.
  Cena od:
  149,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?