Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

termalno jezero Heviz
Blatno jezero - Balaton
bogata favna in flora mokrišča Mali Balaton
termalno jezero Heviz
Blatno jezero - Balaton
bogata favna in flora mokrišča Mali Balaton

Zalaegerszeg in mokrišče Mali Balaton

Zalaegerszeg (Jageršek), eno najbolj zelenih in najbolj cvetočih madžarskih mest in Mali Balaton, dom zaščitenih vrst ptic, bivolov in drugih živali.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
54,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Zalaegerszeg (Jageršek) in Mali Balaton

Mali Balaton

Mali Balaton ali madžarsko - Kis-Balaton je leta 1997 postal del Narodnega parka Balaton-felvidék. Ogledate si ga lahko le s strokovnim vodenjem osebja parka.

Večina skoraj 150 km2 te pokrajine, bogate z naravnimi in kulturnimi vrednotami, je državno zaščitena. To območje je mokrišče, sredi katerega je tudi otok in je pomemben življenjski prostor flore in favne ter domovanje zelo pomembnih ptičjih populacij. Med najbolj znane prebivalce tega območja sodijo različne čaplje in številne druge zaščitene vrste ptic, del narodnega parka pa je tudi bivolji rezervat.

 

Odhod: 16. september 2023

1 dan, avtobus

min. št. potnikov: 25

 

Jageršek in Mali Balaton

Odhod iz Ljubljane (Dolgi most) ob 5. uri zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 6. uri v Celju (dvorana Zlatorog), ob 6.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) in ob 7. uri v Mariboru (pred TC City). Vožnja po pomurski avtocesti do Murske Sobote in čez Goričko na Madžarsko do mesta Zalaegerszeg (Jageršek). Ogled: trg Ferenca Deaka, farna cerkev Marije Magdalene, mestna hiša, trg Disz, mestna koncertna dvorana (nekdanja sinagoga), stolpna ura na tleh … Ogled zbirk muzeja Göcsej: zgodovina županije Zala od prazgodovine do danes, spominska zbirka kiparja Kisfaludi Strobla, razstava keramike Jánosa Németha. Še ogled bližnjega skansna, najstarejšega muzeja na prostem na Madžarskem. Nadaljevanje poti do zdraviliškega Heviza. Postanek za krajši ogled zdraviliškega kompleksa, čas za osvežitev, manjše nakupe in kosilo. Popoldne še vožnja na območje Malega Balatona, ki je bilo v času knezov Pribine in Koclja središče kneževine Blatenski kostel. Danes pa je del narodnega parka Balaton. V vasi Zalavar še obisk zgodovinskega parka s spomeniki sv. Štefana ter sv. Cirila in Metoda. Večerni povratek domov.

 

Cena: (pri najmanj 35 potnikih)

54 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
63 EUR iz Ljubljane

 

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • vse cestnine in parkirnine,
 • vse oglede in vstopnine po programu,
 • slovensko vodenje,
 • celotno organizacijo.

 

Doplačilo: za manjšo skupino (25-34 potnikov) 6 EUR

 

Možen popust: otrok do 12 let = 25% (z dvema odraslima osebama).

 

Pomembno: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 6 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

 

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

Dodatno branje: Mali Balaton

Dodatna ponudba!

  Izlet in piknik na Nežiderskem jezeru
  Piknik na Nežiderskem jezeru. Postanek ob gradu Esterhazy v Železnem ter sprehod v staro mestno jedro. Postanek v Rustu, mestu štorkelj in vina.
  Cena od:
  89,00 €
  Narodni park Plitvice in Rastoke
  Enodnevni izlet v Narodni park Plitvice in ogled jezer, slapov in naravnih lepot parka ter obisk Rastok - slikovitega sotočja rek Korane in Slunjščice.
  Cena od:
  80,00 €
  Enodnevni izlet madžarska prestolnica Budimpešta
  Enodnevni izlet v glavno mesto Madžarske Budimpešto. Dvojčka Budim in Pešta na obeh bregovih Donave danes skupaj tvorita veliko mesto.
  Cena od:
  59,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?