Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

kolesarjenje na Gačah
pohodništvo na okoliške vrhove
skrivnostni gozd
kolesarjenje na Gačah
pohodništvo na okoliške vrhove
skrivnostni gozd

Teambuilding na Gačah - Skrivnostni gozd

Teambuilding na Gačah. Na travniku. Na e-kolesih. V gozdu. Na smučeh. Za vas organiziramo vse - od animacije, iger in pogostitve.
 

Športni dan na Gačah - Teambuilding za zaključene skupine

Kočevski rog obsega več kot 500 km2 razgibanega kraškega sveta med Kočevsko-Ribniškim poljem, Suho krajino, Novomeško kotlino in Belo krajino. Najvišji vrh je 1099 m visok Veliki Rog. Bližnji vrh Pogorelec, ki s svojim vrhom na nadmorski višini 821 m ponuja enega najlepših razgledov Dolenjske, o neokrnjeni naravi pa pričajo kar trije zaščiteni pragozdovi, ki nudijo odlične življenjske razmere številnim živalskim in rastlinskim vrstam, zato lahko tu objamemo tako najvišjo, kot tudi najdebelejšo jelko v Sloveniji

 

Skrivnostni gozd

Aktivnosti pričnemo z gostoljubnim sprejemom ob prigrizku in napitku na Smučišču Gače
Ob kavi vam predstavimo nekaj značilnosti Kočevskega roga, potek in aktivnosti celotnega dne, ter udeležence razdelimo v pet skupin. 

 

Skupina 1: Kolesarjenje po Merjaščevi poti z električnimi kolesi 

Velikost skupine: največ 16 oseb
Trajanje aktivnosti: 5-6 ur
Zahtevnost programa: Bolj zahtevna turistična smer,  s pomočjo električnega kolesa srednje zahtevna, 45km dolga in krožna gozdna pot. 
Prehrana: Zagotovljena je gozdna malica, ki jo gostje prejmejo ob začetku aktivnosti. 

Opis aktivnosti:

Merjaščeva pot je najdaljša izmed poti, ki jih ponujajo Gaški škrati. Z več kot 1000 m višinske razlike velja za bolj zahtevno turistično smer. 
Krožna pot se prične na smučišču Gače, pelje mimo Baze 20, vzletišča za jadralne padalce Pogorelec, mimo Ledene jame, do jase Kunč, ob Partizanski tiskarni, parni žagi Rog ter mimo Črmošnjiške jelke, Kočevarskih vasi Travnik, Resa, Ribnik in Štale, ter vodi nazaj do izhodišča.

 

Skupina 2: Stik z naravo v skrivnostnem gozdu 

Velikost skupine: največ 15 oseb
Trajanje aktivnosti: 5-6 ur
Zahtevnost programa: Manj zahtevno 
Prehrana: Zagotovljene so ribe, ki jih gostje (s pomočjo vodnika) ujamejo v izviru + presenečenje. 

Opis aktivnosti:
Stik z naravo v skrivnostnem gozdu je manj zahtevna pohodna pot, ki jo Gaški škrati vodijo od pričetka na smučišču Gače, prek zanimivih roških pohodnih poti in jas, do vrha Gač. Ob hoji spoznavamo rastline in zelišča, ki so značilna za to okolje, te pa tudi naberemo, saj nam bodo koristila pri pripravi obroka. 
Pot nas vodi mimo izvira vode, kjer se naučimo prve tehnike preživetja: lov rib z rokami. V zanimivi delavnici gostje preizkusijo svojo iznajdljivost in spretnost. 
Ob prečkanju opuščenih vasi Kočevarjev staroselcev vam predstavimo zgodovino, način življenja in delo tukajšnjih avtohtonih prebivalcev, na cilju pa vas naučimo še druge tehnike preživetja: kako se zakuri ogenj brez vžigalic. Za konec pod mentorstvom naših vodičev še pripravimo jed iz nabranih in ulovljenih sestavin. Ste že pekli ribe »na črno«? 

 

Skupina 3: Forest bathing ob pragozdu Kočevskega roga

Velikost skupine: največ 15 oseb
Trajanje aktivnosti: 5-6 ur
Zahtevnost programa: Srednje zahtevna pohodna pot, ki vodi po razgibanem gozdnem terenu 
Prehrana: Zagotovljena je gozdna malica, ki jo gostje prejmejo ob začetku aktivnosti.

Opis aktivnosti: 
Aktivne navdušence na smučišču Gače pričaka organiziran prevoz. Sledi odhod in vožnja po gozdnih poteh do Žage Rog. Ta se nahaja globoko v Kočevskem rogu. Ob prihodu na Žago Rog vodniki predstavimo njeno zgodovino, si ogledamo ostanke in zakorakamo proti poti, ki pelje ob pragozdu. Tu pričnemo s forest bathing delavnico in spoznamo gozd preko naših čutil (vid, vonj, sluh, okus, tip). Po gozdni malici se povzpnemo na najvišjo točko Kočevskega roga, Veliki rog, ki kraljuje na 1099 m nadmorske višine. Tu si z razglednega stolpa ogledamo Roško planoto v vsej veličini, pogasimo žejo, nato pa se vrnemo proti izhodiščni točki. 

 

Skupina 4 in 5: Višinske igre

Velikost skupine: največ 15 oseb (dve skupini po 15 oseb)
Trajanje aktivnosti: 5-6 ur
Zahtevnost programa: Lažja pohodna pot z animacijo in delavnicami 
Prehrana: Zagotovljena je gozdna malica, ki jo gostje prejmejo ob začetku aktivnosti.

Opis aktivnosti:
Obe skupini se pred pričetkom pomešata med seboj in se enakopravno razdelita na dve ekipi. Pot se začne na dnu smučišča Gače (smučišče ima A in B progo – levo in desno stran). Obe ekipi se podata, vsaka po eni strani smučišča, proti vrhu, med potjo pa se srečujeta z raznimi izzivi, igrami, delavnicami. Ekipi med seboj tekmujeta v številu nabranih storžev (številu uspešno opravljenih nalog), ki na vrhu za zmagovalno skupino prinesejo lepo nagrado. 

Primer izzivov, iger in delavnic:  
- igra »Človek razgibaj se«
- kočevarski izziv  
- pastirske igre
- …

Opomba: Višinske igre so namenjene osebam z manj fizične kondicije in so po težavnosti lažje od ostalih zato so dostopne vsem. 

Dodatna ponudba!

  Športni dan na Gačah - Zimski program
  Edino dolenjsko smučišče pod okriljem Rekreativno turističnega centra Gače ponuja raznolike programe, primerne za začetnike in tekmovalce.
  Cena od:
  3,00 €
  Športni dan na Gačah - Kočevrčkanje
  Otroško doživetje na Gačah – Kočevrčkanje predstavi otrokom, kakšno je bilo življenje otrok pred 500 leti na lokaciji, kjer smo sedaj.
  Cena od:
  19,00 €
  Teambuilding na Gačah - Timska olimpijada
  Teambuilding na Gačah - Timska olimpijada. Za vsak dogodek se dogovorimo individualno in ga naredimo po vaši meri.
   
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?