Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Rovinj slikan iz čolna
pogled na Brione iz zraka
Narodni park in živali
noji se sprehajajo po Brionih
Rovinj slikan iz čolna
pogled na Brione iz zraka
Narodni park in živali
noji se sprehajajo po Brionih

Enodnevni izlet Narodni park Brioni in Rovinj

Atraktiven avtobusni izlet na otočke v Narodni park Brioni in ogled zgodovinskega in turističnega lepotca na zahodni strani Istre, mesta Rovinj.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
79,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Enodnevni izlet Narodni park Brioni in Rovinj

 

Narodni park Brioni
Na tem elitnem otočju v bližini Pulja ni peščenih plaž, a očitno obiskovalcev to ne moti. Na Brionih se sproščajo v čudovitem naravnem okolju. Najlepši jadranski gozdovi zimzelenega hrasta-črnike, stoletni oljčni nasadi, razsežni pašniki, kjer se svobodno sprehajajo  antilope, noji, zebre, jeleni lopatarji, pavi ...

Brione sestavljata dva otoka - Veliki in Mali - in 13 otočkov. Od Pule jih ločuje Fažanski kanal, po katerem dnevno vozi ladja iz pristanišča Fažana do pribl. 6 km oddaljenih Brionov . Znani so po zelo blagem podnebju in bujni vegetaciji. Uvrščeni so med sedem najlepših narodnih parkov na Hrvaškem. Arheološka najdišča potrjujejo. da so bili otoki naseljeni že v zgodnji bronasti dobi. Potem so tam vladali Rimljani, Goti, bizantinska in beneška gospoda, katerih vpliv še vedno vidimo v čudovitih zgradbah.

Po otoku se da voziti z električnim avtomobilom, Titovim Cadillacom ali kolesom. Nujno je pogledati safari park. Kulturni dragulji otoka so rimska stanovanjska vila v zalivu Verige iz prvega stoletja in cerkev sv. Hermana iz 15. stoletja, vreden čsa je obisk razstave kopij fresk in spomenikov, napisanih z glagolico, ter ogled Arheološkega muzeja.
Pri golfistih je otok priljubljen, ker lahko igrajo na Kupelvizerjevem igrišču iz leta 1922 ob radovednih pogledih jelenov lopatarjev in pavov. 

Brione še posebej zaznamuje življenje dveh pomembnih ljudi. Prvi je bil avstrijski tovarnar, lastnik jeklarne na Češkem, Paul Kupelvizer. On ima največ zaslug, da je s skoraj zapuščenega otoka nastalo zdravilišče in mondeno letovišče, kamor so prihajali gospodje iz vse Evrope. Josip Broz Tito je naslednji, ki je pustil velik pečat na Brionih. To dobro dokumentira gradivo stalne razstave "Tito na Brionih" s fotografijami znanih svetovnih državnikov in drugih znanih ljudi, ki so ga tam obiskovali.

Obiski znanih osebnosti ne pojenjajo: Naomi Campbell, igralec John Malkovich ali monaška princesa Carolina. Nedavno so bili tam Zdravko Čolić, Rade Šerbedžija in Đorđe Balašević ...

 

Atraktiven izlet v narodni park in ogled Rovinja.

 

Odhoda: 1. maj in 5. oktober 2024

1 dan, avtobus

min. št. potnikov: 25

 

Atraktiven enodnevni avtobusni izlet v narodni park Brioni in ogled starega jedra Rovinja.

 

 

Cena (pri najmanj 35 potnikih):

 • 87 EUR iz Maribora, Slovenske Bistrice, Celja
 • 79 EUR iz Ljubljane                                                                                      

 

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • cestnine in parkirnine,
 • vse oglede po programu,
 • izlet v NP Brioni (ladja, turistični vlakec, ogled muzejskih zbirk, lokalno vodenje)
 • slovensko vodenje in organizacijo ter DDV.

 

Doplačilo:

 • za manjšo skupino (25-34 potnikov) 8 EUR

 

Popust: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

Pomembno: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 8 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

 

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.

Dežurna telefonska številka v času odhoda: 040 334 363

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

Dodatne informacije: NP Brioni

Enodnevni izlet Narodni park Brioni in Rovinj - program

Odhod iz Maribora ob 4. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov ob 4.30 v Slovenski Bistrici (Spar pri AC), ob 5.00 v Celju pri dvorani Zlatorog in ob cca. 6. uri še v Ljubljani na parkirišču Dolgi most. Vožnja proti obali, vstop na Hrvaško in vožnja skozi Buje v osrčje Istre do Rovinja. Peš ogled starega mestnega jedra. Skozi Balbijev lok in po slikoviti Bregoviti ulici vzpon do cerkve sv. Evfemije. Prosto za samostojno odkrivanje mesta. Sledi kratka vožnja do Fažane in plovba z ladjo na otok Veliki Brion. Ogled narodnega parka Brioni z vlakcem: občudovanje številnih rastlin in živali s postankom pri arheoloških izkopaninah. Ogled muzejske zbirke Tito na Brionih. Po vrnitvi v Fažano povratek v Slovenijo skozi osrednji del Istre. Prihod domov v poznih večernih urah.

Vstopnine
po programu, vključuje oglede na Brionih
Prevoz
abtobus, ladjica, vlakec

Dodatna ponudba!

  Narodni park Plitvice in Rastoke
  Enodnevni izlet v Narodni park Plitvice in ogled jezer, slapov in naravnih lepot parka ter obisk Rastok - slikovitega sotočja rek Korane in Slunjščice.
  Cena od:
  82,00 €
  Enodnevni izlet Svete Višarje, Planica in Bled
  Leta 1360 je pastir iz Žabnic v brinovem grmu našel kip Marije z Jezusom. Tam so postavili kapelico in hitro so začeli prihajati romarji od blizu in daleč.
  Cena od:
  53,00 €
  Enodnevni izlet Italijanski Dolomiti
  Enodnevni poletni izlet v Italijanske Dolomite. Nadmorska višina vam lahko prinese vse letne čase. Slikoviti prelazi in gorske ceste, znani smučarski kraji.
  Cena od:
  od 55,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?