Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

ogled gradu Žužemberk in delavnica
župnišče, kjer je bival France Prešeren
izvir zdravilne vode v Veliki Račni
osvežujoča voda
Izvir Krke kadar ni veliko vode
ogled gradu Žužemberk in delavnica
župnišče, kjer je bival France Prešeren
izvir zdravilne vode v Veliki Račni
osvežujoča voda
Izvir Krke kadar ni veliko vode

Enodnevni izlet Dan ob reki Krki

Raziščimo Dolenjsko in preživimo čudovit dan ob reki Krki, naši Reki ljubezni, kjer so se premikali rimski vojaki, turški konjeniki graščaki in železarji.
 

Enodnevni izlet Dan ob reki Krki

avtobus, 1 dan

Odhod: 17. 9. 2020

Najmanjše število prijavljenih: 25

 

Dolenjska in reka Krka

Začnemo v Dolu pri Ljubljani. Ob 7.00 se odpeljemo mimo Ljubljane in Grosupelj do Velike Račne na Radenskem polju.
Prav blizu župnišča, kjer je stric gostil malega Franceta Prešerna, je zanimiv izvir, do katerega se bomo sprehodili in se odžejali z zdravilno vodo. Nadaljevali bomo v Suhi krajini in prišli prav do izvira Reke ljubezni!
Pogledali bomo Krško jamo, v kateri začne svoj tok reka Krka in izvedeli veliko o njenem značaju.
Čisti zeleni reki bomo sledili proti Fužini in Zagradcu in tam v mlinu preverili, kako meljejo in nakupili sveže mlevske izdelke. Nato nas bo avtobus zapeljal navkreber do nekdanje trase rimske ceste in dveh mogočnih lip. Gašperjevo so posadili pred 300 leti, starejša pa jih ima še 500 več in se lahko spominja gorskih sodb, turških vpadov in vseh zgodovinskih viher za tem.
Spustili se bomo nazaj k reki in z njo do značilnih lehnjakovih slapov pri Žužemberku. V notranjosti gradu se bomo pogovorili o zgodovini in lastnikih. Člani TD Suha krajina nam bodo ponudili kratko delavnico o zgodovini, takratnih igrah in znanju. 
Z avtobusom bomo zlezli na vzpetino nad mestom, kjer je poleg spomenika tudi dobra energijska točka in v mestu našli čas in prostor, da sedemo h kosilu.
Svojo pot vzdolž Krke bomo nadaljevali proti Dvoru. Naselje ima zelo bogato železolivarsko zgodovino. Kdo še ne pozna ostankov plavža na Dvoru? Mnogi se pogosto vozijo mimo, pa si zasluži postanek.
Sprejela nas bo tudi pekarna na Dvoru. Tista manjša s krušnimi pečmi, ki so tako znane, da redno dostavljajo napečeno vsaj do Ljubljane … Lastnica je obljubila, da ne bo zmanjkalo piškotov tudi za nas.
Mimo Dolenjskih Toplic bomo odhiteli do Novega mesta, šli znova čez Krko in peš po centru, ki so ga prav pred kratkim lepo obnovili in Glavni trg iztrgali prometu. 
Večina bo posedala ob kavi ali drugih dobrotah, najbolj radovedni pa bodo gnali vodnika do škofije in naprej po mestu. 
Potem bomo za kratek čas ušli reki Krki in mimo Šmarješkh Toplic potegnili do Klevevške toplice in si pogledali, kako lahko domačini poskrbijo za svojo rekreacijo. 
Kakšna bolj pogumna bo naredila nekaj metrov v malem bazenu, kdor bo imel vsaj brisačo, pa bo spočil noge v topli vodi, preden se bomo vrnili v avtobus, da nas do poznih ur pripelje nazaj. 

 

Cena: 56 EUR

Vključeno:

 • prevoz,
 • turistično vodenje,
 • ogled Krške jame,
 • ogled mlina,
 • ogled gradu Žužemberk z delavnico,
 • kosilo,
 • organizacija in DDV.

Dan ob ob reki Krki in zahtevnost

Opomba: Rdeča nit programa Dan ob reki Krki bo voda. Kilometrov ne bo prav veliko. Hoje večkrat nekaj v kratkih etapah, obutev naj bo primerna za kamnite steze in ulice v Novem mestu. Voda bo tista, ki nas bo vodila od povodja Krke, od njenega izvira in živahnega toka, do toplice, kjer bomo na koncu lahko spočili noge … Torej rabite kakšno steklenico, da zajamete vodo pri izviru, brisačo, najpogumnejši pa tudi kopalke.

 

Zanimive povezave: Reka ljubezni

Dodatna ponudba!

  Z muzejskim vlakom z Bleda v Kanal in Goriška Brda
  Kulinarično popotovanje in nagrada Snovalec, Bled, muzejski vlak, Bohinjska proga, Goriška Brda, stolp v Gonjačah, vinska klet ...
   
  Enodnevni izlet v grad Kostel in bunker Škrilj
  Enodnevni izlet grad Kostel in bunker Škrilj. Pridružite se nam na Kočevskem. Vstopnini za ogleda bunkerja Škrilj in gradu Kostel sta vključeni.
  Cena od:
  72,00 €
  Prevoz s kombijem dolina reke Soče
  Kranjska gora, prelaz Vršič, Trenta, Bovec, Kobarid in Soča s čudovito vodo za rafting, kayaking, canyoning and zipline, dan za fantastične razglede
  Cena od:
  99,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?