Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

pot med krošnjami
razgledni stolpi
mir med sprehodi po gozdu
gozdni sadeži
jelenov pogled
pot med krošnjami
razgledni stolpi
mir med sprehodi po gozdu
gozdni sadeži
jelenov pogled

Izlet Rogla in Pohorje pot med krošnjami

Obisk kmetije s pokušino, Vodovnikova poezija, sprehod med krošnjami z zornim kotom ptic in veveric, čudoviti čisti zrak Rogle in Pohorja.
Datum odhoda
Datum prihoda
Cena od:
60,00 €
ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

Izlet Rogla in Pohorje pot med krošnjami

 

Aktiven in vsebinsko poln dan v Sloveniji

V enem dnevu se boste srečali s tehniko pri ozkotirni železnici in veliko narave skupaj s pridnimi kmeti, ki res sami pridelujejo hrano in podjetno vodijo še kmečki turizem in farmo jelenov, obiskali edinstveni sprehod med krošnjami v adrenalinski višini, a povsem varno tudi za nešportnike, prezračili si boste pljuča, vmes boste dobro jedli in nabrali ideje za naslednje domače izlete npr v Termah Zreče.

Ozkotirna železnica v Dravinjski dolini

Ozkotirna železnica je pomagala razvoju lesarstva in premogovništva v Zrečah, saj je dolino povezala z železniško progo Maribor‒Ljubljana: služila je za živahen tovorni in potniški promet. Promet je začel usihati po II. svetovni vojni, leta 1962 so progo ukinili. Na žalost so pobrali tudi vse tire in pozidali traso. Edini ohranjen objekt in sedež muzeja je v nekdanji želežniški postaji Zreče.
Ob dokumentih in fotografijah tam vidimo pravo lokomotivo, en potniški vagon in dva tovorna vagona nekdanjih vlakov.

 

Odhod: 28. avgust 2021

enodnevni avtobusni izlet

 

Rogla in Pohorje pot med krošnjami program

Odhod iz Ljubljane s parkirišča Dolgi most ob 7. uri zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 8. uri v Celju pri dvorani Zlatorog. Odhod iz Maribora pri TC City ob 7.00 uri. Pobiranje potnikov: ob 7.30 uri v Slovenski Bistrici pri Sparu ob avtocesti. Vožnja do Zreč, krajši panoramski ogled. Postanek v Termah Zreče, sprehod do Zreškega jezera, čas za napitek in sprostitev. Sledi ogled majhnega muzeja ozkotirne železnice. Nato vožnja do najvišje ležeče strnjene vasice na slovenskem – Skomarje (944 m). Ogled  Skomarske hiše, vzorno obnovljene domačije, ki predstavlja bivalno kulturo naših prednikov. Ogled spominske sobe Jurija Vodovnika, pohorskega pevca in pesnika rojenega tukaj. Sprehod po vasi do cerkve sv. Lamberta iz 14. stoletja ter ogled multivizije o nabiranju mravljinčnih jajčec. Sledi obisk turistične kmetije Arbajter, ogled farme jelenov ter pokušnja izdelkov. Možnost nakupa. Vožnja na Roglo in sprehod po Poti med krošnjami: osupljiva in estetsko dovršena konstrukcija z blagim vzponom obiskovalca pripelje v višino drevesnih krošenj (37 metrov) in nudi približno 300 metrov sprehoda na tej višini. Po sprehodu sledi topla malica (na žlico), nato prosto za samostojno raziskovanje okolice, krajši pohod ter uživanje v neokrnjeni naravi. Pozno popoldne vrnitev domov.

 

Cena: 60 EUR

 

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • cestnine, parkirnine in dajatve,
 • obisk kmetije Arbajter s poskušnjo,
 • toplo malico,
 • vse oglede po programu,
 • slovensko vodenje in organizacijo
 • ter DDV.

Vključene vstopnine: za muzej ozkotirne železnice, za ogled Skomarske hiše, multivizije in razgledni stolp Pot med krošnjami. 

 

Popust: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

 

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Na dan odhoda dežurna telefonska številka agencije 040 334 363.

Na Rogli je sveže tudi poleti. Obujte se primerno za hojo med krošnjami in gorsko vreme.

 

Več o krajih na poti: spletna kamera Rogla

Dodatna ponudba!

  Enodnevni izlet Svete Višarje, Planica in Bled
  Leta 1360 je pastir iz Žabnic v brinovem grmu našel kip Marije z Jezusom. Tam so postavili kapelico in hitro so začeli prihajati romarji od blizu in daleč.
  Cena od:
  53,00 €
  Enodnevni izlet Dan na Jezerskem
  Ekološke kmetije, permakulturno gospodarjenje. Ena lepših dolin v Sloveniji. Enodnevni izlet Dan na Jezerskem, vključeno kosilo.
  Cena od:
  52,00 €
  Enodnevni izlet Grossglockner Veliki Klek
  Enodnevni izlet Grossglockner - Veliki Klek. Postopno vzpenjanje ob reki Möll proti najvišji avstrijski gori. Heiligenblut in obisk tamkajšnje cerkve.
  Cena od:
  60,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?