Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

 Silvestrovanje Vietnam in Kambodža
 Silvestrovanje Vietnam in Kambodža
 Silvestrovanje Vietnam in Kambodža
 Silvestrovanje Vietnam in Kambodža

Vietnam in Kambodža silvestrovanje

 

Potovanje v Vietnam in Kambodžo je neponovljivo doživetje. Indokina je izbor potovanja, primerno za vsakogar. Angkor templji in stožci v zalivu Halong, široka devet-kraka delta Mekonga, idilični Hoian.
Vietnam in Kambodža nista le deželi s krvavo polpreteklostjo, ampak čudoviti deželi z dolgo in bogato zgodovino. Skozi tisočletja so prebivalci teh dežel ustvarjali neverjetno lepa mesta, s svojo marljivostjo obdelovali rodovitno zemljo, razvili čudovite načine izkoriščanja raznovrstnih darov narave in preživeli vse težave, ki jim je povzročila narava ali različni vladarji in njihovi strateški interesi. Preživeli so tudi pekel druge polovice prejšnjega stoletja, sedaj pa velikodušno odpirajo svoji deželi radovednim popotnikom, da ju spoznajo in vzljubijo.

 

Program:

1. dan: Ljubljana - Hanoi

Zbirališče potnikov na letališču in polet proti Aziji. Obroki na letalu.

2. dan: Hanoi

Nadaljevanje poleta proti Hanoju. Po pristanku v HANOJU sledi ureditev vizumov ob vstopu. Sledi prva panoramska vožnja ter krajši ogled vietnamske prestolnice. V restavraciji si privoščimo pri vietnamski obrok, nato si ogledamo tradicionalno predstavo vodnih lutk, več kot tisoč let staro umetnost severnih Vietnamcev. Transfer v hotel in nočitev.

3. dan: Hanoi in zaliv Halong

Po zajtrku takojšnja vožnja proti znamenitemu zalivu HA LONG BAY. Halong je zaliv Južnokitajskega morja s slikovito kraško pokrajino, ki jo je zalilo morje, tako da je spremenjena v več kot 3000 otočkov na površini 1500 km2. Vkrcanje na džunko, kosilo iz morskih sadežev s križarjenjem po zalivu med otočki ter ogled katere od kraških jam in plavaočih vasic. Po zaključku plovbe nas pot vodi med nasadi riža in zelenjave, preden se vrnemo v hote lpa si privoščimo še lahko večerjo, hanojski sloviti Pho bo. Vrnitev v Hanoj, nočitev.

4. dan: Hanoi - Hue

Zajtrk in ogled glavnih znamenitosti mesta z mnogimi parki in jezeri, kjer se čuti tudi vpliv francoske arhitekture: trg Ba Dingh, Ho Chi Minh-ov mavzolej in hiša, pagoda enega stebra, etnološki muzej, tempelj Literature, ki je bil ustanovljen kot prva vietnamska univerza, jezero Hoan Kiem ... po starem mestu se bomo zapeljali s cycloji, lokalno posebnostjo, in tako najbolj pristno odkrivali mestne ulice in vrvež na ter ob njih. Sledil bo prevoz na letališče, prijava in polet v osrednji del Vietnama v HUE, cesarsko mesto, ki ga imenujejo tudi mesto festivalov. Po pristanku bomo imeli večerjo v restavraciji, nato pa zaslužen počitek. Nočitev

5. dan: Hue - Danang - Hoian

Na ogled pagode Thien Mu se odpravite s čolni po reki Huong (dišeča reka). Ob reki najdemo tudi grobnico enega največjih cesarjev Tu Duca. Še ogled cesarske trdnjave Dai Noi (pod zaščito Unesca), obdane s trojnim obzidjem in zgrajene po zgledu Prepovedanega mesta v Pekingu. Sledi pot po slikoviti pokrajini z nasadi evkaliptov čez 500 m visok prelaz Hai Van s čudovitim razgledom na pet Marmornatih gora. Tu je klimatska ločnica med severnim subtropskim in južnim tropskim Vietnamom. Prihod v DANANG, slavni kraj izkrcanja ameriških vojakov v vietnamski vojni, zato bomo obiskali razvpito obalo China beach, kjer so imeli ameriški vojaki svoj glavni štab in hkrati počitniški predel. Zapeljali se bomo tudi preko moderne kreacije zmajskega mostu. Vožnja v idilično vasico HOIAN, večerja, nočitev.

6. dan: Hoian

Po zajtrku si bomo peš ogledali Hoian, vasico katere jedro je tudi na seznamu Unesca. Ogled starega dela mesta, polnega lantern, galerij, starinarnic ... Med glavne znamenitosti sodijo pokriti japonski most, najstarejša hiša v mestu in dvorana, kjer so nekdaj kronali cesarje. Popoldan se bomo podali na izlet s kolesi med polji in vodnimi kanali do lepe plaže An bang. Prosto za sprehod po obali ali skok v morje, nato pa nazaj v Hoian, kjer bomo povečerjali v značilni restavraciji. Možnost obiska trgovine s proizvodnjo svile, kar je vsekakor lokalna posebnost. Po ogledu vrnitev v hotel. Večer bo prost in nudi obilo možnosti za samostojna odkrivanja uličic ali opravljanje nakupov, oziroma uživanje v priljubljeni pijači na idilični lokaciji. Nočitev.

7. dan: Hoian - Sajgon (Hochiminh City)

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Saigon, glavno mesto Vietnama v času francoske kolonizacije do 1954, nato prestolnica samostojne republike Južni Vietnam do 1975, ko so ga preimenovali v HO CHI MINH. Krajši postanki za ogled poštnega poslopja Sajgon, katedrale, operne hiše, hotela de Ville. Ogled kitajske četrti Cholon s tržnico in nekaj templji. Obiskali bomo tudi muzej vojne zgodovine in nekdanjo predsedniško palačo Južnega Vietnama, oba odlična predstavnika krvave zgodovine vietnamske vojne in vojnih grozot. Večerja v lokalni restavraciji, namestitev v hotelu, nočitev.

8. dan: Sajgon - delta Mekong

Zajtrk. Sledi izlet do vietkongovskih tunelov Chu chi. Odličen obrambni, oskrbovalni, skladiščni in transportni sistem rovov Vietkongovcev je povzročal ogromno preglavic najprej Francozom, nato še Američanom. Obisk območja bo vključeval tudi spust v rove, kjer postane zelo klavstrofobično… Šele po obisku bomo razumeli zakaj Američani niso uspeli dobiti vojne s trdoživimi Vietnamci. Kosilo v lokalni restavraciji. Sledi panoramska vožnja v območe DELTE REKE MEKONG. Na delti si bomo pred namestitvijo v Can Thoju privoščili še lokalno večerjo. Namestitev v hotelu.

9. dan: Chan tho - Chau Doc

takoj zjutraj se najprej odpravimo na vožnjo s čolni do plavajoče tržnice, kjer trgujejo kar na vodi.  Dolgi čolni so krepko natovorjeni s sadjem in zelenjavo iz zaledja delte in domačini na veliko kupujejo za svoje restavracije, domove in preprodajo. Zajtrk v hotelu. Ogled enega od bujnih nasadov ob delti, pokušnja eksotičnega sezonskega sadja. Ob krakih reke Mekong se bomo odpeljali do Chau Doca, izhodišča za rečn opot v Kambodžo. Večerja v restavraciji, nato večerni sprehod po mestu. Nočitev.

10. dan: Chau Doc - Phnom Penh

Zajtrk in zgodnje vkrcanje na hitri čoln. Opravili bomo formalnosti izstopa iz Vietnama in vstopa v Kambodžo. Nato še zadnji odsek poti po Mekongu do kmerske prestolnice. Okoli 12. ure prispemo v mesto in pričnemo z ogledi: Kraljeva palača s srebrno pagodo je veličasten pomnik posvečen vrhunski arhitekturi Khmerov. Od zunaj bomo občudovali kraljevo rezidenco, podrobneje pa bomo odkrivali veličasten tempelj srebrne pagode in avdienčno dvorano. Sledil bo obisk pomniku krvavega režima Pola Pota, ko bomo spoznavali temno plat Kambodže v nekdanjem zloglasnem zaporu Toul Sleng (S-21). Sledila bo namestitev in krajši predah, nato pa bomo imeli večerjo ob rečnem sprehajališču, priljubljeni točki domačinov in obiskovalcev. Nočitev.

11. dan: Phnom Penh - Siem Reap

Zajtrk. Jutranji polet v SIEM REAP. Raziskovanje in ogled območja templjev iz 9. do 14. stoletja, ki so bili več kot 500 let preraščeni z džunglo … Registracija in vstop v arheološki park Angkor ter ogled Angkor Thom - obzidano kraljevo mesto (10 km²), zgrajeno pod kraljem Jayavarmanom VII. Zanimiv je tempelj Bayon z smejočimi obrazi ... Ogled Neak Poana, nekdanjega centra zdravilcev in Pre Rup, kjer so preminule pospremili na zadnje potovanje. Kmerska večerja in ogled predstave Apsara. Po večerji prosto za samostojno odrivanje živahnih ulic s trgovinicami, bari, galerijami ... Nočitev.

12. dan: Siem Reap - Sajgon - Evropa

Paketke z zajtrkom bomo vzeli s seboj na pot. Obisk glavnega tempeljskega kompleksa ANGKOR WAT, ki je posvečen hindujskemu bogu Višni in ki ga uvrščamo med sedem čudes sveta (na seznamu UNESCA). Po sončnem vzhodu bomo imeli naše piknik kosilo s pogledom na Angkor Wat, katerega bomo nato tudi pobliže spoznali. Nato bomo obiskali morda enega najbolj poznanih templjev kompleksa, saj je bil prikazan v številnih filmskih scenah, tudi v filmu Lara Croft: Tomb Raider s slavno Angelino Jolie - Ta Phrom, tempeljski kompleks, katerega v marsikaterem delu še vedno objema gosto rastje in ga dela še bolj privlačnega. Pred odjavo iz hotela se bomo še osvežili, imeli kosilo v restavraciji, nato sledi prevoz na letališče in prijava na let preko Sajgona proti domu. Nočni polet, obrok na letalu.

13. dan: Ljubljana

Nadaljevanje poleta s presedanjem proti domu.

 

Cena: 
2.499 EUR pri najmanj 16 potnikih
2.634 EUR pri najmanj 10 potnikih

 

Cena vključuje: 

 • letalske polete v ekonomskem razredu (vključno z lokalnimi) po programu
 • vse letališke takse 
 • lokalne prevoze s klimatiziranimi vozili, vožnje z ladjico in čolni 
 • nočitve z zajtrki v hotelih 3 – 4* v dvoposteljnih sobah TWC,
 • vse obroke po programu,
 • vse vstopnine po programu
 • lokalne vodnike,
 • državne takse,
 • zdravstveno zavarovanje z asistenco,
 • nezgodno zavarovanje,
 • odlično slovensko vodenje,
 • celotno organizacijo potovanja.

Obvezna doplačila:

 • vizumska pristojbina za Vietnam - ob vstopu v državo: 25 USD
 • vizumska pristojbina za Kambodžo - ob vstopu v državo: 30 USD
 • Napitnine za lokalne voznike in vodnike - na poti: 60 EUR

Možna doplačila:

 • za enoposteljno sobo 208 EUR/osebo

 

OPOMBA: ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še 6 mesecev po zaključenem potovanju. V potnem listu morajo biti prazne vsaj 3 strani. Vsak potnik mora imeti s sabo 4 fotografije za izdajo vizumov.

 

Cepljenje: ni obvezno.

 

Prijavnina: 12,00 €

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih