Dodatna ponudba!

  Kolesarjenje v Tuniziji
  Kolesarjenje v Tuniziji. 28.10. do 8.11. Kolesarska avantura po južni Tuniziji vas bo popeljala čez še neznane gorske prelaze in palmove oaze
  Cena od:
  1.610,00 €
  KOLESARJENJE TUNIZIJA
  Kolesarjenje po Tuniziji -9 dni. 16.11. do 24.11. Kolesarska avantura po južni Tuniziji vas bo popeljalo čez še neznane gorske prelaze in palmove oaze
  Cena od:
  1.490,00 €
  KOLESARJENJE TUNIZIJA
  Kolesarjenje po Tuniziji -8 dni. 12.1. do 19.1. Kolesarska avantura, kampirali boste pod ogromno sipino blizu izgubljene mizaste gore daleč v Sahari
  Cena od:
  1.490,00 €

  Kontakt

   

  Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

   

   

  Abctour d.o.o.

  Turistična agencija

  PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

  Tel.: + 386 1 431 43 14 

  GSM: + 386 40 334 363

  E-mail: info@abctour.si

  TEK TUNIZIJA

  TEK TUNIZIJA

  Tek po Tuniziji - 9 dni. 25. 1. do 2. 2. Tekaško puščavsko potovanje v Tuniziji vas bo tudi pozimi ohranilo v dobri tekaški kondiciji
  Datum odhoda
  Datum prihoda
  Cena od:
  990,00 €
  ODDAJ INFORMATIVNO PRIJAVO

  Tekaško puščavsko potovanje v Tuniziji vas bo tudi pozimi ohranilo v dobri tekaški kondiciji, med tekaškimi počitnicami pa boste spoznali tudi nekaj kulture in pokrajinskih lepot južne Tunizije z njenimi sipinami, suki in oazami. Od Ljubljane do Ljubljane je v ceni vključeno VSE.

   

  V PRIMERU ZAKLJUČENIH SKUPIN DOLŽINE TEKAŠKIH ETAP POPOLNOMA PRILAGODIMO VAŠIM ŽELJAM.

   

  TEKAŠKI PROGRAM PO DNEVIH
   

  1. DAN: LJUBLJANA – TUNIS – TOZEUR

  Prevoz iz Ljubljane do Benetk in od tam polet prek Tunisa do Tozeurja na jugozahodu Tunizije, kjer vas bomo pričakali člani ekipe Desert Soul in vas zapeljali do hotela, v katerem bomo povečerjali in se pripravili na prvi tekaški dan.

   

  2. DAN: TOZEUR – SIDI BOUHLEL - DOUZ
  Tekaški dan I

  Po zajtrku se bomo odpeljali proti bližnjemu gorovju Džebel Askarija, čez katerega nas bo peljala trasa prvega tekaškega dne. Na 6-kilometrski poti se bomo rahlo vzpeli in nato spustili, tekli pa bomo po dolini in skozi ozke kanjone, obkroženi z osupljivimi skalnimi stenami. Tisti željni večjega izziva oz. napora, boste lahko traso podaljšali na 10 km, ob tem pa dodali tudi še nekaj vzpona s čudovitimi razgledi na slano jezero Šot el Džerid.
  Po tekaški etapi se bomo s spremljevalnim vozilom z nekaj postanki v vasicah ob poti odpeljali dobrih 100 km daleč do Douza, mesta na robu puščave, kjer bomo večerjali v lokalni restavraciji, prenočili pa šotorih Desert Soul v kampu.

  Razdalja: 6-10 km
  Podlaga: zbit pesek, skale, makadam.

   

  3. DAN: DOUZ - VODNJAK V PUŠČAVI
  Tekaški dan II

  Po zajtrku, ki ga bo v kampu pripravila ekipa Desert Soul, se bomo s spremljevalnim terenskim vozilom odpravili v pravo puščavo, kjer se bomo pripravili na tek ter ga začeli najprej z rahlim spustom, ki mu bo hitro sledil krajši vzpon, potem pa se bo puščavska pista, po kateri bomo tekli, počasi spuščala ter nadaljevala po rahlo valovitem terenu. Podlaga bo še najbolj podobna makadamu. Za konec bomo do vodnjaka, kjer bomo postavili puščavski bivak, iskali najlažjo pot med nizkimi sprasto napihanimi sipinicami in prespali na romantični lokaciji ob sipinah, kjer bomo ta dan v pravi puščavi postavili prvi puščavski bivak.
  Pol ure po vašem startu bo za vami krenilo vozilo-metla in se vam približevalo z zmerno hitrostjo. Ko vas bo prehitelo, boste lahko s tekom končali in prisedli vanj. Če boste kljub vsemu želeli celotno razdaljo do bivaka preteči, bo za vašo varnost skrbelo še eno spremljevalno vozilo, ki ne bo prehitelo nikogar in bo torej absolutno zadnji element naše karavane.
  Odvisno od ure prihoda v bivak (šotori asistence Desert Soul) se bomo lahko pozabavali s še dodatnimi športnimi igrami ali pa se boste preprosto prepustili lepoti in miru puščave. Omogočeno bo tuširanje s hladno vodo.
  Večerjo bomo v okviru asistence DS prvič skuhali ta večer. Pod zvezdnatim saharskim nebom.

  Razdalja: največ 20 km
  Podlaga: makadam, pesek.


  4. DAN: VODNJAK V PUŠČAVI - GORA TIMBAIN
  Tekaški dan III
  Zadnji (tretji) dan teka pred enodnevnim tekaškim premorom se bomo pogovorili o vašem počutju in stopnji utrujenosti ter na podlagi prejšnji dan pretečene razdalje skupaj določili razdaljo, ki jo želite premagati ta dan.
  Prvo etapo čez manj zanimivi del puščave bomo prevozili, za tekaško preizkušnjo pa smo izbrali zadnji segment poti do mogočne mizaste gore Timbain, ki se nad okoliško ravnico in sipinskim morjem dviga tako, da je jasna orientacijska točka že nadaleč. Cilj vseh tekačev bo priteči do samega vznožja gore. Podlaga bo delno makadamska, delno peščena, a ne premehka, na poti pa nas bodo čakali tudi trije nižji sipinski prehodi.
  Kakor vedno bo nad vami tudi ta dan bdela posadka v naših spremljevalnih vozilih. Po prihodu v mobilni kamp Desert Soul bo tudi ta dan omogočeno tuširanje. Večerjo bomo ponovno pripravili v našem mobilnem kampu. Kakor je običaj v puščavi, ji bo sledilo srebanje čaja pozno v noč med pomenkovanjem ob tabornem ognju.

  Razdalja: predlagana 12 km, največja 17 km. 
  Podlaga: kompakten pesek in sipine.

   

  5. DAN: TIMBAIN - KSAR GHILAN
  Dan za oddih I – vožnja čez sipine
  Dan počitka bom ves preživeli v vozilih ter, po želji, občasno igraje v sipinah. Najprej se bomo zapeljali do vodnjaka, kjer se bomo oskrbeli z vodo, potem pa pot prek sipinskega prehoda nadaljevali do oaze Ksar Ghilane, kjer se bomo pod drevesnimi krošnjami razvajali v termalnem tolmunu. Kdor bo želel, bo lahko tudi na sicer teka prosti dan do oaze pritekel. Ta večer bomo večerjali v restavraciji v kampu.

  Razdalja: 0 -10 km
  Podlaga: teka prost dan v puščavi - po želji tek po peščeni pisti.

   

  6. DAN: KSAR GHILAN - MATMATA - DOUZ
  Tekaški dan IV

  S spremljevalnim vozilom se bomo podali na 90 km dolgo pot proti hribovsemu turističnemu mestecu Matmata, znanem po svojih podzemnih bivališčih. Do mesteca bomo nekaj zadnjih kilometrov mimo oljčnih nasadov in skalnih podorov pritekli ter si v Matmati po želji privoščili kosilo. Tek bo vključeval vzpone in spuste. Nikakor pa mesteca ne moremo zapustiti, ne da bi si v njegovi bližini ogledali eno od podzemnih bivališč. Popoldne se bomo zapeljali ponovno v Douz, mesto na robu puščave, in v njem prenočili ter si večerjo privoščili v lokalni restavraciji.

  Razdalja: 6-15 km oz. razdalja po želji.
  Podlaga: makadam.

   

  7. DAN: DOUZ - ONG ŽMEL
  Tekaški dan V

  V Douzu bo semanji dan, ko se v mestu zberejo trgovci od blizu in daleč, mesto pa s svojim vrvežem popolnoma spremeni podobo, ki jo poznamo od prejšnjih dni, zato bomo dopoldan, srebajoč čaj ali pomarančni sok z domačini na strehi lokala ob glavnem trgu, preživeli tukaj. Popoldne se bomo počasi odpravili proti Tozeurju, vendar bomo dan zaključili z večernim tekom od kulis, postavljenih za snemanje vojne zvezd sredi puščave, do neverjetnih skalnih formacij, od katerih ena spominja na kameljo glavo. Pod Kameljo glavo bomo postavili še naš zadnji puščavski bivak, pripravili večerjo in v šotorih zaspali pod zvezdnatim puščavskim nebom.

  Razdalja: največ 10 km 
  Podlaga: zbit pesek.

   

  8. DAN: ONG ŽMEL - ŠEBIKA - TAMERZA - TOZEUR
  Tekaški dan VI

  Ta dan bomo tekli do gorske oaze Tamerza, obiskali pa bomo tudi njeno južnejšo sestrico Šebiko, kjer se bomo sprehodili do izvira potočka, ki ji daje življenje. Po precej turistično ležerno obarvanem dnevu bomo prispeli v Tozeur, kjer se bomo pred nastanitvijo v hotelu še sprehodili po po datljih najbolj znani oazi v Tuniziji.

  Razdalja: 5-8 km 
  Podlaga: zbita zemlja; zaobljene skale, makadam in pesek.


  9. DAN: TOZEUR - TUNIS - LJUBLJANA
  Na dan odhoda smo popolnoma odvisni od voznega reda letal. Če bo na voljo dovolj časa, bomo dopoldan preživeli v Tozeurju, na njegovih uličicah in v oazi, po kateri se boste po želji lahko zapeljali s konjsko vprego ali obiskali v lokalnem slogu (ne)urejen živalski vrt s puščavsko favno in kamelo, ki sama zvrne steklenico kokakole.
  Potem vas bomo zapeljali na letališče Tozeur, od koder boste prek Tunisa odleteli v Benetke. Konec naših storitev.

   

  10. DAN: REZERVNI DAN
  Če bo red letenja zahteval dodatno nočitev v Tozeurju ali v Tunisu, se boste domov vrnili šele na ta dan.Zahvaljujoč spremljevalnim vozilom na skoraj vseh etapah, bo mogoče del MTB kolesarksih počitnic preživeti na sedežu asistenčnega vozila in jo tako skrajšati v primeru nepopravljive tehnične napake, preutrujenosti ali slabega počutja.
   

  Predvidene tekaške razdalje so okvirne, udeleženci pa lahko po želji tek zamenjate z vožnjo v enem od spremljevalnih vozil, ki so ves čas programa v bližini tekačev. Potrudili se bomo ustreči tudi morebitnim individualnim željam po teku na daljše razdalje. 
   

  PAKET VKLJUČUJE

  Prevoz osebne prtljage na relaciji Ljubljana – Tunizija – Ljubljana; prevoz iz Ljubljane v Benetke in nazaj ter letalsko vozovnico Benetke – Tozeur – Benetke; polpenzione od prvega do zadnjega dne avanture; opoldanske prigrizke na dneve, ko smo opoldne v puščavi; izposojo DS šotorov in spalnih podlog za vse noči, ki jih ne preživimo v hotelu; nočitve po programu; možnost tuširanja vsak večer po teku (tudi, ko smo v puščavi); spremstvo asistenčnega terenskega tovornjaka (hrana, voda, prtljaga, prevoz obleke, kovčka s prvo pomočjo ...) s kuhinjo, vodo, električnim generatorjem; zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

   

  PAKET NE VKLJUČUJE

  Obrokov, ki niso navedeni v razdelku "cena vključuje", torej kosil, ko smo v "civilizaciji"; energetskih napitkov in športnih dodatkov prehrani; ostalih individualnih stroškov.

   

  KAJ POTREBUJETE UDELEŽENCI POLEG OPREME DESERT SOUL

  Tekaško opremo; spalno vrečo, v kateri se boste dobro počutili tudi pri temperaturah do 10°C novembra in marca (do 4°C decembra in februarja ter do 0°C januarja) – šotor in podloga za spanje sta zagotovljena; tekaško obleko za najvišje dnevne temperature od 20 do 28°C; lahka oblačila za čez dan in topla za večere; naglavno svetilko za v kamp; dobro voljo in solidno fizično pripravljenost za predvidene etape; prijavljeni na Tekaško puščavsko avanturo boste pravočasno dobili vse napotke v zvezi s potjo ter kaj je nujno vzeti s seboj in kaj odsvetujemo.

   

  CENE IN POPUSTI

  9-DNEVNA AVANTURA: 990,00 EUR

  Ob t.i. "last-minute" prijavah manj kot 30 dni pred odhodom imamo pravico dvigniti ceno za povišano ceno letalske vozovnice, vendar ne več kot za 100 eur. Če dokončno poplačilo ni opravljeno najkasneje 7 dni pred prevzemom prtljage, le-te ne prevzamemo.

  Ob takojšnjem nakazilu 200 eur nepovratne akontacije odobrimo 30 eur popusta na aranžma.

  Mogoče je tudi obročno odplačevanje.

   

  PLAČILNI POGOJI

  Prijave: Abctour d.o.o. info@abctour.si

  PLAČILO OB PRIJAVI 40% IN 45 DNI PRED ODHODOM 60%
  POTNIKOVA ODPOVED ALI SPREMEMBA POTOVANJA:
  Potnik ima pravico do odpovedi potovanja v poslovalnici, kjer se je prijavil, in to obvezno v pisni obliki, sicer se odpoved potovanja ne upošteva. V primeru, ko potnik odpove aranžma, ima Abctour d.o.o. pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja. Višina povračila stroškov je odvisna od časa, v katerem je potnik predložil odpoved. Če potnik odpove aranžma, je dolžan agenciji Abctour d.o.o. povrniti stroške prijavnine v višini 12,00 EUR na pogodbo. Višina povračila stroškov odpovedi aranžmaja agenciji Abctour d.o.o. je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve, v katerem je potnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal potovanje:

  do 91 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 200 eur
  90 do 61 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 40% polne cene aranžmaja
  60 do 46 dni pred dnevom pričetka opravljanja storitve - 60% polne cene aranžmaja
  45 do 1 dneva pred dnevom prevzema prtljage (koles, motorjev, itd.) - 80% polne cene aranžmaja
  znotraj 24 ur pred prevzemom prtljage (koles, motorjev, itd.) - 100% polne cene aranžmaja

  Priporočamo sklenitev dodatnega zavarovanja stroškov odpovedi ali prekinitve potovanja v primeru nezmožnosti pričetka ali predčasne prekinitve potovanja iz zdravstenih razlogov ali smrti v družini (zavarovanje rizika odpovedi).

  Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini je že vključeno v vse avanture Desert Soul.

  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih