Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

ogled zasebnih vrtov in nasadov
Heilbronn

BUGA - ogled zvezne nemške vrtnarske razstave

Nemci so resnični mojstri organizacije, kar vedno znova dokazujejo tudi pri pripravi tako kompleksnih projektov, kot so vedno izjemne zvezne vrtnarske razstave. Letošnja BUGA (Bundesgartenschau), ki bo glavni magnet našega jesenskega potovanja, nas bo odpeljala vse do Heilbronna. A BUGA ne bo edina presežkov polna prireditev, ki si jo bomo ogledali, saj bomo veličastni baročni dvorec Ludwigsburg obiskali prav v času Festivala buč! S svojimi valujočimi impresionističnimi zasaditvami nas bo očaral izjemni vrt Hermanshof, za dobro mero pa  bomo dodali še obisk dveh zanimivih zasebnih vrtov. Pika na i  pa bodo gotovo ogled in nakupi sadik v eni najbolj zanimivih in kvalitetnih vrtnarij s trajnicami. Vabljeni!

 

Odhod: 4. oktober 2019

4 dni, avtobus

 

Nemčija—BUGA 2019

 

Okvirni program potovanja:

1. dan, petek, 4. oktober 2019

Zgodaj zjutraj se bomo iz Ljubljane odpeljali čez Gorenjsko do predora Karavanke in naprej po Koroški in Solnograški do Nemčije. Mimo Kimskega jezera in Münchna se bomo pripeljali do Freisinga. Tu bomo obiskali priznani raziskovalni institut Weihenstephan, kjer načrtno preskušajo in nato svetujejo o rastlinskih vrstah, primernih za lokalno podnebje in rastišča. Ogledali si bomo jesensko podobo imenitnih vzorčnih vrtov s trajnicami in grmovnicami ter zelenjavnih in sadnih vrtov. Še polni vtisov se bomo na naši poti proti severu ustavili v zasebnem vrtu prav posebne gospe, avtorice knjig o vrtovih, rastlinah, njihovi uporabi in pripravi. Iz zaraščenega travnika na robu idilične vasice je ustvarila svoj zeleni raj, kjer je v enajstih vrtnih sobah nastala prava 'zelena učilnica' z množico tudi starih in redkih sort ter številnimi kreativnimi idejami. Večerjali bomo v enem najlepših srednjeveških mestec,  v slikovitem Rothenburgu na Tauberi. Namestitev v hotelu v okolici. (večerja)

2. dan, sobota, 5. oktober 2019

Po zajtrku bomo pohiteli do mesta Heilbronn, kjer gostijo letošnjo najpomembnejšo nemško vrtnarsko prireditev. Na površini 40 ha si je mogoče ogledati vrtno razstavo, kjer nas na vsakem koraku presenečajo inovativne ideje, umetniška dela, instalacije, tehnične rešitve. Popolnoma degradirana območja so revitalizirali in jih prelevili v imenitna urbana okolja, v vseh pogledih prilagojena stanovalcem in sodobnim okoljskim izzivom. Popoldne se bo kar težko odtrgati od številnih zanimivosti, ki jih BUGA ponuja, a zapeljali se bomo še do vrta, za katerega mnogi poznavalci trdijo, da je eden najkvalitetnejših in najlepših v Evropi. Valujoče, naturalistične, a premišljeno zasnovane zasaditve Hermanshofa so prava učilnica za ljubiteljske in profesionalne vrtnarje. Večerjo in počitek bomo našli v udobnem hotelu v bližini Speyerja, enega najstarejših nemških mest. (zajtrk, večerja)

3. dan, nedelja, 6. oktober 2019

Krepčilni zajtrk nas bo pripravil na obisk veličastnega baročnega dvorca Ludwigsburg z imenitnimi, natančno oblikovanimi formalnimi  vrtovi. Dodatna zanimivost, ki nam bo gotovo popestrila obisk, bo živahno dogajanje največjega svetovnega Festivala buč, ki ga vsako jesen priredijo v vrtovih. Pobudnik dni odprtih vrat zasebnih vrtov v okolici Stuttgarta, je strasten zagovornik naravnega vrtnarjenja v čim večjem sozvočju z naravo. Obiskali bomo njegov zasebni vrt, kjer nam bo g. Eppinger gotovo predstavil tudi svojo linijo cenjenih bioorganskih gnojil. Večerjali in prenočili bomo v Ulmu, mestu, ki se ponaša s stolnico z najvišjim zvonikom na svetu. (zajtrk, večerja)

4. dan, ponedeljek, 7. oktober 2019

Po zajtrku in krajši vožnji bomo imeli možnost uživati v imenitnih vzorčnih nasadih ene najkvalitetnejših vrtnarij v Nemčiji, ki vsako  pomlad svoje rastline razstavlja tudi na vrtnih dnevih v Freisingu. Obsežen nabor trajnic predstavljenih v vrtovih, je seveda naprodaj. Na poti proti domu se bomo ustavili še v enem izmed slikovitih mestec 'nemške romantične ceste' v Landsberg Am Lech. V srednjeveškem mestecu ob reki Lech bo dovolj časa za zadnje nakupe ali kosilo. V Ljubljano se bomo vrnili v večernih urah. (zajtrk)

 

Cena:

455 EUR pri najmanj 40 potnikih

495 EUR pri najmanj 30 potnikih

 

Cena vključuje:

 • prevoz s turističnim avtobusom na opisani poti, cestnine, tunelnine in parkirnine,
 • 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu z najmanj 3* v dvoposteljnih sobah,
 • 3 x večerja,
 • stroške dveh voznikov,
 • oglede po programu in vstopnine (BUGA, Ludwigsburg s Festivalom buč, Hermanshof, institut Weihenstephan, 2 x zasebni vrt, voden ogled kvalitetne vrtnarije s trajnicami),
 • stroške turističnega in strokovnega vodenja,
 • organizacijo potovanja ter DDV. 

 

Cena ne vključuje:

 • pijače pri obrokih,
 • dodatnih obrokov,
 • dodatnih ogledov in vstopnin 

 

Doplačila po želji - ob prijavi: 

• enoposteljna soba: 95 EUR
• zavarovanje odpovedi potovanja (5 % aranžmaja)
• zavarovanje Coris: 6 EUR (skupinsko)

 

Program je pripravljen po pogojih na dan 10. 5. 2019.
Prijave sprejemamo do 16. septembra oziroma do zasedbe prostih mest. Prijavite se lahko pisno po pošti, e-pošti ali na naši spletni strani www.abctour.si. 
Prijavljenim bomo poslali plačilne naloge za plačilo stroškov potovanja.
Obvestilo o potovanju boste prejeli najkasneje 7 dni pred odhodom. Če obvestila v omenjenem roku ne boste prejeli, se prosimo oglasite na prijavnem mestu, osebno ali po telefonu. 
V skladu z 900. členom Obligacijskega zakonika si pridržujemo pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v cenikih prevoznikov) in v skladu z 902. členom pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja). 
Pridržujemo si pravico do sprememb v vrstnem redu predvidenih ogledov oz. do zamenjave ogledov zasebnih vrtov. 
Splošni pogoji in navodila za potovanje so sestavni del programa in so vam na voljo na naši spletni strani http://www.abctour.si. 

Dodatna ponudba!

  Enodnevni izlet Cvetlična razstava Tulln 2020
  Enodnevni izlet v Tulln na tradicionalne Vrtne dneve. Največja vsakoletna cvetlična razstava in vrtnarski sejem v Avstriji, obisk vrtnarij in centra.
  Cena od:
  57,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih