Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Transsibirska železnica smerokaz
Transsibirska železnica
Rdeči trg v Moskvi
Irkutsk, led na Bajkalu
Železnica ob bajkalskem jezeru
Transsibirska železnica smerokaz
Transsibirska železnica
Rdeči trg v Moskvi
Irkutsk, led na Bajkalu
Železnica ob bajkalskem jezeru

Potovanje s transsibirsko železnico do Bajkala

Transibirska železnica je najdaljša neprekinjena železniška povezava na svetu. Prečka kar 8 časovnih pasov. Potovanje do Bajkalskega jezera

S transsibirsko železnico do Bajkalskega jezera

Vrhunci potovanja

vožnja po transibirski železnici, kristalno čisto Bajkalsko jezero, mongolska manjšina Burjati, šamanski ritual, Moskva: umetniška galerija Tretjakov, znamenite moskovske postaje podzemne železnice, impozantni Kremelj

 

1. dan: LJUBLJANA–MOSKVA

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani in polet v Moskvo. Po pristanku in opravljenih obveznostih prevoz do hotela in nastanitev. Večerja (doplačilo) in prenočevanje.

 

2. dan: MOSKVA–VKRCANJE NA TRANSIBIRSKO ŽELEZNICO 

Po zajtrku ogled Moskve: ogled notranjosti Kremlja, sprehod do trga s stolnico, mimo Velike kremeljske palače in Carskega zvona, ki velja za največjega na svetu, ogled veličastne kremeljske katedrale ter Zakladnice z zbirko nakita in oblačil ter kronskih draguljev (doplačilo). Za doplačilo možna večerja. Zvečer prevoz na železniško postajo Yaroslavl in vkrcanje na transibirsko železnico. Odhod vlaka (predvidoma ob 23.45 uri) proti Irkutsku.
Nastanjeni boste v spalnih kabinah s 4 posteljami, 2. razred (ob prijavi možno doplačilo za 1, 2 ali 3–posteljno kabino).

 

3. –5. dan: TRANSIBIRSKA ŽELEZNICA

Trije polni dnevi vožnje z vlakom na relaciji Perm–Yekaterinburg–Omsk–Novosibirsk s krajšimi postanki za doživetje neokrnjene narave. Slikovite doline, gore, reke in prelazi vas bodo spremljali ves čas potovanja po znameniti železnici, ki so jo gradili od leta 1891 do 1916. Do Irkutska bo 5.185 km, sicer pa je dolžina celotne transibirske železnice 9.288 km in se nadaljuje do Vladivostoka, kjer je konec glavne smeri.

 

6. dan: PRIHOD V IRKUTSK– LISTVIANKA/BAJKALSKO JEZERO

Prihod vlaka v Irkutsk v jutranjih urah in zajtrk. Irkutsk je eno od večjih mest v Sibiriji in ga štejejo za glavno mesto Vzhodne Sibirije. Geografsko se nahaja v samem centru Azije, od Moskve ga loči več kot 5.000 km in pet časovnih pasov. Ogled mesta: samostan Zamensky, zvonik cerkve Svetega Križa, od kjer je prelep pogled na mesto, muzej dekabristov – plemiških revolucionarjev, ki so bili zaradi nestrinjanja z režimom izgnani na prisilno delo v Sibirijo. Po kosilu prevoz v vas Listvianka ob Bajkalskem jezeru. Nastanitev in prenočevanje.

 

7. dan: BAJKALSKO JEZERO–IRKUTSK

Po zajtrku celodnevni izlet ob Bajkalskem jezeru: obisk Bajkalskega muzeja, vožnja s sedežnico na razgledno točko. Kosilo na obali jezera s tipičnimi ribjimi jedmi, obisk izredno zanimive ribje tržnice in tržnice s spominki. Ogled razstave lesene arhitekture iz 17.–20. st. v etnografskem muzeju na prostem, Taltsy. Večerna vrnitev v Irkutsk, nastanitev in prenočevanje.

 

8. dan: IRKUTSK–UST ORDA–IRKUTSK

Po zajtrku izlet v vas Ust–Orda, kjer prebiva mongolska manjšina, imenovana Burjati. Nomadi, ki bivajo v posebnih šotorih, imenovanih geri oz. jurte. Govorijo burjatščino, ki spada med najbolj ogrožene jezike na svetu. Obiskali boste zanimiv muzej in se udeležili pravega šamanskega rituala. Kosilo bo vključevalo tradicionalne burjatske jedi. Vožnja v Irkutsk in prenočevanje.

 

9. DAN: IRKUTSK–MOSKVA

Zgodnje bujenje. Zajtrk boste vzeli na pot, prevoz na letališče in zgodnji let v Moskvo. Po pristanku prevoz v mesto in voden ogled med deli ruskih umetnikov v umetnostni galeriji Tretjakov, ki so jih ustvarjali največji mojstri od 11. do 19. st. Popoldne obisk znamenitih moskovskih metro postaj, ki jih zaradi veličastne arhitekture imenujejo tudi “podzemni muzej”. Popeljali se boste z moskovskim metrojem, ki sodi med najbolj točne na svetu. Nastanitev in prenočevanje. Večerja za doplačilo.

 

10. dan: MOSKVA–LJUBLJANA 
Po zajtrku prosto do prevoza na letališče in polet v popoldanskih urah v Ljubljano.

 

Cena:

pri udeležbi najmanj 25 oseb - 2.239 EUR
pri udeležbi najmanj 15 oseb - 2.490 EUR
pri udeležbi najmanj 10 oseb - 2.710 EUR

 
V ceno smo vkljkučili:

 • letalski prevoz v ekonomskem razredu,
 • letališke in varnostne pristojbine,
 • 5 prenočevanj z zajtrki v hotelih 4* v dvoposteljnih sobah,
 • 4 nočitve na vlaku v kabini za 4 osebe (2. razred),
 • 3 večerje in 3 zajtrke na vlaku,
 • oglede po programu,
 • 3 kosila v lokalnih restavracijah,
 • lokalno vodenje, 
 • slovensko vodenje,
 • organizacijo potovanja ter DDV.

Cena ne vključuje

 • ruskega vizuma
 • pijače ob obrokih
 • napitnin

 

Dodatna ponudba
Doplačila ob prijavi:

 • Kremelj in Zakladnica 66 EUR/osebo
 • ruski vizum s posredovanjem 85 EUR/osebo
 • enoposteljna soba v hotelih 260 EUR/osebo
 • 2 večerji v Moskvi 40 EUR na osebo
 • kabina za 2 osebi 359 EUR na osebo
 • kabina za 3 osebe 135 EUR na osebo
 • kabina za 1 osebo 969 EUR na osebo

 

Odkrita besed

V kupeju v drugem razredu so štiri ležišča (dve ležišči na tleh in dve, ki se odpreta iz stene). Med spodnjima ležiščema je manjša mizica pod oknom. Vsak vagon ima 9 kupejev z dvema skupnima WC–jema, z umivalnikoma, ter eno ali dvema električnima vtičnicama (kot jih imamo pri nas). V prvem razredu so kupeji dvoposteljni, na vagonu pa je poleg WC–ja tudi skupni tuš.
 

Opozorilo

za program S transibirsko železnico do Bajkalskega jezera veljajo posebni splošni pogoji aranžmaja, predvsem v delu, ki se nanaša na akontacijo in odpoved potovanja in sicer: Ob prijavi plačilo prijavnine 30 % • 59 dni pred odhodom nadaljnjih 25 % (skupaj 50 %) • 49 dni pred odhodom nadaljnjih 25 % (skupaj 75 %) • 39 dni pred odhodom 25 % (skupaj 100 %).

 

Dodatno branje: ruski jezikRusija

Dodatna ponudba!

  London in slikovito angleško podeželje
  Raziskujte London in angleško podeželje z Oxfordom, Bathom in Stonehengom. Popolno potovanje za ljubitelje angleške zgodovine in narave.
  Cena od:
  709,00 €
  Potovanje Skandinavske prestolnice
  Potovanje Skandinavske prestolnice. Kopenhagen, Oslo, Helsinki in Stockholm, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli, Turku ...
  Cena od:
  765,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?