Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Mladi slon pozira
Samica geparda po lovu
Afričanka pri izdelavi ročnih del
Kraljevi par pri počitku
Žirafa na cesti pred našim terencem
trije radovedni pogledi
Slon prihaja skozi trnasto zelenje
Mladi slon pozira
Samica geparda po lovu
Afričanka pri izdelavi ročnih del
Kraljevi par pri počitku
Žirafa na cesti pred našim terencem
trije radovedni pogledi
Slon prihaja skozi trnasto zelenje

Potovanje Republika Južna Afrika

​Potovanje Republika Južna Afrika po najlepši obali in nacionalnih parkih Republike Južne Afrike, Cape Town, safari velikih 7, surfarski paradiž  

​Potovanje Republika Južna Afrika

                                         
Po najlepši obali in nacionalnih parkih Republike Južne Afrike  

Republika Južna Afrika je dežela velikih kontrastov. Potovanje bo prepleteno z doživetji, začelo se bo v Cape Townu z ogledom znamenitosti v mestu in okolici … V nadaljevanju bomo spoznali 700 km najlepše obale, videli bomo štiri nacionalne parke, najbolj južni del afriškega kontinenta in edinstveni »big 7« na svetu … Doživeli bomo privaten safari z gepardi, občudovali strme klife in bele plaže… Spoznali  bomo Eastern Cape in Garden Route, bivali bomo v hotelih in privatni vili na obali, prisluhnili bomo, kako hrumi supertubes, najdaljši desni val za surfanje na svetu. Zadnje vtise nam bodo dodali Viktorijini slapovi na reki Zambezi, uvrščeni med naravne spomenike svetovne dediščine in dogodivščine z obiska v Narodnem parku Chobe.  Vse to bomo odkrivali z našim odličnim poznavalcem tamkajšnjega življenja!    

                                                                          

ODHODI PREDVIDOMA: 9. ali 10. avgust  2019, 8. ali 9. november 2019, januar 2020   in v dogovoru s skupinami                                                                                                  
ČAS POTOVANJA: 16 dni 
ŠTEVILO POTNIKOV: največ 18, najmanj 10 za  posamezni odhod                        
ČAS ZA PRIJAVO: dva meseca pred začetkom potovanja, oz. do zasedbe mest


1.  dan: EVROPA – CAPE TOWN

Zbor udeležencev na enem bližnjih letališč. V nadaljevanju polet letala proti Cape Townu na zahodno obalo Južne Afrike.  

 

2. dan: CAPE TOWN    

Predviden pristanek okrog poldneva. Prevoz do hotela in  nastanitev. Po počitku  se bomo z vodnikom odpravili na ogled po Long street,  v botanični vrt Corporate park in se v mestu  sprehodili med najstarejšimi državnimi palačami. Povzpeli se bomo  na Signal Hill - najlepšo točko z razgledom na mesto in pospremili sončni zahod nad Cape Townom. Po povratku v hotel prosto za večerjo. Nočitev. 

   

3. dan: CAPE TOWN     

Zgodnji zajtrk. Z gondolo se bomo povzpeli na goro Table moutain za fotosafari (ob primernem vremenu) in nadaljevali v Botanical garden. Še vedno se bomo nahajali na predelih Cape Towna, tako se bomo  ustavili tudi na kultni plaži Camps Bay in Cliffton Bay, videli Bantry Bay, Green Point, Albert-Victoria Waterfront, ki je najpopularnejši zabaviščno-nakupovalni center v vsej Afriki. Vrnitev v hotel, prosto za večerjo po želji. Nočitev.    

 

4. dan: CAPE TOWN – RT DOBREGA UPANJA – CAPE TOWN

Po zajtrku v hotelu bo sledil celodnevni izlet. Podali se bomo na pot do najbolj jugozahodne točke afriškega kontinenta: nacionalni park Rt Dobrega upanja. Popoldan  povratek s postanki mimo znanega mornariškega oporišča Simons Town, mimo Fish Hoeka, Kalk Baya in St Jamesa. Povratek do hotela in prosti čas za samostojne sprehode in večerjo. Nočitev.

    

5. dan: CAPE TOWN – SOMERSET WEST

Po zajtrku v hotelu bomo prtljago prinesli v avtobus, saj bomo potovali proti Somerset West.  Pred nami bo vožnja po obalni cesti s postanki  od Gordons Baya, Pringle Baya, Klainmonda, rta Hermanus, do rta Agulhas, ki je najnižja točka Afriškega kontinenta. Na poti čas za kosilo po želji in morda kratko kopanje v oceanu. Prihod v hotel in nastanitev. Prosti čas za večerjo po želji. Nočitev.    

 

6. dan: SOMERSET WEST – WILDERNESS

Po zajtrku v hotelu bomo s potovanjem nadaljevali proti Swellendam, mimo Heidelberga proti Mossel Bay in George, ki je tudi največje mesto regije. Zvečer prihod v predel Wilderness. Nastanitev v hotelu. Prosti čas za večerjo. Nočitev.    

 

7. dan:  WILDERNESS – JEFFREYS BAY VILA AFRICAN QUEEN

Zajtrk v hotelu. Prtljago bomo odnesli v avtobus in se zapeljali na Belvedere, nato Knysne Leisure Island, si ogledali t.i. škotske gradove Knotzie Castles, Plettenberg Baya, afriškega Cannesa in Natures Valley.  Proti večeru bomo prispeli  do našega bivanja za nekaj naslednjih dni - Jeffreys Bay.  Nastanitev  v vili African Queen na malem hribčku rta tik pred plažo Dolphine Beach.  Tu bo pripravljena dobrodošlica - etno večerja.  Nočitev.    

 

8. dan: JEFFREYS BAY

Po zajtrku bo ogled Jeffreys Baya in okolice, rta St. Francis Cap in St. Francis Village, ki mu pravijo tudi afriške Benetke. Vmes prosti čas za samostojna raziskovanja in nakupe (tudi hrane). Povratek do našega domovanja. Kopanje in  sončenje. Zvečer bomo s  terase hiše uživali ob pogledih  na prostrano morje in mogočne valove. Za večerjo ta dan (in naslednje štiri) bomo poskrbeli sami. Hrano si bomo lahko pripravili v vili ali odšli v restavracijo (velika izbira, zelo ugodne cene). Nočitev.    

 

9. dan: JEFFREYS BAY – HUMANSDORP – JEFFREYS BAY

Po zajtrku se bomo zapeljali na ogled  krajev Humansdorp in Hankey, ter nato nadaljevali pot po dolini oranževcev do Patensie in jeza Kouga dam, kjer lahko srečamo opice pavijane. Prosti čas. Če nam bosta čas in energija dovoljevala, lahko še ogled velike privatne posesti … Povratek v našo vilo. Nočitev.    

 

10. dan: JEFFREYS BAY – KRAGA KAMMA – JEFFREYS BAY

Po zajtrku odhod najprej v Cheetah parks s simpatičnim imenom Kraga Kamma, kjer bomo videli veliko znanih afriških živali (žirafe, nosoroge, kuduje, zebre). Pozno popoldan povratek v domovanje. Nočitev.
Proti večeru si bomo lahko pripravili tipični afriški Braii, gril po afriško na terasi hiše in od tam uživali ob panoramskem pogledu. 
Lokalna navada na braii piknikih je, da vsak nabavi meso ali/in zelenjavo, pijačo po svojih željah, za "ogenj" poskrbi ekipa vile.  

 

11. dan: JEFFREYS BAY – N.P. TSITSIKAMA – PLETTENBERG BAY – JEFFREYS BAY

Zajtrk. Zgodnji odhod v obalni Nacionalni Park Tsitsikamma, nato pa še do klifov Natures Valley, ter Plettenberg Baya, afriškega Cannesa. Prosti čas za kosilo. Pozno popoldne povratek v Jeffreys Bay. Večerno kopanje, prosti čas. Nočitev.       

 

12. dan: JEFFREYS BAY – ADDO ELEPHANT N.P. – JEFFREYS BAY

Zajtrk. Zjutraj odhod do 100 km oddaljenega Addo Elephant national park, ki je edinstveni BIG 7 na svetu med nacionalnimi parki. Prosti čas za kosilo.  Vrnitev v vilo proti večeru. Nočitev.

 

13. dan: JEFFREYS BAY – PORT ELIZABETH – ZIMBABVE – VIKTORIJINI SLAPOVI

Zelo zgodnji prevoz na letališče Port Elizabeth. Polet letala v Zimbabve. Obiskali bomo  Viktorijine slapove. Z lokalnim vodnikom se bomo podali po peš poti skozi deževni gozd do najmogočnejših slapov, ki v širini 1700 m povezujejo Zimbabve in Zambijo. Prosti čas. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.     

 

14. dan: ZIMBABVE – BOCVANA – ZIMBABVE

Zajtrk. Izlet v Bocvano, kjer bomo ob meji z Zimbabve obiskali svetovno znan narodni park Chobe. Pravo doživetje bo plovba po istoimenski reki, kjer se hladijo in plavajo tudi sloni. Kosilo. Popoldne mini safari po narodnem parku. Na večer vrnitev v hotel večerja in nočitev.  

 

15. in 16. dan  ZIMBABVE – JOHANNESBURG – EVROPA  

Zajtrk. Prosto do odhoda na letališče in polet proti Johannesburgu in dalje proti Evropi …
…s pristankom na enem od bližnjih letališč.  Prevoz do Ljubljane individualno ali organizirano (po dogovoru).    

 

Potovanje Republika Južna Afrika

CENA: 3.390,00 EUR - izračun za 15 oseb, 

 

V ceni je zajeto

•    letalska vozovnica  z bližnjega letališča v  Cape Town  / Port Eilisabeth – Viktorijini Slapovi – bližnje letališče,
•    transfer letališče hotel - letališče,
•    avtobus/kombi prevozi po programu,
•    5 x nastanitev (v dvoposteljnih sobah) z zajtrkom,
•    2 x  nastanitev v lodžih z zajtrkom in  večerjo, 
•    1 x  etno večerja,
•    1 x  kosilo,
•    6 x  nočitev z zajtrkom  - najem Ville African Queen www.vaq.si, tik ob Indijskem oceanu (sobe različne, izbira cene za sobo ob prijavi)
•    Posteljnina v vili, opremo kuhinje, brisače (brisače za plažo niso vključene),
•    Vstopnine: za Addo in Krago Kammo-Cheetah park (safari), NP Tsitsikammo, NP Cape Good Hope, Table Mauntain, Botanični vrt, Narodni park Chobe s plovbo, Viktorijini slapovi.

 

POMEMBNO:

Skupino bo v Republiki Južni Afriki spremljal odličen poznavalec  tamkajšnjega življenja, običajev in turističnih destinacij, Slovenec, ki del leta tam tudi stalno živi.  Sicer pa bo skupino na potovanju spremljal še vodja poti v imenu agencije. Razlage ter prevodi lokalnih vodnikov bodo ves čas v slovenščini. 

 

DOPLAČILA:  
•    Obvezno doplačilo v Jeffers Bayu 250  EUR 
     Vrsto sobe v vili izberete ob prijavi
•    ob prijavi obvezno doplačilo za manjšo skupino od 15 oseb v znesku 300 EUR (kar se bo v primeru večjega števila udeležencev upoštevalo pri končnem plačilu),
•    Pridobitev vizuma za vstop v  Republiko Južno Afriko 90 EUR,  
•    vstopnine za oglede po želji in vzpenjačo na Mizasto goro,
•    napitnine lokalnim vodnikom in voznikom.


Cene prehrane od  8 do 15 EUR/obrok, napitnine v lokalih približno 10%
V primeru odhoda z letališče Zagreb ali katerega drugega bližnjega letališča, bo po želji organiziran  odhod iz Ljubljane

 

ZDRAVJE: Za vstop ni potrebno nobeno cepljenje. Več na www.zdravinapot.si  

 

OPOMBA: PRIDRŽUJEMO SI PRAVICO spremeniti vrstni red, oziroma zamenjave krajev, zaradi prilagajanja letalskim prevozom, nastanitve in ogledov med potovanjem, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

 

PLAČILNI POGOJI Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del najkasneje 30 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja.

 
Priporočamo:
• Zdravstveno zavarovanje CORIS Z ASISTENCO V TUJINI: v primeru bolezni ali poškodb v času letovanja oz. potovanja, vam zavarovalnica povrne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.
•  Zavarovanje RIZIKA ODPOVEDI v primeru bolezni ..., ki za to potovanje znaša € 185,00.
Splošni pogoji in navodila so sestavni del potovanja in so na voljo v agenciji ali na naši spletni strani.  Priprava v februarju 2019

 

VIZUM ZA REPUBLIKO JUŽNO AFRIKO

Spodaj navedena dokumente je potrebno oddati najmanj 4 tedne pred odhodom (lahko tudi prej vendar ne več kot dva meseca), da lahko pravočasno pridobite vizum:        
Zahtevana  dokumentacija za vizum do 3 mesecev (glej– spodaj povzetek)                                            
SOUTH AFRICAN EMBASSY
SANDGASSE 33, A-1190 VIENNA, Austria
Tel.: 0043 1 320649319, Faks: 0043 1 32 00 814
e-mail: vienna.consular@dirco.gov.za 
WWW: http://www.dirco.gov.za/vienna/index.html 
Vsi dokumenti morajo biti v angleškem jeziku.
•    1 x obrazec - natisnete s spletne strani (tretja priloga DHA-84)
Podpis na obrazcu  in v potnem listu se morata ujemati. 
•    2 x fotografija EU standard 
•    potni list, podpisan, veljaven še najmanj 30 dni po zapustitvi JAR, 3 prazne strani v potnem listu
•    potrdilo o cepljenju proti rumeni mrzlici, če oseba potuje ali namerava potovati iz /skozi območja rumene mrzlice; ni pa potrebno, če gre za direktni tranzit skozi ta območja ali če je vloga oddana v JAR
•    dokazilo o finančnih sredstvih (minimalno R3000 na voljo): bančni izpiski za zadnje 3 mesece (kopija kreditne kartice ni sprejemljiva) ali potovalni čeki (minimum R3000 na voljo) ali potrdilo gostitelja v JAR, da bo prevzel odgovornost za vzdrževanje potnika oz. za primer odstranitve potnika iz JAR (s kopijo osebnega dokumenta ali z dovoljenjem o bivanju skupaj z kopijo plače ali bančnega izpiska)
•    rezervacija povratne letalske vozovnice
•    izjava in/ali dokumentacija z namenom in trajanje obiska, npr. počitnice, šport, konferenca, poslovno …
•    če je vloga za prisotnost na nekem dogodku ipd., se mora dodati vabilno pismo organizacije, ki organizira dogodek, kjer potrjujejo udeležbo potnika in če bo potnik nagrajen in če da v kakšni vrednosti
•    vabilo prebivalca/državljana JAR z kopijo osebnega dokumenta ali dovoljenjem za bivanje ali hotelsko rezervacijo
•    ko potujejo starši z otrokom starim pod 18 let: rojstni list od otrok pod 18 let mora biti predložen, da se dokaže starševstvo + določene posebnosti (opisano na spletni strani ambasade),
•    ambasada lahko zahteva dodatno dokumentacijo/ informacije,
•    Pri večkratnem vstopu mora biti priložen še dopis z razlogom za večkratni vstop   ,                         
•     Veljavnost vizuma: Vizum je veljaven le za čas potovanja

 

Dodatno branje: Južna Afrika

Dodatna ponudba!

  Pordenone cvetlični sejem Ortogiardino
  Cvetlični sejem Ortogiardino v Pordenonu bo spet prvi pomladni cilj ljubiteljev rož in vrtov. Ogled Trevisa, ki je upravičeno dobil ime vrt Benetk.
  Cena od:
  58,00 €
  Potovanje na sredozemski otok Ciper
  Potovanje na Ciper. Pridružite se nam na potovanju po tretjem največjem otoku v Sredozemskem morju, Cipru, ki vas bo očaral s svojo lepoto.
  Cena od:
  725,00 €
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?