Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Sipine in malo vetra
Vedno previdne
Uveljavljena prednost na cesti
Prehrana na visokih nogah
Kraljični pri počitku
Sipine in malo vetra
Vedno previdne
Uveljavljena prednost na cesti
Prehrana na visokih nogah
Kraljični pri počitku

Potovanje Namibija in pravi safari

Rdeča puščava, sončni zahod skozi vrhove akacij, jutro na sipinah, divja obala, plemenske vasi, sprehod z Bušmani, safari, žirafe, zebre, nosorogi, sloni,levi

Potovanje Namibija

podobe Namibije

Številne so podobe Namibije, ki v srcih popotnikov, zaljubljenih v Afriko, zavzema prav posebno mesto. Nastanitev in prevoz sta udobna, duh pustolovski, hrana vas bo zagotovo prijetno presenetila kot tudi čistoča v nekdanji nemški koloniji. Potovali boste v majhnih skupinah in z izkušenim slovenskim in namibijskim vodnikom. Potovanje Namibija je prava afriška pustolovščina s stilom!
Afrika, kot ste si jo predstavljali. Rdeča puščava Kalahari, sončni zahod skozi vrhove akacij, zgodnje jutro na sipinah najstarejše puščave na svetu, divja morska obala, pisane plemenske vasi, jutranji sprehod z Bušmani ter safari z džipi med žirafami, zebrami, nosorogi, sloni, levi… v narodnem parku Etoša


ODHOD: 23. 4. 2019, ČAS POTOVANJA: 14 dni | 11 noči 
NAJMANJŠE ŠT. POTNIKOV: 10 
VIZUM: namibijski
 

Potovanje Namibija, vrhunci: safari z džipi v NP Etoša,  vzpon na sipino in slikovita okamenela drevesa puščave Namib v Deadvleiu, srečanje in sprehod z Bušmani v Kalahariju, obisk pri Himbah, prostranost pokrajine,  križarjenje po zalivu Walvis s šampanjcem in ostrigami, vožnja s štirikolesniki po puščavi, Obala skeletov. 

 

Program: potovanje Namibija

1. dan: LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE–MEDNARODNO LETALIŠČE

Predviden let z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana (ali katerega izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb) preko enega izmed mednarodnih letališč proti Windhoeku. V primeru leta z bližnjega letališča je prevoz iz Ljubljane vključen v ceno. Nočni let. 

 

2. dan: WINDHOEK

Pristanek v Windhoeku in dan namenjen ogledu mesta. Spoznali boste utrip življenja Namibijcev, ki je tesno povezano z nemško kolonialno kulturo. Mesto se sicer ponaša s tipično afriško in tudi moderno arhitekturo, kar daje celotnemu izgledu in vzdušju na mestnih ulicah poseben čar. Tu živijo plemena Hereri, Name, Owambe. Videli boste znamenite stavbe v mestu in okolici kot so parlament, trdnjava Alte Feste, sprehodili pa se boste po ulici Pall St. Mall, kjer so razstavljeni gibeonski meteoriti. Ustavili pa se boste tudi v Old Brewery Craft centru, kjer se boste lahko opremili z obleko za dni na safariju. Večerja in prenočevanje v hotelu.

 

3. dan: ​WINDHOEK−KALAHARI

Po zajtrku vožnja po pravi afriški pokrajini  proti jugu skozi Rehoboth, Kalkrand in Stampried do polpuščave Kalahari. Pot boste nadaljevali do lodža, kjer bo vaš prvi stik z divjino popoldanski safari po Kalahariju in prvi afriški sončni zahod. Prijetna nastanitev in večerja v lodžu sredi divje narave. 

 

4. dan: KALAHARI−SOSSUSVLEI 

Zgodnji zajtrk in vožnja proti puščavi Namib. Opazovali boste, kako se na poti proti atlantski obali narava izrazito spreminja. V območju najstarejše puščave na svetu je narava že kar nezemeljska, še posebno ob sončnih vzhodih in zahodih, ko tamkajšnje peščine spreminjajo barvo glede na lego sonca ob vzhodu in zahodu. Na tem območju se nahaja okoli 32.000 km² peščenih sipin, kar je pravi geografski fenomen. Najbolj dostopne sipine so v Sossusvleiu. Nastanitev v lodžu in sprostitev. Večerja in prenočevanje. 

 

5. dan: SOSSUSVLEI−NAMIB, NAUKLUFT NARODNI PARK−SOSSUSVLEI

Zgodaj zjutraj se boste odpravili na bližnje peščene sipine in ob vzhajajočem soncu opazovali njihovo barvno paleto. Popoldanski safari v Deadvleiu, kjer boste videli okamenela drevesa, ki jih je sem prinesla velika reka, o kateri danes ni nobenega sledu več. Videli boste tudi kanjon Sesriem, v katerem je voda le nekaj tednov na leto. Vrnitev v lodž, večerja in prenočevanje.

 

6. dan: SOSSUSVLEI−SWAKOPMUND

Zajtrk. Vožnja mimo kanjona Kuiseb, ki ima prav posebno zgodbo. Prečkali boste Kozorogov povratnik in se skozi puščavo vozili vse do Swakopmunda. Popoldanska vožnja s štirikolesniki po sipinah puščave Namib, kar bo prav posebno doživetje. Prevoz v hotel, večerja in prenočevanje.

 

7. dan: SWAKOPMUND−WALVIS BAY−SWAKOPMUND

Po zajtrku vas čaka izlet v Walvis Bay, kjer se boste med sproščenim izletom z ladjico oprezali za delfini, tjulnji, pelikani, kormorani, z nekaj sreče pa uzrli celo kite. Vrnitev v Swakopmund. Prosto popoldne za raziskovanje mesta.

 

8. dan: SWAKOPMUND−OUTJO 

Zgodnji zajtrk in nato vožnja ob Obali skeletov, mimo Henties Baya in Uisa. Med potjo boste obiskali „okameneli“ gozd s fosiliziranimi drevesi, v Twyfelfonteinu pa si boste ogledali eno najbolje ohranjenih zbirk bušmanskih risb v Afriki, ki so pod zaščito Unesca. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

 

9. dan: OUTJO −DAMARALAND−OUTJO

Zajtrk Tistega dne boste raziskovali pokrajino Damaraland, znano po še zares izvirnem načinu življenja in po puščavskih slonih, ki jih boste z nekaj sreče videli morda v suhih strugah rek na poti k vodnim virom ter obiskali vas plemena Himba  in slišali njihovo zgodbo. Po večerji boste na nebu skupaj z vodnikom poiskali Južni križ. Prenočevanje.

 

10. dan: OUTJO−ETOŠA NARODNI PARK

Po zajtrku vožnja v narodni park Etoša, ki obsega 22.270 km² slane puščave, savane in gozdov. Podali se boste na prvi safari po pokrajini, kjer so svoj bivalni prostor našli ogroženi črni nosorogi, levi, žirafe ter številne antilope in zebre, ki poleg drugih afriških živali bogatijo narodni park. Nadaljevanje vožnje do lodža znotraj ali ob narodnem parku, večerja in prenočevanje.

 

11. dan: ETOŠA NARODNI PARK

Zajtrk in pred vami je še en dan za uživanje na safariju po narodnem parku, velikem kot Slovenija, med sloni, žirafami, zebrami, nosorogi… 114 različnimi sesalci in številnimi pticami. Z džipi se boste podali od napajališča do roba velikega slanega jezera in bili stalno na preži, da napravite svojo fotografijo leta. Prenočevanje v lodžu.

 

12. dan: NARODNI PARK ETOSHA–WINDHOEK

Po zajtrku vožnja skozi Otjikoto do Okahandija, kjer si boste lahko ogledali in tudi nakupili nekaj lesenih izdelkov domače obrti za spomin. Nato vožnja proti Windhoeku, kjer boste preživeli še zadnjo noč v Namibiji. Nastanitev, večerja in prenočevanje.

 

13. dan: WINDHOEK–MEDNARODNO LETALIŠČE

Zajtrk v hotelu. V kolikor bo čas dopuščal, še prosto za samostojne sprehode, oglede. Prevoz na letališče in odhod letala proti enemu izmed mednarodnih letališč.

 

14. dan: MEDNARODNO LETALIŠČE–LJUBLJANA
Nadaljevanje leta proti Ljubljani (ali kateremu izmed bližnjih letališč npr. Benetke, Zagreb). V kolikor boste prispeli na katero drugo letališče, bo organiziran prevoz do Ljubljane.

 

Cena na osebo:    pri udeležbi najmanj 14 oseb     3.590 EUR

 

CENA VKJUČUJE: navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, prevoze po programu, prenočevanja z zajtrki v dvoposteljnih sobah (hoteli 3* in 4* oz. lodži), obroke po programu, oglede in vstopnine po programu, vodenje v slovenščini in organizacijo potovanja.

 

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): 290 EUR za skupino manjšo od 14 oseb, enoposteljna soba 290 EUR, namibijski vizum in posredovanje  120 EUR; (vodniku na potovanju): napitnine vodnikom in voznikom pribl. 50 $.

 

CENA NE VKLJUČUJE: navedenih doplačil, storitev po posebnih naročilih in napitnin za šoferje in lokalne vodnike.

 

VIZUM: za državljane Republike Slovenije je za vstop v Namibijo s slovenskim potnim listom je potreben vizum. Pri pridobitvi vizuma lahko posredujemo mi (ureja se na Dunaju). 

 

ODKRITA BESEDA: v primeru da bo organiziran let v/iz Namibije prek Južnoafriške Republike, agencija krije stroške južnoafriškega vizuma in posredovanja.

 

OPOZORILO: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin, si pridržujemo pravico do zamenjave krajev nastanitev in ogledov med samim potovanjem oz. do spremenjenega vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

 

CEPLJENJE: cepljenja niso obvezna; priporočajo cepljenje proti rumeni mrzlici in malariji.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?