Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Potovanje Belorusija
potovanje v Belorusijo, Brest
Beloveška pušča, zobri, dedek mraz, Belorusija
Minsk, Belorusija, potovanje
ulica v minsku

Potovanje Belorusija

 

Dežela, ki je še ne poznate, dežela, kjer boste vsakodnevno pozitivno presenečeni, kjer boste srečali največjo evropsko kopensko žival, kjer boste občudovali ročna dela, kjer se boste z Dedkom mrazom dogovorili za naslednje obdarovanje, kjer je prestolnica dom enakega števila Belorusov, kot je vseh Slovencev, kjer so odkrito ponosni na svojo zgodovino, kjer se boste razumeli, čeprav imajo drugačno pisavo in jezik, kjer boste uživali ob dobri hrani in …, kamor se boste sklenili vrniti na še daljši obisk!

 

Potovanje Belorusija 

 

1. dan: SLOVENIJA–MINSK
Iz Slovenije bomo poleteli ali pa se bomo odpeljali do enega od bližnjih letališč in poleteli proti Beloruski prestolnici.
Po pristanku in urejenih mejnih formalnostih se bomo odpeljali v glavno mesto in iz avtobusa imeli osnovni ogled. Namestitev v hotelu in prenočevanje.

 

2. dan: MINSK–NESVIŽ–BREST
Dopoldanski peš ogled starega dela glavnega mesta z mestno hišo in katedralo, cerkev sv Cirila, pogled na letos obnovljeni Dinamov stadion ... Odhod proti jugu in spotoma obisk zgodovinskega sklopa Nesviž. Zgodovinsko mesto je prvo v Belorusiji imelo tiskarno, videli bomo palačo, jezuitsko cerkev, mesta vrata in ostanke obrambnih zidov. Proti večeru prihod v Brest, ki so ga po drugi vojni zgradili povsem na novo, veliko modernih objektov pa je iz zadnjih let, skupna večerja, nastanitev v hotelu in prenočevanje.

 

3. dan: BREST–BELOVEŠKA PUŠČA–BREST
Med sprotno razlago o Brestu se bomo odpeljali do Beloveške pušče in obiskali največji naravni gozd v Evropi. V Belorusiji in Poljski so za ohranitev naravnih vrst zaščitili okoli 1600 km2 površin. Vodeni ogled na naši poti bo zajel ogled veličastnih hrastov, borov, mali živalski vrt z jeleni, rjavim medvedom, zobri, ki so v gozdu že izumrli, a so jih rešili s pomočjo živali v evropskih živalskih vrtovih. Prirodoslovni muzej bo o rastlinstvu in drugih prebivalcih parka povedal še več. Srečali bomo (samo pridni) tudi dedka mraza in se dogovorili, kdaj nam vrne obisk. Odrasli bomo spoznali itudi nekaj skrivnosti žganjekuhe. Vrnitev v Brest in samostojni večer v lokalih z dobro jedačo, glasbo …

 

4. dan: BRESTtisočletnica mestaBREST
Zajtrk v hotelu. Vodeni ogled centra mesta v coni za pešce s pravoslavnimi cerkvami, Gogoljevo ulico z desetinami odličnih skulptur v obliki lučk… Ogled trdnjave Brest, ki je med heroji obrambe pred nemsko invazijo. Odlični vodniki v muzeju nam bodo razložili burno in težko zgodovino mesta, ki v veliki meri velja za celo državo. Popoldanski del dneva pa bomo namenili za obisk raznoterih kulturnih in zabavnih dogodkov ob 1000 letnici mesta, zaradi katere se podajamo na pot prav v začetku septembra. Praznovali bomo skupaj z domačini! Prenočevanje v hotelu.

 

5. dan: BREST–MIR–LETALIŠČE MINSK–LJUBLJANA
Na pot bomo odrinili zgodaj zjutraj in se na dveh tretjinah poti ustavili pri trdnjavi Mir. Dopolnili bomo mozaik podatkov o uporu nemški agresiji in obnovi po drugi vojni in po osamosvojitvi. Prevoz do letališča in polet proti Ljubljani (ali drugemu letališču in transfer do Ljubljane)

 

Cena: za odhod 4. septembra 2019

965 pri 25 potnikih,

997 EUR pri 20 potnikih

1030 EUR 15 potnikih

Rok prijav je 20. julij 2019, prvim 20 prijavljenim priznamo 30 EUR popust


Cena: za odhod 30. oktober 2019

899 EUR pri 30 potnikih,

930 EUR pri 25 potnikih,

960 EUR pri 20 potnikih 

995 EUR 15 potnikih 

Rok prijav je 5. september 2019, prvim 20 prijavljenim priznamo 40 EUR popust
 


Cena vključuje

polet do Minska in nazaj (iz Ljubljane s prestopanjem ali s prevozom do bližnjega letališča in poletom v Minsk),

avtobusne prevoze po programu na potovanju,

naštete oglede z vstopninami (Pušča, Nesviž, trdnjava Brest),

4 x prenočevanje z zajtrki v dvoposteljnih sobah (1x Minsk, in 3x Brest),

štiri večerje ali kosila,

slovensko vodenje in lokalno vodenje,

organizacijo potovanja.

 

*če nam letalski prevoznik potrdi drugačen vozni red, bomo prvi dan in zadnji dan prilagodili razpored ogledov v Minsku in pri trdnjavi Mir.


Vizum: z veljavnim slovenskim potnim listom pri našem programu vizum ni potreben

 

 

Dodatna ponudba!

  Potovanje Moskva in Sankt Peterburg
  Moskva in Sankt Peterburg. Rusija. Razkošje Petra Velikega in razkazovanje moči in znanja v Kremlju ter moskovski podzemni, okusne ruske jedi.
   
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih