Kontakt

 

Preko spodnjega spletnega obrazca nam lahko sporočite vaše vprašanje. Z veseljem vam bomo odgovorili.

 

Prepišite besedilo iz slike v spodnje polje

 

Abctour d.o.o.

Turistična agencija

PE Celovška cesta 69, 1000 Ljubljana

Tel.: + 386 1 431 43 14 

GSM: + 386 40 334 363

E-mail: info@abctour.si

Andaluzija izlet

Sevilla, Cordoba, Gibraltar....

Andaluzija izlet

 

Andaluzija je silna in vznemirljiva, obsijana s soncem, temperamentna in strastna, je domovina flamenca, bikoborb, čudovitih mest...

 

1. dan, 25. 4.:

(LJUBLJANA)−BENETKE−MÁLAGA−GRANADA

Zbirališče potnikov na letališču Marco Polo predvidoma v jutranjih urah ali v Ljubljani na Miklošičevi ulici v zgodnjih jutranjih urah in prevoz (doplačilo) na letališče. Odhod letala preko Madrida v Malago, kjer boste pristali predvidoma ob 13.00. Malaga je največje letoviško središče, moderno mesto in pomembno pristanišče na Costa del Sol ter rojstno mesta slikarja Picassa. Z avtobusom se boste zapeljali po aveniji Paseo de Espana, mimo mestnih vrtov do trdnjave Gibralfaro (vstopnina vključena v ceni), ki se dviga nad mestom in ponuja enkratni razgled nad mestom in pristaniščem. Sledi vožnja mimo Picassove rojstne hiše do katedrale in novega dela mesta... Popoldne vožnja do slikovite Granade, ki sta jo leta 1492 za kastiljsko krono zasedla Katoliška kralja Ferdinand in Isabela. Nastanitev v hotelu. Možnost ogleda predstave pristnega flamenka – tradicionalnega andaluzijskega plesa. Prenočevanje v hotelu.

 

2. dan, 26. 4.:

GRANADA−CÓRDOBA 

Po zajtrku si boste ogledali, po mnenju mnogih, najlepši zaklad Andaluzije−trdnjavo Alhambra z vrtovi Generalife. Po ogledu Alhambre si boste ogledali še staro mestno središče Granade in kraljevo kapelo − grobnico katoliških vladarjev Ferdinanda in Izabele. Zgodaj popoldne nadaljevanje vožnje mimo prostranih oljčnih nasadov do Córdobe. Ogledali si boste biser arabske arhitekture iz časa kalifata, eno največjih mošej na svetu, imenovano Mezquita. Sprehod po vijugastih ulicah Barrio de la Judería, poznanih tudi po zanimivih notranjih dvoriščih − patio. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

 

3. dan, 27. 4:

CÓRDOBA−SEVILLA

Po zajtrku boste zapustili Córdobo in nadaljevali vožnjo po dolini reke Guadalquivir do prestolnice Andaluzije − Seville. Avtobusni ogled Seville (Isla Cartuja−prizorišče svetovne razstave leta 1992, Španski trg ...) ter ogled stolnice, Španskega trga, palače Alcázar. Prav gotovo bo posebno doživetje tudi sprehod po vijugastih ulicah Barrio de Santa Cruz. Prosto popoldne za individualne oglede ali nakupe. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

 

4. dan, 28. 4:

SEVILLA−JEREZ−GIBRALTAR−COSTA DEL SOL 

Zajtrk v hotelu ter vožnja v Jerez de la Frontera. Postanek za ogled ene izmed številnih vinskih kleti. Izvedeli boste podrobnosti o andaluzijskem vinu sherriju in brandiju. Vožnja do državice Gibraltar. Z mini avtobusi se boste popeljali do razgledne ploščadi, od koder je lep razgled na Afriko, znamenite kraške Michaelove jame in opičje skale, kjer se boste srečali z najstarejšimi prebivalci državice − opicami iz Barberije. Gibraltar je znan tudi kot prostotrgovinska cona. Po ogledu nadaljevanje poti do hotela v enem izmed številnih letoviških središč na obali. Nastanitev in prenočevanje v hotelu.

 

5. dan, 29. 4:

COSTA DEL SOL−MIJAS−MÁLAGA−BENETKE−(LJUBLJANA) 

Po zajtrku vožnja po Costi del Sol do ene izmed številnih belih vasic Mijas. Mijas je še ena tipična andaluzijska bela vasica, ki se dviga 450 m nad morjem. Sprehod po ozkih uličicah polnih majhnih trgovinic, lokalov ter majhnih muzejev tradicionalnih obrti. Po ogledu prevoz na letališče pri Málagi od koder boste poleteli v popoldanskih urah preko Madrida v Benetke. Avtobusni prevoz v Ljubljano (doplačilo).

 

Cena: 849 €

 

Cena vključuje:

letalski in avtobusni prevoz po programu
strošek letaliških in varnostnih pristojbin
4 prenočevanja z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah v navedenih mestih
vsi navedeni ogledi
vstopnine: Granada (Alhambra, Generalife), Córdoba (mošeja/stolnica), Sevilla (stolnica), Jerez de la Frontera (ogled kleti s pokušino sherryja), Gibraltar (ogled kolonije z mini avtobusi)
strošek lokalnih vodnikov, spremstvo slovenskega vodnika in organizacije potovanja
DDV

 

Popusti:
10 % za 2-12 let starega otroka v spremstvu dveh odraslih oseb

 

Dodatna ponudba:
Doplačila ob prijavi:
prevoz na letališče in nazaj 50,00 EUR/osebo
enoposteljna soba 96,00 EUR/osebo
Na kraju samem: (vodniku na poti)
obisk lokala s programom flamenka pribl. 30 EUR
večerna vožnja z ladjico po reki Guadalquivir 20 EUR

 

Opomba:
pridružujemo si pravico do spremembe časa in kraja odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Vsebinsko program ostaja nespremenjen, prilagojen letalskemu prevozu. Če ne bo možnosti realizacije letalskega prevoza iz načrtovanega letališča, bo let s katerega izmed okoliških letališč. V tem primeru bo potrebno doplačilo oz. doplačilo razlike plačila za prevoz do letališča.

 

Pomembno:

vse cene vsebujejo letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo v znesku, ki je bil poznan ob pripravi programa. Končni znesek le teh se lahko spremeni in bo obračunan najkasneje 2 dni pred odhodom na potovanje.
vsi popusti, ki so izraženi v odstotkih ( npr. popusti za otroke, popusti za dodatno ležišče), bodo obračunani na znesek, ki ne vključuje letaliških in varnostnih pristojbin ter dodatka za gorivo in morebitnih drugih doplačil.

 

Prijavnina: 12,00 €

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?